RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Greenfield’s Restaurant – Baarn

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Enige tijd geleden toen ik woonde in Soest en werkte in Almere kwam ik hier regelmatig voor lunch, borrel, snelle hap of uitgebreid diner. Prettige, losse en gastvrije sfeer en belangrijk; al jarenlang een constante kwaliteit. Binnen zit je knus en in de zomer buiten...

Fabuleux – Den Bosch

Fabuleux – Den Bosch

Fabuleux – 's-Hertogenbosch Na goede ervaringen met de lunch met vrienden teruggekeerd voor diner. Fabuleux ligt in het centrum van ’s-Hertogenbosch in een van de vele mooie oude karakteristieke panden aan de Verwersstraat. Wij zaten in de voorruimte van het...

De Brandweerkantine – Maastricht

De Brandweerkantine – Maastricht

Wij waren hier met 2 personen voor de lunch. Rond 12 uur op een woensdag. Het was rustig en we werden goed geholpen. Er heerst een relaxt sfeertje; ik was wel nieuwsgierig want op Tripadvisor staan veel klachten over de slechte service en lange wachttijden (met name...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag...

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...