Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan, maar dit boek inspireerde me toch weer tot nieuwe combinaties. Zeker op warme dagen kies ik vaak voor lichte en makkelijke salades omdat ik dan ook weinig zin heb om lang in de keuken te staan. Maar dit boek bevat genoeg ideeën om er het hele jaar door, dus niet alleen tijdens warme zomerdagen, lustig op los te variëren met internationale invloeden.

Er staan 55 recepten in dit boek: Leafy, Crunchy, Hearty, Soft, Sort-of salads en Salad sides. De salade in de hoofdrol dus, als voor- hoofd of bijgerecht. 167 Pagina’s vol met recepten en prachtige foto’s waar je direct zin in krijgt.

Op het gebied van salade zijn geen regels schrijft Ajda Mehmet. Zorg voor de juiste verhouding van smaak en textuur en je hebt magie. Een groot deel van haar recepten is zonder vlees of vis en er worden ook tips gegeven voor als je het plantaardig dus volledig veganistisch wil houden. De ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar, soms moet je daarvoor wat meer moeite doen.

De recepten zijn grotendeels vrij eenvoudig te maken en zien er ook nog eens prachtig uit. Voedzame, smakelijke en kleurrijke salades die gevarieerd zijn in samenstelling. Bovendien kom je op deze manier ook nog eens eenvoudig aan je portie dagelijkse groeten. Achterin het boek vind je in het hoofdstuk ‘Salad sides’ met nog wat handige dressings, toppings en andere extra’s waarmee je iedere salade kunt uitbreiden of aankleden.

Ik maakte uit dit boek de ‘Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto’ en de ‘Carpaccio van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème en Parmezaan’. Beide gerechten waren heerlijk en ga ik zeker vaker maken. De ‘Watermeloen en halloumi met frisse munt-pistachedressing’ en de ‘Dreamy aardappel-ansjovissalade’ ga ik ook snel maken!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email