SPECIAAL UITGEZOCHT

Kom meer te weten over speciale technieken of ingrediënten!
Key Lime Pie

Key Lime Pie

Key Lime Pie  De Key Lime Pie oftewel taart met limoen uit The Keys is zó beroemd, dat het een van Florida’s belangrijkste nagerechten is geworden.    De Key Lime   Laten we beginnen bij de limoen: de Key Lime zelf heeft zijn oorsprong in Spanje. De limoen is klein,...

Lees meer
Zelf ricotta maken!

Zelf ricotta maken!

Ricotta is eigenlijk een bijproduct van de kaasmakerij. Bij het maken van kaas wordt de wrongel (het toekomstige kaasmengsel) gescheiden van de vloeistof (de wei). Deze vloeistof bevat nog veel eiwitten en men ontdekte dat als je vloeistof nogmaals verhitte je...

Lees meer
Eetbare bloemen zaaien en oogsten

Eetbare bloemen zaaien en oogsten

Meerdere soorten bloemen (en blaadjes) zijn eetbaar. Kies hiervoor nooit de eenjarige plantjes uit een tuincentrum (bespoten) maar zaai de plantjes zelf. De goudsbloem, lavendel, roos, het viooltje, het afrikaantje en de Oost-Indische kers kun je allemaal eten. Ze...

Lees meer
Zelf maistortilla’s maken

Zelf maistortilla’s maken

Echte Mexicaans tortilla's zijn niet gemaakt van tarwebloem maar van 100% maismeel. oorspronkelijk bevat dit maismeel bevat géén tarwe en is het bewerkt. Door mais te behandelen met kalk (calciumoxide) wordt het vitamine nicotinezuur (B3) beschikbaar voor de mens. Dit...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Coquille met rode-currymayonaise en groene-appelpickle

Dit recept komt uit de Delicious van november 2019. Sprak me direct aan dus ik dacht die ga ik vast eens even proefkoken voor de aankomende kerstdagen. En zo geschiedde. Uiteraard een beetje...

Kip met lemon curd

Dit recept had ik al een tijdje liggen en wilde het steeds nog eens maken omdat ik enorm nieuwsgierig was wat de combinatie van deze ingrediënten qua smaak zou gaan brengen. Nou zoals jullie zien...

Pittige zuurkoolstamppot

Zeg je winter dan zeg je stamppot. Voor mij is zuurkool dan de favoriet. Liefst eet ik hem lekker pittig zoals in dit recept met flink wat sambal erdoorheen. Als variant hierop is het om lekker om...

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Deze kruidige en fruitige tulbandjes doen het heel goed als dessert maar natuurlijk ook als zoet tussendoortje bij de koffie. Maak je ze met kerstmis, dan is het erg leuk om ook de koekgeweien erbij...

Mandarijnenmousse

Het is weer mandarijnentijd! In dit recept zit zowel de sap als de rasp van de mandarijnenschil verwerkt. Het resultaat is een heerlijk fris nagerecht. Garneer naar eigen smaak met wat geraspte of...

Kabeljauw met gegrilde tomaatjes, pastinaak-aardappelpuree en parmezaankrokantjes

Witte vis met gegrilde tomaatjes is altijd heerlijk! In combinatie met een mooie puree van pastinaak en kruimige aardappelen, knapperige worteltjes en hartige parmezaan krokante wordt het een...

Gevulde paddenstoel

Een portobello paddenstoel is een perfecte bodem voor een Italiaans getinte vulling met veel groente, zwarte olijven en een klein beetje mozzarella, wat parmezaan. De smaken doen je denken aan een...

Kabeljauw in mosterdsaus met bloemkoolpuree

Een lekker stukje vis in de oven bereid onder een dakje van mosterdsaus. Gaat uitstekend samen met de bloemkoolpuree en de smaak van de geroosterde hazelnoten. Alweer zo’n lekker recept uit het boek...

Gehaktballetjes van kip met prei en curry

Dit een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm recept en geschikt als volwaardige maaltijd en komt uit het laatste kookboek ‘Nog eenvoudiger 2’ van Pascale Naessens . De prei laat je lekker lang...

Snelle Indiase dahl met kip Tandoori

Dahl (dal, daal, dhal) is een Indiaas gerecht dat peulvruchten bevat. Linzen, erwten of bonen worden gestoofd met kruiden en specerijen. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met wat rijst of een...