MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Uitgebreid Paasontbijt

Uitgebreid Paasontbijt

Deze gerechtjes misstaan niet op je ontbijt-lunch-brunchtafel met Pasen  want ze zien er vrolijk uit en smaken bovendien hartstikke lekker. Voor elk wat wils: koud, warm, hartig en zoet. Je begint wat later en loopt lekker door tot in het begin van de middag. Vrolijk...

Het ‘Blijf Thuis’ Paasmenu 2021

Het ‘Blijf Thuis’ Paasmenu 2021

Uit eten met Pasen zit er dit jaar helaas (weer) niet in. Dus duiken we lekker zelf de keuken in om uitgebreid te koken. Aan tijd ontbreekt het immers niet. Wij doen alvast een voorzetje met dit 5-gangen Paasmenu. Maar er zijn natuurlijk nog véél meer feestelijke...

Carnavals ‘menu’

Carnavals ‘menu’

Met Carnaval heb je natuurlijk helemaal geen tijd en zin om te koken. Daarom maak je ruim van tevoren gewoon een aantal 'gangen' uit dit menu. Kun je gewoon aanvallen als je tussen het feesten door even trek hebt! De volgorde van deze 'gangen' bepaal jij natuurlijk...

No-nonsens kerstmenu

No-nonsens kerstmenu

Geen zin om lang na te denken over een kerstdiner en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan helpen wij je graag op weg met dit 'no-nonsens kerstmenu'!   Cocktail van gin met granaatappelGepofte knoflook-aardpeersoepSnelle blini's met burrata en...

4-gangen Vietnamees menu

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

7-gangen Winterblues-menu

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

4-gangen Vegetarisch menu

4-gangen Vegetarisch menu

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: in 2018 gaven 55% van de Nederlanders aan 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor te eten. Dit menu is dus niet alleen samengesteld voor de vegetariërs onder ons maar voor iedereen die...

4-gangen Vismenu

4-gangen Vismenu

Met vis kun je eigenlijk alle kanten op. De overwegend zachte smaken kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten. Al dat lekkers uit de zee is nog licht verteerbaar ook dus je houdt zeker weten ruimte over voor een lekker vanille panna cotta-taartje!  ...

Laat je hier verder inspireren!

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je...

Arancini

Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes, van oorsprong een straatsnack die je vooral in Sicilië tegenkomt. De ballen heten zo omdat de vorm en kleur doet denken aan een sinaasappel (arancia). Ik...

Hartige cake met feta, olijven en gruyère

Dat cake niet altijd zoet hoeft te zijn, bewijst dit recept. Heerlijk op de borreltafel of bij een (maaltijd)soep. Dep de olijven en de feta goed droog met keukenpapier voordat je ze door het beslag...

Kokosmakronen

Vroeger toen mijn oma ze kocht vond ik ze niet te eten. Maar als je ze zelf maakt zijn ze superlekker! Krokant van buiten en chewy van binnen, dan zijn ze op hun best. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt! Vanaf nu weet je wat te doen met eiwitten die je over hebt omdat enkel de dooiers in een ander recept gaan!

Koningsdag-spiesen

Deze spiesen hebben weinig toelichting nodig. Je maakt ze in de kleuren rood-wit-blauw met zo vers mogelijk fruit. Ben jij niet zo Koningsgezind? Maak je er gewoon een andere vrolijke kleurstelling...

Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie

Deze cake, snel tussendoor, gebakken voor een iemand die geen melkproducten mag terwijl ik geen plantaardige margarine in huis had. Daarnaast willen we allemaal een beetje op de suiker inname...

Hartige snelle muffin

Deze supersnelle muffin is zeer geschikt om te maken als je alleen een ei, wat kaas en wat groenten in jouw koelkast hebt liggen. Omdat er geen tarwebloem in verwerkt wordt zijn ze koolhydraatarm....

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...