MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Carnavals ‘menu’

Carnavals ‘menu’

Met Carnaval heb je natuurlijk helemaal geen tijd en zin om te koken. Daarom maak je ruim van tevoren gewoon een aantal 'gangen' uit dit menu. Kun je gewoon aanvallen als je tussen het feesten door even trek hebt! De volgorde van deze 'gangen' bepaal jij natuurlijk...

Lees meer
No-nonsens kerstmenu

No-nonsens kerstmenu

Geen zin om lang na te denken over een kerstdiner en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan helpen wij je graag op weg met dit 'no-nonsens kerstmenu'!   Cocktail van gin met granaatappelGepofte knoflook-aardpeersoepSnelle blini's met burrata en...

Lees meer
4-gangen Vietnamees menu

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer
7-gangen Winterblues-menu

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Laat je hier verder inspireren!

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de...

Snelle pasta met ‘nduja

Op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. De worst...

Gebakken feta met chili-jam en orzo

Deze gebakken feta uit de oven krijgt lekker veel pit door de chili-jam. Samen met de zachte smaken van de orzo en de groene salade met blokjes avocado heb je supersnel een lekker bordje eten op...

Mosterd-sinaasappelsoep

Een soepje dat zeker weten in de smaak zal vallen. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken...

Koude amandel-komkommersoep

Als de mussen van het dak vallen eet ik het liefste een koude soep. Deze variant met komkommer, amandelen en druiven is ook weer lekker fris en met een beetje room superzacht. Maak hem s ’morgens of...

Panna cotta van erwtjes en bloemkool

Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Ik maakte een restje...

Misozalm met gevuld slablad

Dit is een variatie op een recept dat ik tegenkwam in de Delicious van juli 2020. De zalm heeft bij mij een nachtje in de marinade gestaan waardoor de smaken er extra goed in konden trekken. Heb je...

Uiensoep met gebakken kaasboterham

De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met...

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Soep uit de Delicious....heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend...

Thaise zoet-zure rauwkostsalade

Deze salade wordt traditioneel gemaakt met groene, onrijpe, papaya en kousenband, beide verkrijgbaar bij de toko met een versafdeling. Het is een smaakbom van knapperigheid, pittig, zoet, zuur en...