SPECIAAL UITGEZOCHT

Kom meer te weten over speciale technieken of ingrediënten!

Zelf maistortilla’s maken

Echte Mexicaans tortilla's zijn niet gemaakt van tarwebloem maar van 100% maismeel. Dit maismeel bevat géén tarwe en is bewerkt. Door mais te behandelen met kalk (calciumoxide) wordt het vitamine nicotinezuur (B3) beschikbaar voor de mens. De Maya's en Azteken...

Lees meer

Gerookte knoflook

Knoflook die koud gerookt wordt kun je langer bewaren. De knofookstrengen worden in z’n geheel gerookt en de knoflook zelf krijgt een heerlijk aroma. De hoofdreden voor het roken is heel oud, wordt al eeuwen toegepast in Frankrijk en heeft vooral te maken met de...

Lees meer

Zelf yoghurt maken!

Yoghurt is een melkproduct dat bestaat uit melk en melkzuur. Melkzuur ontstaat door fermentatie. Hierbij worden melksuikers omgezet in melkzuur door melkzuurbacteriën. Afhankelijk van de melk die je gebruikt is yoghurt vol, halfvol of mager. Yoghurt heeft een zuurdere...

Lees meer

Gist of zuurdesem? Hoe zat het ook alweer?

Dit is een heerlijk onderwerp voor mij; als ex-Wageningse student Humane Voeding! Ik ruik de gisten en de bacteriën nog steeds in het oude gebouwtje van de Microbiologie. Het is ook een heel magisch onderwerp; het bubbelen en fermenteren van mengsels van graan en...

Lees meer

Archief

Instagram

Laat je hier verder inspireren

Nacho’s met ultieme kaassaus

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok IgnacioAnaya. Vandaar de naam Nacho. Nog op zoek naar een lekker...

3-kleurenwraps op een stokje

Een hele vrolijke borrelhap of leuke hartige traktatie. Niet ingewikkeld en ook gemakkelijk voor te bereiden. Bewaar de prikkers dan wel onder plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Uiteraard kun...

Gemarineerde kipspiesjes met mangodip

Een leuk hapje bij de borrel of zoals je wilt bij de bbq. Laat de kip een nacht in de marinade staan om de smaak goed in te laten trekken. Heb je geen tijd of geduld dan kan het natuurlijk ook...

Zelfgemaakte pitabroodjes

Het pitabroodje is een zacht plat broodje wat bij het opensnijden hol van binnen is. Hierdoor kun je het makkelijk vullen. Pitabroodjes vinden hun oorsprong in het Midden Oosten en elk land heeft er...

Valentijnskoekjes

Eenvoudige zandkoekjes met een vulling van jam of Nutella. Leuk als cadeautje voor Valentijnsdag. Echter, met kerstmis gebruik je een ster-uitsteker en dan worden het kerstkoekjes! Bij zanddeeg is...

Kruidig stoofvlees met vadouvan

Bij winter en kou hoort stoofvlees. Dus kocht ik een kilo sukadelappen bij Boerderijwinkel d’n Heerd hier in het dorp. Ik had zin in stoofvlees met een kruidig tintje en had nog een mooie melange...

Valentijnstaart

Deze taart is natuurlijk niet alleen lekker op Valentijnsdag! Maak hem gewoon als je zin hebt in taart! Heb je geen springvorm in de vorm van een hart, dan kun je hem ook in een ronde springvorm...

Rode bietjes met parelcouscous

Een eenvoudig hapje, amuse of voorgerecht. Snel gemaakt en veel mensen vinden het lekker omdat het een beetje zoetig is. Met wat rode ui geef je het wat meer pit en met een quenelle van...

Spoom met citroensorbetijs en Sambuca

Een spoom neutraliseert je smaak en laat je amuse en voorgerecht(en) zakken. Meestal wordt hij geserveerd na een zwaar of pittig voorgerecht. Maak je een menu met meerdere gangen dan is het leuk en...

Langwerpige toast met zalm, avocado en rode ui

Zó eenvoudig maar zó lekker! En deze langwerpige toastjes zien er ook nog eens fantastisch uit. Zoals altijd: gebruik producten van een mooie en goede kwaliteit. Gerookte olijfolie smaakt er heel...