Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho Bo. Veel groente, schaaldieren en vis. Dit 4 gangen menu uit Vietnam is lekker, licht verteerbaar en heel gezond! Bij het hoofdgerecht kun je extra kommetjes rijst serveren.
Voor
Pho Bo (Vietnamese noedelsoep met rundvlees)
tussen
Verse Vietnamese loempia’s
Hoofd
Vietnamese vis in slablaadjes
Nagerecht
Pannacotta met kokos en mango
Boodschappenlijst
- 1 grote winterwortel
- 1 komkommer
- 200 gram taugé
- 14 bosuien
- Grote krop sla
- Verse kruiden: koriander, peterselie, munt, basilicum (indien mogelijk verse Thaise basilicum bij de toko)
- 10 champignons of andere paddenstoelen
- 200 gram garnalen (kleine of grote)
- 24 gedroogde rijstvellen
- Thaise vissaus
- 15 el azijn (witte wijn azijn of rijstazijn)
- 4 tenen knoflook, geperst
- suiker
- 500 gram runder soepvlees of runderschenkel
- 2 uien
- 40 gram verse gember
- 2 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 4 steranijs
- 1 grote kaneelstok
- 300 gram biefstuk
- 250 gram rijstnoedels
- 1 ui
- halve paksoi
- 6 limoenen
- 4 rode pepers
- witte vis (600 gram)
- bloem
- olijfolie
- 9 passievruchten
- 600 ml kokosmelk
- 300 ml slagroom
- vanillestokje (of tl vanille-essence)
- 200 gram suiker
- 7 blaadjes gelatine
- 1 mango
- 8 frambozen
- Optioneel: versgeraspte kokosnoot of wat chocolade schaafsel, eetbaar bloempje
- extra: rijst 300 gram (staat niet in recept maar voor bij het hoofdgerecht)
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!