MENU'S

Laat je hier inspireren voor een heerlijke culinaire avond!
Carnavals ‘menu’

Carnavals ‘menu’

Met Carnaval heb je natuurlijk helemaal geen tijd en zin om te koken. Daarom maak je ruim van tevoren gewoon een aantal 'gangen' uit dit menu. Kun je gewoon aanvallen als je tussen het feesten door even trek hebt! De volgorde van deze 'gangen' bepaal jij natuurlijk...

Lees meer
No-nonsens kerstmenu

No-nonsens kerstmenu

Geen zin om lang na te denken over een kerstdiner en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan helpen wij je graag op weg met dit 'no-nonsens kerstmenu'!   Cocktail van gin met granaatappelGepofte knoflook-aardpeersoepSnelle blini's met burrata en...

Lees meer
4-gangen Vietnamees menu

4-gangen Vietnamees menu

Eten in Vietnam is erg belangrijk. Restaurantjes ontstaan spontaan op straat in de avonduren. Overal kleine krukjes, barbecues, pannen en potten. Alles wordt vers bereid. In Hanoi zie je op elke hoek van de straat grote pannen met bouillon die pruttelen voor de Pho...

Lees meer
7-gangen Winterblues-menu

7-gangen Winterblues-menu

Heb jij na de decembermaand, de kou en de sneeuw ook zo'n last van de winterblues? Nodig dan je familie of vrienden uit en maak dit uitgebreide menu. Natuurlijk kun je naar wens een of meerdere gangen weglaten. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker lang...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Laat je hier verder inspireren!

Mais-preisoep met groene curry en kokosmelk

Sommige soepen zijn zo eenvoudig te maken dat je er bijna aan twijfelt of ze wel ècht lekker zijn. Bij deze soep is twijfelen niet nodig: een heerlijke, romige soep. Een beetje zoetig door de mais...

Bananentaart met noten, zaden en Griekse Yoghurt

Nu we toch bijna allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is dat een prima gelegenheid om een verantwoord maar lekker tussendoortje te maken! Mocht hij onverhoopt niet meteen opgaan dan kun je...

Mexicaanse lasagne

Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse...

Knolselderijsoep met spek en gort

Een lekker vullende maaltijdsoep van knolselderij. Kun je geen gort krijgen, dan kun je ook rijst gebruiken. De rijst is wat eerder gaar dus je soep iets sneller klaar. Voor de vegetarische variant...

Polenta-limoen-limoncello taart

Polenta (maïsmeel) is van oorsprong voedsel voor arme mensen. Maar tegenwoordig kun je het ook in betere restaurants op het menu terugvinden. Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de...

Gegrilde groente à la tonnato

Traditioneel wordt dit recept bereid met kalfsvlees (vitello). Ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief . Omdat ik rond de kerst weer zo'n heerlijke aubergine had gegeten als vleesvervanger...

Kaaskroketje met paprikasalsa, amandel en Tongerlo blond 6 %

Een kaaskroketje maken is eigenlijk heel simpel, maar om te voorkomen dat je frituurvet meteen moet weggooien wegens "lekkende kaas" gebruik ik altijd een kleine pan met een flinke laag...

Paté met peperkoek en Westmalle dubbel

Peperkoek is een heerlijk "toostje" voor alle soorten paté. De kruidige bodem samen met de volle paté smaak in combinatie met de peer in het zuur, rode fruitjam en het bittertje van witlof en...

Tataki van rund met notensalade, citroen, gefrituurde knoflook en Lefort 8,5 %

De entrecote wordt geroosterd en daarna in ijswater gelegd. Dat is even schrikken.....maar het pakt heel goed uit.Tataki is een Japanse bereiding waarbij je vlees (of vis) heel snel moet aanbraden...

Paprikarisotto met geitenkaas, gemalen koffie en Leffe blond 9%

Paprikarisotto (met name de groene paprika) levert een bijzondere smaak combinatie met dit blonde, hoog alcohol percentage bier. De Leffe Rituel 9° wordt in Leuven gebrouwen en is een sterk blond...