Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het eerste boek dat ik van haar kocht. In dit boek staat plantaardig eten centraal, een trend waar je niet meer omheen kunt. Alleen maar vegetarische en veganistische recepten, reken niet op vleesvervangers maar vooral héél veel groenten.

Het boek bestaat eigenlijk uit 2 delen: ‘doordeweeks’ en ‘in het weekend’. Doordeweeks is onderverdeeld in ‘uit de diepvries’, ‘eenpansgerechten’ en ‘klaar in 20 minuten’. Superhandig als je doordeweeks niet veel tijd hebt of weinig zien om te koken.

In het deel ‘in het weekend’ vind je recepten terug voor ‘ontbijt en brunch’ en is er aandacht voor seizoensgerechten, opgedeeld in je raadt het al: de 4 seizoenen. Tenslotte een gedeelte over ‘vooruitkoken’ voor wie zin heeft om zondag alvast wat te koken voor de komende week; om te bewaren in de koelkast. Dit kun je dan combineren met eenvoudige basics zoals een frisse salade, wat geroosterd brood of een gepocheerd ei. Doordeweeks heb je je maaltijd dan zo klaar. Het boek sluit af met bewaartips en menucombi’s.

De recepten in dit boek zijn toegankelijk en de ingrediënten zijn gewoon makkelijk verkrijgbaar. ‘Green’ is een hartstikke leuk kookboek waarin plantaardig eten toegankelijk en overzichtelijk wordt gemaakt. Bij de meeste recepten staan kleurrijke foto’s. Je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn om heerlijk uit dit boek te koken. Of je nu als flexitariër voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, meer groenten wilt eten of gewoon nieuwe ideeën wilt opdoen: dit boek is gewoon hartstikke leuk!

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email