MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

4-gangen Vegetarisch menu

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: in 2018 gaven 55% van de Nederlanders aan 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor te eten. Dit menu is dus niet alleen samengesteld voor de vegetariërs onder ons maar voor iedereen die...

Lees meer

4-gangen Vismenu

Met vis kun je eigenlijk alle kanten op. De overwegend zachte smaken kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten. Al dat lekkers uit de zee is nog licht verteerbaar ook dus je houdt zeker weten ruimte over voor een lekker vanille panna cotta-taartje!  ...

Lees meer

Laat je hier verder inspireren!

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken...

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van...

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en...

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere...

Aardappelpizza met ei

Een pizza zonder tomatensaus wordt ook wel een “pizza bianca” genoemd, een witte pizza. Dit is een leuke variant met aardappel en een eitje. Je kunt hem ook een keer proberen met een laagje...

Röstikoekjes met een spiegeleitje

Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!...

Lente-stamppot

Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet....

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van...