Voor mij geldt dit laatste: Ik word blij van freekeh (onrijpe tarwekorrels), granaatappelmelasse (heerlijke zoetzure, dikke siroop), tahin (sesampasta), rozen en oranjebloesemwater, sumak (zure bespoeder) en za’atar (kruidenmengsel met soort oregano). De beschrijvingen van zelfbereide kruidenmengsels en geroosterde noten zijn heel handig. Het boek bevat de klassieke indeling in voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Zowel vlees, vis als vegetarische gerechten komen aan de orde. Veel soorten bijgerechten, pesto’s en tapenades om heerlijk vers brood in te dippen.
De broodjes belegd met warm vlees, rode uien met sumak, schug en tzatziki heb ik zelf gemaakt en uitgewerkt voor onze website. Dat geldt ook voor de fantastische rode bieten gevuld met lamsgehakt. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de bereiding van falafel en het zelf maken van pitabroodjes! Het mooiste is om allerlei gerechten te maken, veel mensen uit te nodigen en de tafel te dekken en je bordje te vullen met van alles wat.
Voor degenen die een keer naar London afreizen en in de gelegenheid zijn: de website van The Palomar!
Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!