MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Paasbrunch

Paasbrunch

Zin om al op tijd aan tafel te gaan met Pasen? Maak er dan een Paasbrunch van! Op je gemak tafelen met allemaal fijne gerechtjes. Begin met het soepje en zet daarna de overige gerechten op tafel. Een lekkere tiramisu met advocaat na en voor bij de koffie de Rocky Road...

4-gangen Paasmenu

4-gangen Paasmenu

Met Pasen wordt er ook steeds vaker uitgebreid gegeten. Wil jij je gasten graag een feestelijk paasdiner voorschotelen? Met deze suggesties van gerechten met zachte smaken kan je Paasmenu niet mislukken! Zorg dat de coquilles op kamertemperatuur zijn voordat je ze...

4-gangen Aspergemenu

4-gangen Aspergemenu

Ben jij ook zo gek op asperges? Maak dan dit menu van drie gerechten met asperges en een heerlijk dessert van aardbeien toe. Het aspergeseizoen loopt afhankelijk van de temperatuur in Nederland van omstreeks eind april tot Sint Jan op 24 juni.   Panna cotta van...

3-gangen supersnel-menu

3-gangen supersnel-menu

Heb je weinig tijd maar wil je toch snel een lekker menu op tafel zetten? Dan is dit 3-gangen menu helemaal geschikt voor jou! Geen stress, geen gedoe, maar wel drie heerlijke gerechten! Zorg dat je de vitello tonato niet te koud serveert, op kamertemperatuur komen de...

3-gangen Koolhydraatarm menu

3-gangen Koolhydraatarm menu

Koolhydraatarm eten is hip. Sommige koolhydraatarme diëten zijn gericht op het verbeteren van bloedsuikerwaarden. Andere zijn bedoeld om af te vallen of gebaseerd op het idee dat het gezonder zou zijn om bepaalde producten met koolhydraten te vermijden. Hoe dan ook,...

3-gangen Aziatisch menu

3-gangen Aziatisch menu

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. Met uitzondering van de Chinese vastelandkeuken wordt hier veel vis gegeten. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten...

Laat je hier verder inspireren!

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...

Gevulde paashaas-eieren

Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de...

Snelle mini eimuffins

Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze...

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea....

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig...

Trifle van cakerol, chocolademousse en kersen

Een dessert wat er heel erg feestelijk uitzet. Maar de grap is: jij zet het binnen 10 minuten op tafel! De presentatie is natuurlijk belangrijk, dus fijn als jij zo’n glazen trifle schaal of bowl...

Udon noodles met restjes groenten en Ragu Bolognese

Ik gooi zelden eten weg. Restjes gaan de koelkast en soms de vriezer in. Het maakt dat ik soms gekke combinaties maak die niet echt voor de hand liggen. Soms zijn ze gewoon zó lekker dat je je...

Aspergesoep met gerookte forel

Zodra het aspergeseizoen weer gestart is ben ik er altijd als de kippen bij. Er gaat toch niets boven kneiterverse asperges. Wij kunnen ze hier gelukkig bij de boer kopen, verser wordt het niet....