Liefhebbers van mooie groentegerechten kennen hem natuurlijk allang: Yotam Ottolenghi.

Plenty More is er al even maar haal ik nog regelmatig uit de kast. Het boek is ingedeeld naar bereidingstechniek: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken enzovoort. Hierdoor kun je gerechten maken met die techniek die het beste uit het product naar boven haalt.

Het boek staat vol prachtige foto’s waar ik sowieso altijd blij van word. Voor iedereen die meer wil doen met groenten en ook echt vernieuwend wil koken is dit boek een aanrader. Laat je niet afschrikken door de soms wat langere ingrediëntenlijst. Veel is tegenwoordig goed verkrijgbaar en anders zoek je even een alternatief op internet. Neem de tijd voor zo’n mooi gerecht en laat je huis er lekker van ruiken! Ik maakte o.a. pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus, ‘baba ganoush’ van courgette, geprakte wortelen met harissa en pistachenoten, quiche met membrillo (kweeperengelei) en stilton en de abrikozentaart met walnoten en lavendel. Smullen maar!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!