MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

4-gangen Vegetarisch menu

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: in 2018 gaven 55% van de Nederlanders aan 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor te eten. Dit menu is dus niet alleen samengesteld voor de vegetariërs onder ons maar voor iedereen die...

Lees meer

4-gangen Vismenu

Met vis kun je eigenlijk alle kanten op. De overwegend zachte smaken kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten. Al dat lekkers uit de zee is nog licht verteerbaar ook dus je houdt zeker weten ruimte over voor een lekker vanille panna cotta-taartje!  ...

Lees meer

Laat je hier verder inspireren!

Knolselderij-bonensoep met chorizo en karamelappel

Een fluweelzachte, vullende soep uit de Delicious van eind 2018. De aardse smaak van knolselderij en de zachte smaak van de cannellini bonen gaan perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete,...

Beschuit met avocado, pijnboompitten en kaasflakes

“Alleen voor beschuit kom ik eruit”. Wie kent die reclame nog? Nou ben ik niet te porren voor een beschuitje met jam hoor, maar wel voor deze variant! Maak hem eens op zondagmorgen of als lunch....

Rodekool taartje met geitenkaas en pijnboompitten

Makkelijk, snel en lekker! Deze taartjes voldoen aan alle drie deze eisen! Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart (altijd in de vriezer op voorraad hebben!), aardappelpuree, rodekool en...

Granola-worteltuintje

Kleine moeite groot plezier! Dit granola-worteltuintje heb je zo gemaakt! Leuk met Pasen maar natuurlijk ook op andere momenten. Ik kocht worteltjes van chocolade, ze zijn ook verkrijgbaar van...

Rode bieten gevuld met gehakt

Rode bieten, geroosterd en daarna uitgehold en gevuld met kruidig (lams)gehakt. Dan opdienen met dikke Griekse yoghurt, radijsjes en verse kruiden (munt, peterselie en koriander) en een rode bieten...

Ontbijtpizza met ei

Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant...

Risotto met venkel, tomaat en chorizo

Risotto smaakt eigenlijk altijd, ongeacht de tijd van het jaar. Deze risotto is hoog op smaak door de chorizo. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Gebruik wel rijst...

Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes

Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze...

Broodje warm vlees met toppings uit het Midden-Oosten

Dit broodje is afgeleid van een recept uit het prachtige kookboek The Palomar. Het betreft recepten uit het moderne Jeruzalem, een mix van Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten. Het leuke van...

Griekse salade

Griekse salade oftewel choriatiki; een echte klassieker! Of het nu winter of zomer is, altijd goed! Een geweldig lunchgerecht (als je even geen koolhydraten wilt eten) of als voorgerecht of...