Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best zijn en dus soms wachten tot het seizoen daar is.

Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en in New York. Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen. 

Joshua onderscheidt geen vier maar zes seizoenen: lente, vroege zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter. De zomer bestaat dus uit drie delen, omdat er volgens hem in die periode zo onnoemelijk veel verandert dat er elke paar weken weer andere verse groente-soorten kunnen worden geoogst.

Het boek bevat maar liefst 225 recepten en een aantal ‘standaardrecepten’. De standaardrecepten zorgen volgens Joshua voor textuur en versterken de smaken. Veel van deze recepten zijn geschikt om in te vriezen zodat je ze in voorraad kunt maken en vaak kunt pakken bij het koken. Ook krijg je veel tips en informatie over het aanleggen van een goede basisvoorraad, voor het inrichten van je koelkast en voorraadkast, over tafelzuur en voor het inmaken van groenten. Hij beschrijft ook hoe hij, en hoe jij met behulp van dit boek een betere kok kunt worden. De ingrediënten en kooktechnieken in dit boek zijn over het algemeen echt eenvoudig. Het is dus een boek waar iedereen mee overweg zou moeten kunnen!

 Het klinkt een beetje afgezaagd, maar bladerend door dit boek zou ik alles wel willen maken. Alle recepten vragen erom om geproefd te worden. En om de afsluiter op de laatste pagina moest ik erg lachen: “P.S. Koop geen tomaten in de winter. Groetjes, Joshua” Helemaal mee eens natuurlijk!

 

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email