‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu over een andere boeg.

Voor Eva’s keukenkast heeft ze een selectie gemaakt van 55 ingrediënten en daarbij de drie wensen in gedachten gehouden: minder vlees en vis, van dichtbij en opmaken wat er in huis is. Voor elk ingrediënt heeft ze 3 recepten bedacht: gevarieerd, voor iedereen maakbaar, en bovenal lekker.

We willen allemaal minder vlees en vis op ons bord, maar hoe ga je daarnaar koken? Ook willen we het liefst eten van eigen bodem – is er voor een avocado of passievrucht een vliegtuig nodig? Of pak je dan liever een appel van de lokale teler? En wat doen we met die halve bloemkool, of met dat stuk courgette, oftewel: hoe maken we op wat we inslaan? Want weggooien is verspilling…

Omlijst met Eva’s kenmerkende grappige, persoonlijke anekdotes en handige weetjes, is Eva’s keukenkast is echt een kookboek van deze tijd. Prachtig vormgegeven, mooie recepten. Maar ook geschikt lekker door te bladeren, inspiratie op te doen of wanneer je nog restjes hebt liggen en niet goed weet wat ermee te doen. Pak dit boek erbij en je hebt weer een heerlijke maaltijd. Een ‘feelgood’ maar vooral ook nuttig kookboek.

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email