Boerschappen

Al een hele tijd ben ik een grote fan van het initiatief van Boerschappen; een boodschappenbox met pure en seizoensgebonden producten van lokale boeren. Sinds zij in mijn woonplaats leveren heb ik een abonnement. Boerschappen rijdt dagelijks langs tientallen boeren in de regio en maakt hier boodschappenboxen in verschillende variaties van. De boeren waar zij mee samenwerken zijn kleinschalig, en krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. De Boerschappen zijn altijd supervers, s’ochtends bij de boeren opgehaald en daarna rechtsreeks in je box. Ook belangrijk: Boerschappen bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen, dieren krijgen geen preventieve antibiotica of groeihormonen en er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers toegevoegd. Allemaal goed nieuws!

Omdat wij nauwelijks vlees eten nemen wij de oogstbox af, een box met groenten, fruit en zuivel. Maar er is voor elk wat wils, dus je kunt ook kiezen voor complete box (in 3 maten verkrijgbaar) met vlees, vis, groenten, fruit en zuivel. Of voor de vangst box met vlees, vis, zuivel en broodbeleg.

Boerschappen is geen landelijk concept maar een initiatief van twee Bredase ondernemers en liefhebbers van goed en eerlijk eten. Woon jij in Breda, Oosterhout, Teteringen, Prinsenbeek, Bavel, Ulvenhout, Dorst, Den Bosch, Rosmalen, Vught, Eindhoven, Tilburg, Etten-Leur, Roosendaal, Dongen, Oosterhout of Goirle? Dan heb je geluk want dan heeft Boerschappen een pick-up point bij jou in de buurt of bezorgd mogelijk zelfs aan huis.

Je hebt vast al gemerkt dat ik enthousiast ben?! Omdat ik graag verse, eerlijke producten uit de streek eet voor een normale prijs. Maar ook omdat het allemaal heel flexibel is en je zelf bepaald wanneer je de box wel of niet wilt ontvangen. Wij halen hem bijvoorbeeld eens in de twee weken omdat we niet dagelijks thuis eten. En o ja, je krijgt ruim van tevoren een mailtje waarin je kunt zien wat er de week erna in je box zit met enkele recepten daarbij. Interesse gewekt? Kijk dan eens verder op de website.

Print Friendly, PDF & Email