Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit boek destijds nog redelijk uniek, inmiddels zijn er vele vegetarische en groente-kookboeken verschenen.  

In ‘We love groente’ helpt Janneke Vreugdenhil ons om groentegekken te worden. Hoe je dat volgens Janneke wordt? “Zeker niet door er maar op te blijven hameren hoe gezond groenten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de beste manier om ons allemaal, groot en klein, van groenten te laten houden, is door ze gewoon hartstikke lekker klaar te maken.” En daar sluit ik me helemaal bij aan.

‘We love groente’ bevat meer dan 120 recepten en is ingedeeld in de hoofdstukken: starten of sharen, wie wil er soep?, snel iets op tafel, familiefavorieten, voor erbij, restjesdag, salade voor alle seizoenen, ontbijt, brunch, lunch, brinner (vergelijkbaar met lunch, alleen pas na 16:00 uur geserveerd met de comfort van een ontbijt, maar de compleetheid van een diner), borrelvoer, snoepgroenten en een paar basisrecepten. Nagenoeg alle recepten zijn echt maakbaar en dus geschikt voor een doordeweekse dag waarop je niet veel tijd hebt.

Ongeveer een derde van de gerechten in het boek is veganistisch, de rest is vegetarisch. Daarnaast valt een behoorlijk deel van de vegetarische gerechten heel gemakkelijk veganistisch te bereiden. Of het gerecht veganistisch, vegetarisch of makkelijk veganistisch te maken is, wordt duidelijk aangegeven. Janneke Vreugdenhil begint ieder gerecht met een persoonlijk stukje tekst met haar ervaring met het gerecht en haar tips hoe je het nog lekkerder kunt maken. En natuurlijk een realistische foto zonder franjes. Koop dit boek als je inspiratie zoekt voor groenterecepten waarbij je het vlees niet mist. Want dat groenten gezond zijn, dat weten we nu wel. Maar dat ze ook verrassend lekker zijn, bewijst Janneke met dit boek.

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email