Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat kan! Heb je geen blender, dan gebruik je je keukenmachine of een staafmixer. In dit grappige boekje vind je zoete (klassiekers en fruittaarten) en hartige taarten. Bij de hartige taarten ook veel vegetarische opties en taarten voor fijnproevers. Ieder recept wordt begeleid door een foto en zie je duidelijk welke ingrediënten je in je mengkom gebruikt om te mixen.

De abrikoos-rozemarijn spreekt mij erg aan, maar ook de peer met 4-kruidenpoeder wekt mijn interesse. En van de hartige taarten de tomaten-feta, uien-geitenkaas maar bovenal de tartiflette met een vloeibaar (kaas)hart.

De recepten gaan over alles in één: één keer voorbereiden, één keer de oven in en dan een perfecte taart. Je hoeft het deeg dus niet apart te maken. Meng alle ingrediënten, giet ze in een bakvorm en zet deze in de oven. Tijdens het bakken splitst de taart zichzelf in tweeën: een knapperige deegbodem met een zachtere bovenkant en vulling. Sneller kan toch niet? En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, ik betaalde er nog geen 12 euro voor.

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email