63 Graden kookboekenwinkel Tilburg

| |

In Nederland hebben we maar drie kookboekenwinkels en één daarvan zit in Tilburg. En laat ik daar nou vlakbij wonen! 63 Graden is de naam van deze winkel, genoemd naar de temperatuur waarbij eiwit stolt. Guus Teurlings, toevallig ook nog een ex-collega van mij, is hier eind 2014 met zijn partner Ceciel Strik en Els Herrenberg deze kookboekenwinkel gestart. Sindsdien heb ik bol.com een stuk minder gesponsord! Want wat is dit een leuke winkel zeg, een waar paradijs voor kookliefhebbers en foodies!

Tussen de enorme collectie boeken, meer dan 2400, vind je alles wat er op dit gebied te krijgen is. En is het niet op voorraad, dan wordt het met plezier voor je besteld en desnoods thuisbezorgd. Ben jij hobby-kok, professional of gewoon iemand die af en toe graag iets kookt of bakt, als je hier niet slaagt lukt het nergens. Naast kookboeken koop je hier overigens ook leuke accessoires voor in de keuken en op je tafel of originele kadootjes.

Nou houdt Guus van vlees en ik niet, maar dat mag de pret niet drukken want bij 63 Graden kennen ze hun klanten. Hij weet inmiddels welke boeken ik heb (best knap), waar mijn voorkeuren naar uitgaan en kan mij daarom uitermate goed adviseren. De meeste keren verlaat ik het mooie pandje aan de Willem II straat dan ook met minstens twee volle, zware tassen.

Mocht je overigens nog tweedehands kookboeken in je bezit hebben waar je niets meer mee doet, dan wil 63 Graden ze graag van je hebben. Ze worden dan voor een klein prijsje weer verkocht en de opbrengst gaat in zijn geheel naar Pater Poels, de broodpater van Tilburg, die ondanks zijn hoge leeftijd elke nacht op de fiets brood naar mensen brengt die anders niet of onvoldoende te eten zouden hebben.

Ben je eens in Tilburg, loop dan echt even binnen bij 63 Graden, op loopafstand van het station. En o ja, voor ik het vergeet, ook de koffie is er heel erg lekker!

63 Graden, Willem II straat 82c, 5038 BJ  Tilburg

klik hier voor de website

Print Friendly, PDF & Email