Ontroerend Lekker
  • Home
  • Recepten
  • Menu’s
  • Restaurants
  • Kookboeken
  • Speciaal uitgezocht
  • Favorieten
  • Over ons
Selecteer een pagina

peper3

door Yvonne Henskens | jan 2, 2018

Print Friendly, PDF & Email

Meest recente berichten

  • Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie
  • Hartige snelle muffin
  • Indonesische rendang
  • Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi
  • Harissastoof met balletjes
  • Gevulde paashaas-eieren
  • Snelle mini eimuffins
  • Komkommer sandwiches voor high tea

Facebook

Facebook

Ontroerend Lekker op Instagram

[insta-gallery id="5"]

ontroerendlekker

#ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog # #ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog #foodies #lekker #koken #thuiskok #healthy #recensie #restaurants #recepten #pasen #paasontbijt #rösti #ei
#mangosorbet #pannacotta #ontroerendlekker #kookbl #mangosorbet #pannacotta #ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog #foodies #lekker #koken #thuiskok #healthy #recensie #restaurants #recepten https://www.ontroerendlekker.nl/recepten/pannacotta-met-mangosorbet-een-spiegeleitje/
Uit eten met Pasen zit er dit jaar helaas (weer) n Uit eten met Pasen zit er dit jaar helaas (weer) niet in. Dus duiken we lekker zelf de keuken in om uitgebreid te koken. Aan tijd ontbreekt het immers niet. Wij doen alvast een voorzetje met dit 5-gangen Paasmenu. Maar er zijn natuurlijk nog véél meer feestelijke recepten te vinden op deze website. Dus staat een gerecht uit dit menu je niet aan, zoek dan gewoon even verder en combineer er op los! Hier vind je het 'Blijf Thuis' Paasmenu 2021

Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Klik op ‘menu’s’ en daar vind je het ‘Blijf Thuis’ Paasmenu 2021. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #pasen #paasmenu #blijfthuis
Omdat ik alweer een tijdje koolhydraatarm eet, (Co Omdat ik alweer een tijdje koolhydraatarm eet, (Corona-kilo’s you know…) en ik wel weer eens toe was aan lekker snacken bedacht ik deze versie van ‘de kapsalon’. Voor wie het niet kent: een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt ‘ie geserveerd met knoflooksaus en sambal. De kapsalon ontstond in 2003 toen de eigenaar van een kapsalon in Rotterdam een schotel liet maken met alle ingrediënten die hij lekker vond: patat, shoarma, kaas en wat salade in een bakje van aluminium. De rest is geschiedenis. Een kapsalon is zeer calorierijk: een gewone portie bevat ongeveer 1200 kcal en een grote portie zelfs 1800 kcal. Deze versie is een stukje gezonder en bovendien hartstikke lekker! Uiteraard kun je hem ook met shoarmavlees maken. Maar ik wil hier toch een lans breken voor de ‘Veggie Shoarma’ van de Jumbo; tjonge jonge wat is die lekker zeg. Ik ben helemaal geen fan van al die vleesvervangers die op vlees moeten lijken. Maar als je er dan toch een keer eentje kiest, probeer dan deze eens.

Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #koolhydraatarm #koolraap #veggie #shoarma #kapsalon #snacken
Dit is een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm rec Dit is een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm recept en geschikt als volwaardige maaltijd en komt uit het kookboek ‘Nog eenvoudiger 2’ van Pascale Naessens . De prei laat je lekker lang sudderen totdat hij heerlijk zacht is. De groene curry geeft de prei een kruidige smaak  en de kokosmelk maakt het extra romig. De gehaktballetje van kip zijn zacht en combineren uitstekend bij de prei.

Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #prei #curry #kip #kipgehakt #koolhydraatarm #pascalenaessens
Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘tro Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘troostsoep’. Een stevige soep met pit, maar ook weer niet tè pittig. Gebruik tomatenblokjes van goede kwaliteit, ik gebruikte een blik San Marzano tomaten. Ik serveerde er toast met verschillende pesto’s bij maar stokbrood gaat er ook prima bij.   
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #aubergine #soep #tomatensoep #oosters
Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn be Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse gehaktmix, ricotta en kaas. Dit recept is voldoende voor 6 personen, ik maakte daarom 2 ‘stapels’ en vroor er eentje in.
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #tortilla mexicaans #ricotta #lasagne
Gevulde 🍅 tomaten! Lekker met knapperige airfry Gevulde 🍅 tomaten! Lekker met knapperige airfryer aardappeltjes 🥔 en kropsla! #ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog #foodies #lekker #koken #thuiskok #healthy #recensie #restaurants #recepten 
https://www.ontroerendlekker.nl/recepten/tomaat-farci-met-kropsla-en-airfryer-aardappeltjes/
Dit is zo heerlijk! Spruitjes stamppot met rookwor Dit is zo heerlijk! Spruitjes stamppot met rookworst in zoet-pittige saus! Verslavend lekker! #ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog #foodies #lekker #koken #thuiskok #healthy #recensie #restaurants #recepten #stamppot #spruitjes #rookworst 

