Dit is verplichte kost voor iedereen die ècht lekker vegetarisch wil koken en eten! Reeds meerdere malen heb ik mogen genieten van de excellente kookkunsten van Malu Simões en het heerlijke verblijf in Countryhouse Montali in Umbrië. Gelukkig heeft Malu haar recepten gedeeld in twee fijne kookboeken waarvan dit mijn favoriet is. Eet jij graag vegetarisch en vind je het leuk om verfijnd te koken en er iets bijzonders van te maken? Dan wordt dit zeker weten ook één van jou favorieten! En ga je op vakantie naar Toscane of Umbrië, dan kan ik je zeker een bezoek aan deze prachtige plek aanbevelen. Er speciaal voor naartoe reizen kan natuurlijk ook. Dat doe ik immers al jaren 🙂

Zo geweldig als zij het met haar witte brigade uit haar kleine keukentje tovert kan ik het niet, maar met haar receptuur kom ik toch een heel eind. In het boek vertellen de uit Brazilië afkomstige Malu en haar Italiaanse man Alberto hoe zij elkaar leerden kennen en hoe zij nu alweer 25 jaar geleden steen voor steen hun droom in Montali hebben gerealiseerd.

Het boek is opgebouwd uit een hoofdstuk ingrediënten en technieken, basis- en ontbijtrecepten om vervolgens de voor-, tussen, bij- en hoofdgerechten te beschrijven voorzien van foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Ook brood en desserts ontbreken natuurlijk niet.

Wij maakten o.a. de courgettetorentjes gevuld met doperwten-geitenkaascrème, de  Italiaanse soesjes gevuld met paddenstoelencrème, de preiquiche met boterkorst en wortelpureetimbaaltjes met courgette, ricotta, wortel en biet, de courgettestrudel en de gepocheerde peer met kaneelroom. Stuk voor stuk heerlijke recepten voor de vegetarische hobbykok. Kopen dit boek!

 

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email