1-Jarig bestaan Natuurlijk Henriette – biologische supermarkt Dongen

Zaterdag 21 maart is het alweer 1 jaar geleden dat de biologische supermarkt ‘Natuurlijk Henriette’ haar deuren opende.  Alfons en Henriette van den Hoek uit Klein Dongen namen in 2000 de tomatenkwekerij Aldo BV van de ouders van Alfons over. Eind 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van verschillende soorten tomaten (cherry tomaten, san marzano’s, cocktail-, roma- en trostomaten) paprika’s en komkommers. Al jaren kwam ik hier tomaten en ook andere groenten halen, vaak ook uit de zgn. ‘Febo-automaat’ en kreeg ik al eens een rondleiding van Henriëtte door de kassen. Het assortiment in hun winkeltje werd in de tussentijd steeds uitgebreid en na een periode van bouwen en verbouwen openden Alfons en Henriette een jaar geleden een bijzonder rijk gesorteerde biologische supermarkt onder de naam: ‘Natuurlijk Henriette’. In de prachtige biologische winkel verkopen zij niet alleen hun eigen producten maar een ruim assortiment aan andere lekkere bio-producten. In de winkel vindt je naast verpakte biologische artikelen ook ontzettend veel verse producten zoals kaas, jam, brood, koek, appeltaart, vlees, sappen en een enorme keuze aan versbereide salades, kant en klare maaltijden en een mooi gesorteerde saladebar. Op dinsdag is het salade-dag en op donderdag stamppottendag. Ook voor seizoen producten kun je hier terecht, zo vind je er nu heerlijke chocolade paaseieren!

Na een jaar zitten Henriette en Alfons niet stil, in tegendeel, er zijn veel toekomstplannen! De verbouwing en inrichting van de bovenverdieping is in volle gang. Deze ruimte kan multifunctioneel worden ingezet. Naast een kleedruimte voor eigen medewerkers kunnen hier kookclubs terecht en gaan er yogalessen gegeven worden. Er zijn mogelijkheden voor een lift en plannen voor een invalidentoilet. Zodra de zon zich laat zien gaat ook het terras weer open en wordt er biologisch softijs aan het assortiment toegevoegd.

Maar dat is nog niet alles. Want er zijn ook plannen voor een voedselbos welke achter de grote kas aangelegd zou kunnen worden. Een voedselbos is een productief bos met eetbare, meerderjarige gewassen, opgebouwd uit 5 lagen. Er is veel diversiteit met als doel om een duurzaam ecosysteem te creëren. Het zou mooi zijn om vanuit maatschappelijk ondernemerschap hier een aantal werk- en/of dagbestedingsplaatsen aan te bieden. Op Nationale Boomfeestdag, op 18 maart a.s. wordt de eerste boom gepland in het voedselbos.

Natuurlijk Henriette blijft zichzelf steeds vernieuwen, en daar zit mijns inziens dan ook de kracht van dit mooie winkelconcept. Wil jij wat bewuster eten dan biedt deze biologische winkel een mooi alternatief voor de dagelijkse gezonde boodschappen. Zes dagen per week geopend en parkeren voor de deur. Wat wil je nog meer? Het wordt steeds leuker in Dongen!

Natuurlijk Henriette

Klein Dongenseweg 81, Dongen

Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur, zaterdag van 9.00 – 16.00 uur

Website

Print Friendly, PDF & Email