https://www.ontroerendlekker.nl/recepten/spruitenstamppot-met-gebakken-rookworst-in-zoet-pittige-saus/
#ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog # #ontroerendlekker #kookblog #foodblogs #foodblog #foodies #lekker #koken #thuiskok #healthy #recensie #restaurants #recepten #vichyssoise #soep #aardappelpreisoep https://www.ontroerendlekker.nl/recepten/vichyssoise-aardappel-preisoep/
Koken met left-overs! Maak deze wentelteefjes van Koken met left-overs! Maak deze wentelteefjes van je laatste sneetjes kerstbrood, krentenbrood, brioche of panettone. Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #kerst #leftover #brood #kerstbrood #brioche #panettone #ontbijt #lunch #dessert
Power to the pieper! Zó simpel en zó lekker! Dit Power to the pieper! Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven doet de rest. Misstaat niet bij een feestelijk diner toch?
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!
#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #kerst #kerstmis #kerstdiner #aardappel #hasselback #pieper #bijgerecht
Espuma van bloemkool. Een lekkere amuse om je kers Espuma van bloemkool. Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Het recept komt uit een van m’n favoriete kookboeken: De Easy Vegeterranean van Malu Simões. Je spuit de espuma in kleine glaasjes als klein hapje of amuse. Zowel warm als koud erg lekker.
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!
#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #kerst #kerstmis #kerstdiner #espuma #amuse #bloemkool
Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Een Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Een lekker kaasgerecht in je kerstdiner in plaats van het bekende kaasplankje. Zorg voor verse burrata. Als je die ècht niet kunt krijgen kies je voor mozzarella. Een glas Pedro Ximenez smaakt er heerlijk bij!
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!
#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #kerst #kerstmis #kerstdiner #taart #kaas #kaasgerecht #burrata #druiven
Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indr Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De bovenkant versier je helemaal naar keuze. 
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!
#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #kerst #kerstmis #kerstdiner #taart #nagerecht #chocolademousse #showstopper
Mosterd-sinaasappelsoep! Een soepje dat een plaats Mosterd-sinaasappelsoep! Een soepje dat een plaats verdient in jouw kerstdiner. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken paddestoelen of oesterzwammer toevoegen.
Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!
#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #soep #voorgerecht #kerst #kerstmis #kerstdiner
Voor dit nazomerweekend een heerlijk gerecht uit h Voor dit nazomerweekend een heerlijk gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een mandoline hebt om de koolrabi mooi dun te snijden. Kun je geen dragon krijgen, gebruik dan (Thaise) basilicum. Deze salade kun je zowel warm als koud eten, maar lauw is hij het lekkerste. 

Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen een kijkje bij onze andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #koolrabi #salade #cashewnoten #aardappel #vegetarisch #vegan
Twee jaar geleden op vakantie in Calabrië at ik v Twee jaar geleden op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. Toen nam ik een potje mee maar inmiddels is het hier ook goed verkrijgbaar in delicatessenwinkels of online. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers. De worst wordt vaak geserveerd bij wat brood of kaas maar kan ook makkelijk verwerkt worden in een pasta of op een pizza. In alle gevallen zorgt de ‘nduja voor extra pit. Dus houd jij van pittig, zorg dan dat je zo’n potje bemachtigd en maak er bijvoorbeeld deze pasta mee 

Via de #linkinbio kom je op de receptenpagina. Bekijk dit recept en neem meteen eens een kijkje bij andere heerlijke gerechten!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #nduja #pasta #Calabrië #pittig
Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. De gekookte quinoa die ik nog over had van de avond ervoor ging er ook doorheen, Een recept voor zo’n salade is een groot woord, je kunt elk ingrediënt weglaten of vervangen voor iets anders. Maar op verzoek zet ik het toch even op een rijtje. 

Via de #linkinbio zie je wat er allemaal in ging en kun je meteen andere recepten bekijken!

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #quinoa #appel #avocado #wortel #pecannoten #salade #rucola
Men neme een knolselderij..... Veel moeilijker wor Men neme een knolselderij..... Veel moeilijker wordt het niet mensen! Geloof me, dit wil je echt proeven! Uit het leuke nieuwe kookboek 'Salad Days' van Ajda Mehmet. Het recept en de recensie van dit kookboek vind je op onze website. En daar hoef je alleen maar via de #linkinbio op door te klikken ;-) 

#ontroerendlekker #kookblog #food #foodblogs #foodblog #foodblogger #foodies #foodie #goodfood #lekker #koken #thuiskok #instafood #foodstagram #foodpic #knolselderij #ansjovis #herfst
Meer laden… Volgen op Instagram

Menu

  • Recepten
  • Menu’s
  • Restaurants
  • Kookboeken
  • Favorieten
  • Speciaal uitgezocht

Privacyverklaring

Recente berichten

  • Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie
  • Hartige snelle muffin
  • Indonesische rendang
  • Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi
  • Harissastoof met balletjes

Volg ons op

  • Instagram
  • Facebook

Over ons

Yvonne Henskens &
Myreen Minnaar

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, neem dan even per mail contact met ons op.

info@ontroerendlekker.nl

2019 | ontwerp Jot'm online business support | www.jotm.nl