Het kon niet uitblijven dat wij dit boek zouden beschrijven. Ik ken Mari niet persoonlijk; wel via berichtjes op FB, maar op de een of andere manier denk ik dat wij, van ontroerendlekker.nl, wel een goede klik zouden kunnen hebben met haar!

Ze beschrijft 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en trucs!

Haar boek beschrijft recepten met groente die we hier zelf kunnen verbouwen; alle recepten zijn in de volgorde van de seizoenen in Nederland; de voorkant van het boek is prachtig getekend en er staat een kat op! Vooral spat er een ontroerende passie voor koken vanaf! Een leuke bijkomstigheid is dat het boek stimuleert tot het eten van meer groente zonder dat je hiervoor een vegetariër of veganist hoeft te zijn. Bij alle gerechten kun je zelf kiezen of je het zonder vlees, vis, ei of kaas eet of dat je er een goed stukje vlees bij bakt. Maris werkt veel met aardappel, bieten, pompoen, pastinaak maar ook met een simpele ui of een worteltje. Zowel hoofd- als bijgerechten en meerdere soepen, pasta’s en risotto’s. Hier en daar wat gebak en zoete gerechten zoals appelbeignets. De smaakvolle tomatenrisotto en de pasta cavolo nero hebben wij reeds voor jullie uitgeprobeerd (en natuurlijk iets aangepast!). 

Ijsheiligen (mijn verjaardag) wordt nog eens goed toegelicht in het kader van de vorst voor de jonge plantjes. Het boek bevat naast recepten ook informatie over het kweken van groente en kleine verhaaltjes van Mari die allemaal een connectie hebben met koken en lekker eten. Het is ook een mooi leesboek. Tja, het enige nadeel wat ik kan noemen is dat er ontzettend veel recepten in staan! Het is de vraag of het mij gaat lukken om ze allemaal een keer te proberen. Een groot voordeel is dat als je niet weet wat je vandaag gaat koken; je gewoon gaat naar de datum van die dag gaat en het recept volgt uit het boek van Mari. Vandaag is dat dus “ pompoen met een bietenhoorntje”! Eet smakelijk. Wij hopen Mari ooit nog te ontmoeten in levende lijve!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email