MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

4-gangen Vegetarisch menu

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: in 2018 gaven 55% van de Nederlanders aan 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor te eten. Dit menu is dus niet alleen samengesteld voor de vegetariërs onder ons maar voor iedereen die...

Lees meer

4-gangen Vismenu

Met vis kun je eigenlijk alle kanten op. De overwegend zachte smaken kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten. Al dat lekkers uit de zee is nog licht verteerbaar ook dus je houdt zeker weten ruimte over voor een lekker vanille panna cotta-taartje!  ...

Lees meer

Laat je hier verder inspireren!

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de...

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de...

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg...

Pannacotta met verse bosvruchtensaus

Geen toelichting nodig! Pannacotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen,...

Zalm Nicoise

Salade Nicoise komt uit Nice, maar wordt aan de hele Côte d'Azur gegeten! Maar eigenlijk staat het op het menu in alle landen van de wereld en iedereen heeft zijn eigen variant! Dat laatste is...

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt...

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben...

Väkst – Kopenhagen

In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de...

Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta

Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde...

Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta

Watermeloen met vis of schaaldieren is een geweldige combinatie! Je kunt de watermeloen even grillen of bakken en dan serveren met een pittige scampi! In dit gerecht  maken we het af met een ricotta...