Yvette van Boven is één van mijn favoriete kookboekenschrijfsters omdat ze zo heerlijk ongecompliceerd schrijft, werkt met goed verkrijgbare ingrediënten en alles echt heel goed maakbaar is. Al haar boeken lezen voor mij als een spannend leesboek dat ik niet weg kan leggen. Ik lees ze dan ook letterlijk in één keer uit. Ik heb als ik het goed heb al haar kookboeken en deze kwam vorige week, heel kort na ‘Home Sweet Home’ uit. Wat een geweldig boek is dit zeg! Misschien vind ik dit wel haar beste boek tot nu toe.

Vergeet onmiddellijk dat dit een kerstkookboek zou moeten zijn want wat mij betreft gaat dit boek het hele herfst en winter mee. Er staat bijna niets in wat ik niet zou willen maken. Originele recepten, prachtige foto’s, de altijd leuke illustraties en vele tips maakt het voor mij ook een heerlijk leesboek. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk van tevoren te maken, verdeeld in voorbereiden en bereiden zodat je ze op de avond zelf alleen nog even af moet maken. Heel handig als je eters hebt!

Wat verder opvalt is dat er maar een handjevol recepten met vlees in staan, en daar word ik persoonlijk heel blij van. Dit boek is dus zeer geschikt voor de thuiskoks die wat minder of geen vlees willen eten. 

Als eerste maakte ik de garnalenbisque & romige rouille van ansjovis. Daarna de pastinaak-appelsoep met kerrie, peterselieolie en gerookte amandelen, de soesjestoren en de appel-cranberry kerstbollen. En wat zal ik nu maken? De crèmesoep van prei & aardappel met gebakken coquilles & peterselieolie, de terrine van zachte prei met gerookte zalm & mascarpone, de wortelgratin met geitenkaas of de trifle met zoute karamel of cheesecakeroom & chewy brownies…?

Wordt vervolgd…

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

 

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email