Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verliezen de meesten van ons snel gewicht. Daarnaast geeft het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten je langer een verzadigd gevoel. De recepten in dit boek zijn op deze principes gebaseerd.

De praktische invulling is weinig koolhydraten (geen graanproducten, suiker, zetmeel) en veel natuurlijke vetten (vlees, vis, eieren, vette zuivelproducten), veel groenten, wat noten en bessen.

 Hoe de methode werkt en waarom vet alles behalve slecht is, wordt in dit boek duidelijk uitgelegd. En ik word er blij van omdat het zeer smakelijk is en daarom goed vol te houden. Heel duidelijk en leuk geschreven boek boordevol info en makkelijk te bereiden, afwisselende recepten.

Ik maakte de zalm in limoenmarinade, de zalm met een laagje fêta, de vis met zonnebloemkorst, de kipfilet in romige pindasaus, de risotto van bloemkoolrijst met spek en champignons en natuurlijk de bloemkoolpizza/bloemkoolkoekjes. Een aanrader voor iedereen die structureel of af en toe minder koolhydraten maar toch lekker wil eten.

 

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email