Foodelicious Food & Gifts – Rotterdam

Mijn ‘hofleverancier’ van olijfolie, azijn en allerlei culinaire lekkernijen is al jaren Foodelicious. Foodelicious Food & Gifts is een delicatessen- en cadeauwinkel van ruim 800 vierkante meter aan de Mariniersweg in Rotterdam. Maar gelukkig voor iedereen die net als ik niet om de hoek woont hebben ze ook een webwinkel. De enthousiaste eigenaren zijn Herman en Jaime Specker. Vorig jaar juni vierden zij het 10-jarig bestaan van hun mooie zaak.

Het is allemaal begonnen met olijfolie en azijn. Alles wordt zelf geïmporteerd bij boeren uit heel Europa. Kwaliteit staat hierbij voorop. Tientallen soorten worden aangeboden, zowel grootverpakkingen, van de tap en in glazen flesjes. Ook wordt geleverd aan zeker 150 winkels en restaurants. Herman heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘oliebaron’.

In de winkel laten ze je graag van alles proeven voordat je voor de moeilijke keuze staat wat je mee naar huis zult nemen. Mijn favorieten? De Siciliaanse olijfolie, bij voorkeur de ‘novello’. Deze groen, grassige olijfolie met een scherp randje is niet gefilterd en daardoor zeer vol van smaak. Heerlijk om te dippen. En natuurlijk de Griekse Liá olijfolie in de prachtige witte fles. Maar ook de clementine, basilicum, truffel en pompoenpitolie ontbreken niet in mijn verzameling. En dan de azijnen… zo lekker, dat de verleiding groot is om af en toe een lepeltje te snoepen. Momenteel met stip op 1 de vijgen-dadelazijn. Maar ook de mango (!), tomaat-basilicum, citroen, appel-cider, balsamico maturato en aardbeienazijn staan in mijn keukenrek. En dan vergeet ik er zeker weten nog een paar.

Naast olie en azijn kun je ook terecht voor een heel assortiment aan verse (kaas, worst) en houdbare producten. Verschillende soorten pasta, rijst, sauzen, tapas, olijven, thee, honing, jam, crackers, koekjes en een uitgebreide collectie zelfgemaakte chocolade. Probeer zeker de mango in pure chocolade en de pecannoot-truffel. Op zoek naar een leuk kadootje, dan slaag je hier vast en zeker. Bijvoorbeeld met een van de typisch Rotterdamse producten als zeemansboter of Maasstroompjes.

Wil jij je gewoon regelmatig laten verrassen? Daar hebben Herman en Jaime de perfecte oplossing voor: de Foodelicious foodbox. Iedere twee maanden een leuk moment om naar uit te kijken, een doos vol met delicatessen. Ik heb al jaren een abonnement op de foodbox, ’t is net of je elke twee maanden een kerstpakket uit mag pakken. Had ik al verteld dat ze een webwinkel hebben? Handig culinair shoppen vanaf de bank. Nee hoor, ik heb geen aandelen, maar ben wel al heel lang een trouwe fan.

Print Friendly, PDF & Email