OVER ONS

Yvonne & Myreen

Yvonne & Myreen

Ze leerden elkaar 37 jaar geleden kennen op een studentenflat in Wageningen. Beiden hadden toen al een grote passie voor koken. Samen kookten ze graag origineel en betaalbaar voor de 10 afdelingsgenoten. In die tijd al fervent gebruiker van de ‘Tip’, later ‘Tip-Culinair’ en sinds december 2006 opgevolgd door het glossy kookblad ‘Delicious’. De vriendschap waar in de studietijd de basis voor werd gelegd bestaat nog steeds. Met als grote verbindende factor de liefde voor ‘goed’ eten, leren, proeven en genieten!

Myreen over Yvonne

Is een chemicus pur sang. Niet alleen in haar werk, ook eten benadert ze zo. Ze wil weten waarom met een bepaalde bereiding het lekkerder smaakt. Snappen hoe dat werkt. En dan ook uitvoeren natuurlijk en graag opeten. Yvonne maakt bij voorkeur alles zelf. Brood, geitenkaas, ricotta en binnenkort ook worst. Haar kippen voorzien haar van verse eieren. In 2012 was Mac van Dinther van de Rubriek ” Iedereen kan koken” van de Volkskrant bij haar op bezoek om haar zelfgemaakte bitterballen met zuurvlees te testen.

Yvonne over Myreen

Kan niet zonder koken, want dat is ontspanning. Heeft graag vrienden over de vloer die bij haar aan de grote eettafel schuiven. Wordt vaak naar recepten gevraagd en geeft tips op Facebook over restaurants waar je lekker kunt eten. En wat haar uniek maakt, ze heeft ruim 300 kookboeken. En als je dit leest vast alweer 2 extra. Ze is een kei in het vinden van goede recensenten en kookboeken online. Eet zelf weinig vlees dus recepten daarmee zul je haar weinig zien delen.