MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Carnavals ‘menu’

Carnavals ‘menu’

Met Carnaval heb je natuurlijk helemaal geen tijd en zin om te koken. Daarom maak je ruim van tevoren gewoon een aantal 'gangen' uit dit menu. Kun je gewoon aanvallen als je tussen het feesten door even trek hebt! De volgorde van deze 'gangen' bepaal jij natuurlijk...

Lees meer
No-nonsens kerstmenu

No-nonsens kerstmenu

Geen zin om lang na te denken over een kerstdiner en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan helpen wij je graag op weg met dit 'no-nonsens kerstmenu'!   Cocktail van gin met granaatappelGepofte knoflook-aardpeersoepSnelle blini's met burrata en...

Lees meer
4-gangen Vietnamees menu

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer
7-gangen Winterblues-menu

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Laat je hier verder inspireren!

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus....

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als...

Roggebrood (Tourte de seigle)

Roggebrood kun je makkelijk zelf maken. Het deeg is heel kleverig en hoeft niet lang gekneed te worden omdat het weinig gluten bevat. Ik heb dit recept geleerd bij de Bakery Institute in Zaandam...

Groene mosselcurry met kokos, citroengras & witbier

Mosselen met groene curry en kokos is een heerlijke combinatie. Combineer dit met een fris, stevig witbier en je hebt een "match from heaven". De alcohol van het bier (hoog percentage mag!) wordt...

Bieramisu van witte chocolade met rood fruit

Tiramisu met zoet bier, witte chocolade en rood fruit is een leuke variatie op een klassieker. In dit gerecht zit de smaaksterkte van het bier en gerecht op dezelfde lijn en geeft een heerlijke...

Prinses-op-de-erwt-soep

Nu we allemaal thuis zitten met Woningsdag willen we natuurlijk wel lekker eten! Daarom maakte ik een variant op de Koninginnesoep: de prinses-op-de-erwt-soep 😉 Een fluweelzachte soep voor al die...

Courgette-roggebrood met geitenkaas

De foto van dit recept uit de Delicious van april deed me al watertanden. Maar nu ik het brood zelf, een beetje aangepast, gemaakt heb is hij helemaal met stip binnengekomen in de top 5 van...

Pasta met bonen, hazelnoten en parmezaan

Met deze pasta met bonen spat het voorjaar van je bord! Ik gebruikte snijbonen en verse erwtjes maar je kunt ook sperziebonen of tuinbonen nemen. Het recept komt het boek ‘Evergreen’ van Mikkel...

Affogato

Veel sneller dan dit Italiaanse dessert kun je ze niet maken. Affogato, Italiaans voor verdronken, is een dessert wat maar uit twee ingrediënten bestaat: ijs & sterke espresso. De hete espresso...