In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers die je in de supermarkt vindt die ook nog eens zo nodig op vlees moeten lijken. Maar vergeet dat woord en sla dit leuke boek open voor 50 burgers, ballen, schnitzels enzovoort die je zelf maakt met peulvruchten, paddenstoelen, noten, kaas, ei, tahoe en zelfs zeewier. Een aantal recepten zijn variaties op bekende vleesfavorieten: satéburgers, Spaanse worstjes of nuggets.

De titel De Vega-Optie is bewust gekozen, om mensen keuzes te bieden in alternatieven voor vlees. Joke legt in de uitgebreide inleiding van het boek uit waarom ze het boek is gaan schrijven, wat voor soorten vlees-/ vis-/ gevogelte-/ ei-/ zuivel-eters er zoal zijn en wat dat inhoudt. Ook gaat ze uitgebreid in op de geschiedenis van de vleesconsumptie van vóór 1900 tot nu. En concludeert daaruit dat de strikte scheiding tussen wel of geen vlees eten minder streng wordt.

De Vega Optie is onderverdeeld in de hoofdstukken aan de rol, ballen, broodjes & burgers, in een sausje, in een jasje of gevuld, koekjes beignets & muffins en basisrecepten. Het boek is met mooie foto’s ziet er erg uitnodigend uit. Zeker weten dat ik uit dit boek veel ga koken.

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email