De titel van dit kookboek sluit volledig aan bij de emotie die ik voel als ik terugdenk aan onze vakantie in Vietnam. Een warm gevoel van liefde. Waarom? Omdat de Vietnamese mensen ons, zonder uitzondering, een gevoel gaven van “jullie zijn welkom”. Vooral als we bij hen gingen eten, op straat of in een klein restaurantje.

Het kookboek van Quyen beschrijft de klassieke Vietnamese gerechten en waar deze gerechten hun oorsprong hebben. Het is een combinatie tussen een reisboek en kookboek. Als je van plan bent om Vietnam te gaan bezoeken krijg je in ieder geval zin in het eten! Vietnamees eten is vers, knapperig, zout, zuur en zoet.

 Vietnam is een langgerekt land met een grote kustlijn; het eten is verschillend in het zuiden, midden en noorden. Dat heeft te maken met het klimaat (de warme soep uit het koudere noorden); het boeddhisme in het midden (veel vegetarische gerechten) en zoetere en kruidige gerechten in het zuiden met Franse en Zuid-Chinese invloeden.

 De inhoudsopgave volgt de smaakroute van het land; van noord naar zuid. De reis die de meeste bezoekers ook maken (of omgekeerd) langs Hanoi, Ha Long Bay, Hue, Hoi An en Ho Chi Min city.

 De meeste gerechten uit dit boek zijn binnen 10 tot 30 minuten te bereiden (behalve dan de bouillon voor de beroemde Pho Bo!) en de ingrediëntenlijst is meestal korte en zeer overzichtelijk. De recepten zijn duidelijk en bij elk recept is er een mooie foto.

 Quyen heeft een Vietnamees restaurant in hartje Brussel, Little Asia, maar daar ben ik helaas nog niet geweest. Weer iets voor op mijn lijstje!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email