Veel moeite gedaan om dit boek nog in het Nederlands te bemachtigen. Enkele jaren geleden is het me dan toch gelukt. Sophie is vooral bekend in Frankrijk maar er zijn wereldwijd zeker 1 miljoen exemplaren van dit boek verkocht. Geen onbekende dame dus.

Denk niet aan klassieke cakes als je dit boek met prachtige foto’s doorbladert. Ik kocht het dan ook vooral voor de hartige versies waar dit boek voor de helft mee volstaat. Gerangschikt per seizoen, maar daar hoef je je natuurlijk helemaal niet aan te houden! Hartige cakes zijn uitstekend in te zetten als voor- of bijgerecht maar natuurlijk ook op een buffet of op de borreltafel. Ik bakte de hartige cakes met roquefort, spek en walnoten en die met gruyère, feta en olijven. Beiden voor herhaling vatbaar!

Helaas is de Nederlandse versie niet meer in de winkels of webshops verkrijgbaar. Maar tweedehands kun je nog wel een betaalbaar exemplaar op internet vinden. Of je haalt je Frans even op en gaat voor de oorspronkelijk versie van dit leuke boek!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien wat jouw favoriete kookboek is en natuurlijk zijn we nieuwsgierig welke gerechten jij uit het boek gemaakt hebt!

Print Friendly, PDF & Email