RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Pauly Saal – Berlijn

Pauly Saal – Berlijn

Je gaat naar Berlijn, wilt op hoog culinair niveau verrast worden en je hebt ervoor gespaard. In dat geval ga je naar Pauly Saal. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige Joodse meisjesschool in Berlin-Mitte. Je eet in de zeven meter hoge gymzaal van de...

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Bij dit favoriete adres bij ons in de buurt zijn we al jaren vaste bezoeker. In dit restaurant tovert Michael Somers (h)eerlijke gerechten op je bord en is de gastvrije en bevlogen Enid Kroot verantwoordelijk voor alles ‘aan de voorkant’. Er wordt uitsluitend gewerkt...

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Enige tijd geleden toen ik woonde in Soest en werkte in Almere kwam ik hier regelmatig voor lunch, borrel, snelle hap of uitgebreid diner. Prettige, losse en gastvrije sfeer en belangrijk; al jarenlang een constante kwaliteit. Binnen zit je knus en in de zomer buiten...

Fabuleux – Den Bosch

Fabuleux – Den Bosch

Fabuleux – 's-Hertogenbosch Na goede ervaringen met de lunch met vrienden teruggekeerd voor diner. Fabuleux ligt in het centrum van ’s-Hertogenbosch in een van de vele mooie oude karakteristieke panden aan de Verwersstraat. Wij zaten in de voorruimte van het...

De Brandweerkantine – Maastricht

De Brandweerkantine – Maastricht

Wij waren hier met 2 personen voor de lunch. Rond 12 uur op een woensdag. Het was rustig en we werden goed geholpen. Er heerst een relaxt sfeertje; ik was wel nieuwsgierig want op Tripadvisor staan veel klachten over de slechte service en lange wachttijden (met name...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Macarons met rode biet, blauwe bes en chocolade

Macarons.....niet zo makkelijk en er zijn verschillende recepten. Dit recept heb ik uitgeprobeerd tijdens onze maandelijkse kookclub en het lukte mij om, zonder problemen, in twee uurtjes (waarvan 1...

Krokante ham rolletjes gevuld met aardappelpuree

Geïnspireerd door een gerechtje van Miljuschka maar dan met wat variatie op dit thema. In Italie noemen ze een rolletje een "rotolo" en dat kan van alles zijn (van omelet tot courgette plakjes, ham...

De geuren van de wereld-Harold McGee

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken! Dit geweldige boek kreeg ik van Myreen voor mijn verjaardag afgelopen jaar. Geen plaatjes en foto’s maar ruim 500 pagina’s tekst welke wordt...

Fusilli met ‘nduja

Hou je van snel en van pittig? Dan is dit recept geschikt voor jou! Fusilli met cherry-tomaatjes en ‘nduja zet je namelijk in een handomdraai op tafel. ‘Nduja is eigenlijk een vleespasta die...

Parelcouscous-salade met Hollandse garnaaltjes en dashibotersaus

Daar is ‘ie weer, de parelcouscous-salade. Al jaren favoriet hier, ook omdat hij zo goed is voor te bereiden en makkelijk in een behoorlijke hoeveelheid te maken is. In te zetten als maaltijdsalade,...

Brosse kokoskoeken met een vleugje limoen

Tja, als je vers roomijs draait heb je veel eiwitten over… 7 om precies te zijn. Dus ik dacht wat zal ik daar eens mee doen? Ik had nog veel geraspte kokos in huis dus ik dacht dat wordt ‘m:...

Marokkaanse kip uit de slowcooker

Ook de slowcooker stond al een poosje tussen de ‘apparaten die ik ooit beslist moest hebben maar bijna niet gebruik’. Heb jij ook zo’n kast? Nou bij mij staan ze in de garage. Vooral ook omdat het...

Luxe vlechtbroodjes

Broodjes bakken wordt nog leuker als je er luxe vlechtbroodjes van maakt. Met zulke mooie witte broodjes wordt een broodje kaas of jam toch nét lekkerder. Ik maakte ze bij de cursus ‘brood 1’ bij de...

Hemelse focaccia

Alleen de geur al…. Deze focaccia is zo ongelooflijk lekker. Het is een ronde focaccia die in een zgn. broodpan wordt gebakken. Hij wordt daardoor wat hoger en luchtiger dan je misschien gewend bent...

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes. Ik vond ze vroeger als kind al lekker. Maar zelf maken dat was eigenlijk niet in me opgekomen. Totdat ik de cursus ‘Brood 1’ volgde bij de B’academie van Robèrt van Beckhoven in...