MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Carnavals ‘menu’

Carnavals ‘menu’

Met Carnaval heb je natuurlijk helemaal geen tijd en zin om te koken. Daarom maak je ruim van tevoren gewoon een aantal 'gangen' uit dit menu. Kun je gewoon aanvallen als je tussen het feesten door even trek hebt! De volgorde van deze 'gangen' bepaal jij natuurlijk...

No-nonsens kerstmenu

No-nonsens kerstmenu

Geen zin om lang na te denken over een kerstdiner en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan helpen wij je graag op weg met dit 'no-nonsens kerstmenu'!   Cocktail van gin met granaatappelGepofte knoflook-aardpeersoepSnelle blini's met burrata en...

4-gangen Vietnamees menu

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

7-gangen Winterblues-menu

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

4-gangen Vegetarisch menu

4-gangen Vegetarisch menu

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: in 2018 gaven 55% van de Nederlanders aan 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor te eten. Dit menu is dus niet alleen samengesteld voor de vegetariërs onder ons maar voor iedereen die...

4-gangen Vismenu

4-gangen Vismenu

Met vis kun je eigenlijk alle kanten op. De overwegend zachte smaken kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten. Al dat lekkers uit de zee is nog licht verteerbaar ook dus je houdt zeker weten ruimte over voor een lekker vanille panna cotta-taartje!  ...

Paasbrunch

Paasbrunch

Zin om al op tijd aan tafel te gaan met Pasen? Maak er dan een Paasbrunch van! Op je gemak tafelen met allemaal fijne gerechtjes. Begin met het soepje en zet daarna de overige gerechten op tafel. Een lekkere tiramisu met advocaat na en voor bij de koffie de Rocky Road...

4-gangen Paasmenu

4-gangen Paasmenu

Met Pasen wordt er ook steeds vaker uitgebreid gegeten. Wil jij je gasten graag een feestelijk paasdiner voorschotelen? Met deze suggesties van gerechten met zachte smaken kan je Paasmenu niet mislukken! Zorg dat de coquilles op kamertemperatuur zijn voordat je ze...

Laat je hier verder inspireren!

Espuma van bloemkool

Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er...

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan...

Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas

Een zacht en smaakvol vegetarisch voorgerecht met aardpeer in de hoofdrol. De tartaar van aardpeer kun je zelf maken door de geschilde aardperen sous vide te garen met beetje beurre noisette...

Wentelteefjes van Panettone

Had jij ook een Panettone (een luxe Italiaans brood met vruchten erin) in je kerstpakket? Komt dat even goed uit, want dan kun je er nu wentelteefjes van maken. Perfect voor je kerstontbijt of...

Bietstuk met rode wijn-bietenjus

Ga eens voor dit vrolijk vegetarisch luxe hoofdgerecht. Rechtstreeks uit de exclusieve groentekeuken van Gijs Kemmeren van Gkfoods. Daar kocht ik deze ‘dry-aged rode biet’. Hiervoor worden...

Hasselback aardappelen

Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven...

Biscuittaart met chocolademousse

Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De...

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Deze kruidige en fruitige tulbandjes doen het heel goed als dessert maar natuurlijk ook als zoet tussendoortje bij de koffie. Maak je ze met kerstmis, dan is het erg leuk om ook de koekgeweien erbij...

Spruitenstamppot met gebakken rookworst in zoet-pittige saus

Dit is de hemel op aarde...als je van stamppot houdt! De gekookte spruiten met gebakken uien zijn grof gestampt door de puree, Een saus met fris-zoet-zure jam, chilisaus en uitgebakken rookworst....

Mini tarte tatin van zoete ui

Deze kleine taartjes (omgekeerd gebakken) zijn heerlijk als voorgerecht of bijgerecht. Grote, zoete uien zijn het meest geschikt omdat een dikke plak precies, groot genoeg is voor een klein...