Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land, gevolgd door een overzicht en uitleg van de belangrijkste ingrediënten van de betreffende keuken.

Vervolgens overzichtelijk en goed te bereiden gerechten in de volgorde van voorgerechten/snack, hoofdgerechten, nagerechten. Daarnaast duidelijke uitleg van de bereiding van de “basics” zoals: een Japans bouillon, gestoomde (sushi)rijst en een aantal beroemde sauzen (waaronder teriyaki).

 

Het boek bevat uitgebreide uitleg over misosoorten en gerechten met miso. Daarnaast natuurlijk allerlei noedelsoepen waaronder ramen. Natuurlijk ook recepten voor sushi. Maar ook heel eenvoudig; dumplings die je kunt maken met kant en klaar deeg uit de diepvries bij elke toko (gyozavellen, zie foto). Zelf maakte ik de teriyaki kip met sesamboontjes (klik hier).

 

Ten slotte zit er een menuplanner in waarbij een aantal menu suggesties worden gedaan aan de hand van de recepten uit het kookboek. Dus, ben je op zoek naar een praktisch kookboek uit Japan, dan is dit een aanrader! De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar al moet je er wel voor naar de toko.

 

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoratie kookboek en recept via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien waar jij je kookinspiratie vandaan haalt!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email