Ik kreeg dit boek voor mijn 50ste verjaardag. Eigenlijk dacht ik: wat een “onzin boekje”; dat kan ik best allemaal zelf verzinnen! Maar mijn zoon van 15 jaar ontdekte het boekje in de grote stapel met boeken en ging helemaal los. Hij fietste naar de winkel en haalde fruit, groente en ….gember !

 

De anti-griep/gember shot was een hit: heerlijk fris, pittig en hij geeft een enorm gezond gevoel. Je maakt sap van het citrusfruit wat je toevallig in huis hebt (mandarijn, citroen, sinaasappel, grapefruit, limoen); afhankelijk van de zuurheid voeg je wat honing toe. Vervolgens rasp je er in een stukje verse gember in. Voor de stoere mensen onder ons (of degenen met de ergste griep) rasp je ook een ½ knoflookteen en doe je er wat cayenne-peper in. In een keer opdrinken !
Naast de shots staan er leuke combinaties van verse, rauwe groenten en fruit in die makkelijk in de blender tot een eenpersoons portie fris sap leiden ! Best een leuk boek dus; excuses voor mijn vooroordeel. En mijn kinderen? Die drinken nu groente!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

 

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email