SPECIAAL UITGEZOCHT

Kom meer te weten over speciale technieken of ingrediënten!

Zelf ricotta maken!

Ricotta is eigenlijk een bijproduct van de kaasmakerij. Bij het maken van kaas wordt de wrongel (het toekomstige kaasmengsel) gescheiden van de vloeistof (de wei). Deze vloeistof bevat nog veel eiwitten en men ontdekte dat als je vloeistof nogmaals verhitte je...

Lees meer

Eetbare bloemen zaaien en oogsten

Meerdere soorten bloemen (en blaadjes) zijn eetbaar. Kies hiervoor nooit de eenjarige plantjes uit een tuincentrum (bespoten) maar zaai de plantjes zelf. De goudsbloem, lavendel, roos, het viooltje, het afrikaantje en de Oost-Indische kers kun je allemaal eten. Ze...

Lees meer

Zelf maistortilla’s maken

Echte Mexicaans tortilla's zijn niet gemaakt van tarwebloem maar van 100% maismeel. oorspronkelijk bevat dit maismeel bevat géén tarwe en is het bewerkt. Door mais te behandelen met kalk (calciumoxide) wordt het vitamine nicotinezuur (B3) beschikbaar voor de mens. Dit...

Lees meer

Gerookte knoflook

Knoflook die koud gerookt wordt kun je langer bewaren. De knoflookstrengen worden in z’n geheel gerookt en de knoflook zelf krijgt een heerlijk aroma. De hoofdreden voor het roken is heel oud, wordt al eeuwen toegepast in Frankrijk en heeft vooral te maken met de...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Zomerstamppot met rucola, ei, erwtjes, tomaat en zalmflakes

Stamppot met vis, daar ben ik inmiddels aan gewend want eerder maakte ik al de preistamp met Cannellinibonen, inderdaad ook met zalmflakes. Jeetje wat is dat lekker. Deze versie vind ik zelf echt...

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd...

Risotto met venkel, courgette en chorizo

Risotto blijft altijd lekker. Dus varieer ik er af en toe maar weer eens op los. Nu had ik nog een courgette en een venkel liggen dus combineerde ik die met elkaar. Gaat prima samen met de pittige...

Broodje pittige falafel met avocado

Houd jij van een vegetarische lunch met pit? Dan is dit jouw broodje! De ‘hot & spicy’ falafel balletjes koop je bij de Jumbo. Een vers broodje, een avocado en wat goeie sauzen doen de rest....

Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie

Een Piadina is een Italiaans platbrood wat haar oorsprong kent in de regio Emilia-Romagna. Van origine wordt een Piadina gemaakt van witte bloem, reuzel, zout en water. Tegenwoordig wordt er ook...

Pinchos met kruidenkaas en champignons

Pinchos zijn verwant aan de tapas met het belangrijkste verschil dat pinchos vaak worden gespiesd, meestal aan brood. Dit is zo’n eenvoudig hapje waar je mensen blij mee maakt. Geschikt als hapje,...

Panna cotta van erwtjes en basilicum

De zachte, zoetige smaak van erwtjes gaan in dit gerechtje goed samen met de basilicum. Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar...

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de...

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de...

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg...