MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Paasbrunch

Paasbrunch

Zin om al op tijd aan tafel te gaan met Pasen? Maak er dan een Paasbrunch van! Op je gemak tafelen met allemaal fijne gerechtjes. Begin met het soepje en zet daarna de overige gerechten op tafel. Een lekkere tiramisu met advocaat na en voor bij de koffie de Rocky Road...

4-gangen Paasmenu

4-gangen Paasmenu

Met Pasen wordt er ook steeds vaker uitgebreid gegeten. Wil jij je gasten graag een feestelijk paasdiner voorschotelen? Met deze suggesties van gerechten met zachte smaken kan je Paasmenu niet mislukken! Zorg dat de coquilles op kamertemperatuur zijn voordat je ze...

4-gangen Aspergemenu

4-gangen Aspergemenu

Ben jij ook zo gek op asperges? Maak dan dit menu van drie gerechten met asperges en een heerlijk dessert van aardbeien toe. Het aspergeseizoen loopt afhankelijk van de temperatuur in Nederland van omstreeks eind april tot Sint Jan op 24 juni.   Panna cotta van...

3-gangen supersnel-menu

3-gangen supersnel-menu

Heb je weinig tijd maar wil je toch snel een lekker menu op tafel zetten? Dan is dit 3-gangen menu helemaal geschikt voor jou! Geen stress, geen gedoe, maar wel drie heerlijke gerechten! Zorg dat je de vitello tonato niet te koud serveert, op kamertemperatuur komen de...

3-gangen Koolhydraatarm menu

3-gangen Koolhydraatarm menu

Koolhydraatarm eten is hip. Sommige koolhydraatarme diëten zijn gericht op het verbeteren van bloedsuikerwaarden. Andere zijn bedoeld om af te vallen of gebaseerd op het idee dat het gezonder zou zijn om bepaalde producten met koolhydraten te vermijden. Hoe dan ook,...

3-gangen Aziatisch menu

3-gangen Aziatisch menu

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. Met uitzondering van de Chinese vastelandkeuken wordt hier veel vis gegeten. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten...

Laat je hier verder inspireren!

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag...

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...