SPECIAAL UITGEZOCHT

Kom meer te weten over speciale technieken of ingrediënten!

Eetbare bloemen zaaien en oogsten

Meerdere soorten bloemen (en blaadjes) zijn eetbaar. Kies hiervoor nooit de eenjarige plantjes uit een tuincentrum (bespoten) maar zaai de plantjes zelf. De goudsbloem, lavendel, roos, het viooltje, het afrikaantje en de Oost-Indische kers kun je allemaal eten. Ze...

Lees meer

Zelf maistortilla’s maken

Echte Mexicaans tortilla's zijn niet gemaakt van tarwebloem maar van 100% maismeel. oorspronkelijk bevat dit maismeel bevat géén tarwe en is het bewerkt. Door mais te behandelen met kalk (calciumoxide) wordt het vitamine nicotinezuur (B3) beschikbaar voor de mens. Dit...

Lees meer

Gerookte knoflook

Knoflook die koud gerookt wordt kun je langer bewaren. De knoflookstrengen worden in z’n geheel gerookt en de knoflook zelf krijgt een heerlijk aroma. De hoofdreden voor het roken is heel oud, wordt al eeuwen toegepast in Frankrijk en heeft vooral te maken met de...

Lees meer

Zelf yoghurt maken!

Yoghurt is een melkproduct dat bestaat uit melk en melkzuur. Melkzuur ontstaat door fermentatie. Hierbij worden melksuikers omgezet in melkzuur door melkzuurbacteriën. Afhankelijk van de melk die je gebruikt is yoghurt vol, halfvol of mager. Yoghurt heeft een zuurdere...

Lees meer

Archief

Instagram

Laat je hier verder inspireren

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere...

Aardappelpizza met ei

Een pizza zonder tomatensaus wordt ook wel een “pizza bianca” genoemd, een witte pizza. Dit is een leuke variant met aardappel en een eitje. Je kunt hem ook een keer proberen met een laagje...

Röstikoekjes met een spiegeleitje

Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!...

Lente-stamppot

Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet....

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van...

Aspergetaart met ricotta en basilicum

Dat is weer eens iets anders dan asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt ze namelijk ook heel goed verwerken in een hartige taart! Ik gebruikte kant-en-klaar hartig taartdeeg van Koopmans maar je...

Pindasoep

Het ruikt altijd zo lekker als je pindasoep aan het maken bent. Iedereen krijgt er trek van! Ik eet hem als maaltijdsoep, er zit stiekem ook best wat groenten in verstopt. Bak ook eens wat geraspte...

Venkel-courgettesoep

Dit is een lichte soep die je snel op tafel hebt staan. Geschikt als voorgerecht, maar met een beetje salade en een stukje brood heb je er eigenlijk ook een maaltijd aan. Ik maakte hem spontaan...

Courgette-ricottataart met ontbijtspek

Vorige week viel de Delicious hartige taart-special op de mat. En dat komt goed uit want ik ben dol op hartige taarten, zeker als ze bijzonder zijn. Dus maakte ik vanavond deze...

Salade met fusilli, pesto, courgette en amandelen

Deze snelle salade voldoet als een maaltijdsalade. Mis je het vlees, dan kun je bijvoorbeeld wat stukjes gerookte kip toevoegen. De salade is makkelijk van tevoren te maken en kun je natuurlijk ook...