Natuurlijk Henriëtte – biologische supermarkt Dongen

Alfons en Henriëtte van den Hoek uit Klein Dongen namen in 2000 de tomatenkwekerij Aldo BV van de ouders van Alfons over. Eind 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van verschillende soorten tomaten (cherry tomaten, san marzano’s, cocktail-, roma- en trostomaten. Al jaren kwam ik hier tomaten en ook andere groenten halen, vaak ook uit de zgn. ‘Febo-automaat’ en kreeg ik al eens een rondleiding van Henriëtte door de kassen. Het assortiment in hun winkeltje werd in de tussentijd steeds uitgebreid en na een periode van bouwen en verbouwen openden Alfons en Henriëtte vorige week een bijzonder rijk gesorteerde biologische supermarkt onder de naam: ‘Natuurlijk Henriëtte’.

“Wij geloven in de kracht van biologisch” aldus Henriëtte. “De natuur biedt ons zo veel extra’s waar we ons niet altijd bewust van zijn. Eind 2015 zijn we begonnen met het kweken van biologische tomaten en groenten. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met biologische producten zijn we al snel met eigen producten een boerderijwinkel gestart. Ook begroeten we regelmatig mensen voor een rondleiding of kookworkshop in onze eigen keuken en kwekerij.”

In de nieuwe biologische winkel verkopen zij niet alleen hun eigen producten maar een ruim assortiment aan andere lekkere bio-producten. In de winkel vindt je naast verpakte biologische artikelen ook ontzettend veel verse producten zoals kaas, brood, vlees, sappen en een enorme keuze aan versbereide salades. Topper voor mij is de saladebar waar je zelf een kleine of grote salade kunt samenstellen met allerlei verse componenten. Je kiest er nog een bakje dressing bij en een bakje nootjes om de salade helemaal af te maken. Ik ben afgelopen week al 4 keer geweest om zo’n salade samen te stellen: die gaat mee naar m’n werk voor tijdens de lunch!

Wil jij wat bewuster eten dan biedt deze biologische winkel een mooi alternatief voor de dagelijkse gezonde boodschappen. Zes dagen per week geopend en parkeren voor de deur. Wat wil je nog meer? Het wordt steeds leuker in Dongen!

Natuurlijk Henriëtte

Klein Dongenseweg 81, Dongen

Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur, zaterdag van 9.00 – 16.00 uur

Website

Print Friendly, PDF & Email