Het 23ste kookboek van Jamie Oliver is ‘VEG’. In veel van zijn boeken gebruikt hij veel groenten en in zijn recepten en biedt hij vaak vegetarische opties aan. Daarnaast strijdt hij er al jaren voor om de schoolmaaltijden voor kinderen in Groot-Brittannië gezonder en lekkerder te maken. Dit boek met 116 vegetarische recepten, heeft hij kennelijk 8 jaar geleden al geschreven maar is om onduidelijke redenen op de plank blijven liggen. Gelukkig heeft hij het uiteindelijk toch uitgebracht en hoewel ik lang geen fan ben van al zijn boeken (ik heb er een stuk of 5) is dit toch echt wel een aanvulling.  Voor de liefhebbers: een derde van de recepten is zelfs helemaal veganistisch.

In VEG vind je inspiratie te over: soepen, salades, ovenschotels, curry’s, stoofpotten, eenpansgerechten, snacks en nog veel meer. De recepten zijn makkelijk, toegankelijk, gezond en betaalbaar. Kleur én smaak knallen van de foto’s af.

Of je nu als flexitariër voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, meer groenten wilt eten of gewoon nieuwe ideeën wilt opdoen: dit boek gaat je inspireren.

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email