MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
4-gangen Aspergemenu

4-gangen Aspergemenu

Ben jij ook zo gek op asperges? Maak dan dit menu van drie gerechten met asperges en een heerlijk dessert van aardbeien toe. Het aspergeseizoen loopt afhankelijk van de temperatuur in Nederland van omstreeks eind april tot Sint Jan op 24 juni.   Panna cotta van...

3-gangen supersnel-menu

3-gangen supersnel-menu

Heb je weinig tijd maar wil je toch snel een lekker menu op tafel zetten? Dan is dit 3-gangen menu helemaal geschikt voor jou! Geen stress, geen gedoe, maar wel drie heerlijke gerechten! Zorg dat je de vitello tonato niet te koud serveert, op kamertemperatuur komen de...

3-gangen Koolhydraatarm menu

3-gangen Koolhydraatarm menu

Koolhydraatarm eten is hip. Sommige koolhydraatarme diëten zijn gericht op het verbeteren van bloedsuikerwaarden. Andere zijn bedoeld om af te vallen of gebaseerd op het idee dat het gezonder zou zijn om bepaalde producten met koolhydraten te vermijden. Hoe dan ook,...

3-gangen Aziatisch menu

3-gangen Aziatisch menu

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. Met uitzondering van de Chinese vastelandkeuken wordt hier veel vis gegeten. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten...

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren!

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn...

Gebakken gnocchi met pesto, rucola en pecannoten

Deze gnocchi heb je in een handomdraai gemaakt. Heb je veel tijd, dan maak je de pesto natuurlijk zelf, want dat is absoluut lekkerder. Maar voor de snelle maaltijd koop je deze keer een bakje...

Koude komkommersoep met druiven, geitenkaas en cashewnoten

Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die...

‘Carpaccio’ van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème

Oelala… dit is me een lekker gerecht! Uit het boek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet was dit een van de recepten waar ik meteen blij van werd. Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht waar vooral je...

Salade met quinoa, wortel, appel en avocado

Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor...

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het...

Broccoli couscoussalade

Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en...

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit...

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de...