RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Letterlijk aan de Markt in Geertruidenberg zit op een prachtige plek al jaren restaurant ‘Koken aan de Markt’. Al vaker at ik hier uitstekend en volgde er een kookworkshop. Ook met mijn oude kookclub hebben we hier eens een avond onder de enthousiaste leiding van...

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof is een Belgisch restaurant in Maastricht. Ik kom er heel graag; het eten is eenvoudig maar vers, eerlijk en met liefde gemaakt. Alle klassiekers staan op de kaart: garnalen kroketjes, Vlaams stoofvlees, vol-au-vent Paola en alle soorten mosselen met heerlijke...

SamSam-Meerssen

SamSam-Meerssen

Bij SamSam in Meerssen wordt ontzettend vriendelijk gekookt door Gert. Hij maakt (vrijwel) alles zelf en gebruikt ingrediënten en (wilde) kruiden uit de regio Limburg. De aandacht en de liefde voor koken proef je terug in de gerechten.  Het is een gezellig restaurant...

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Vietnamees eten is eenvoudig en wordt altijd vers bereid. De smaken variëren van fris, zuur, zout, tot pittig. Het is eten is echter veel minder scherp gekruid dan in Thailand; de fijngesneden pepertjes worden er meestal los naast geserveerd. In Vietnam kan iedereen...

Mandalin – Maastricht

Mandalin – Maastricht

Mandalin is een Turks familierestaurant (2016), het ligt net achter het Vrijthof. Het is een restaurant met een hartverwarmende bediening. Er wordt aandacht gegeven aan elke tafel, met uitleg en passie. Indien je grote haast hebt moet je hier niet gaan eten; dat doet...

Pauly Saal – Berlijn

Pauly Saal – Berlijn

Je gaat naar Berlijn, wilt op hoog culinair niveau verrast worden en je hebt ervoor gespaard. In dat geval ga je naar Pauly Saal. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige Joodse meisjesschool in Berlin-Mitte. Je eet in de zeven meter hoge gymzaal van de...

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Bij dit favoriete adres bij ons in de buurt zijn we al jaren vaste bezoeker. In dit restaurant tovert Michael Somers (h)eerlijke gerechten op je bord en is de gastvrije en bevlogen Enid Kroot verantwoordelijk voor alles ‘aan de voorkant’. Er wordt uitsluitend gewerkt...

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Enige tijd geleden toen ik woonde in Soest en werkte in Almere kwam ik hier regelmatig voor lunch, borrel, snelle hap of uitgebreid diner. Prettige, losse en gastvrije sfeer en belangrijk; al jarenlang een constante kwaliteit. Binnen zit je knus en in de zomer buiten...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Koningsdag-spiesen

Deze spiesen hebben weinig toelichting nodig. Je maakt ze in de kleuren rood-wit-blauw met zo vers mogelijk fruit. Ben jij niet zo Koningsgezind? Maak je er gewoon een andere vrolijke kleurstelling...

Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie

Deze cake, snel tussendoor, gebakken voor een iemand die geen melkproducten mag terwijl ik geen plantaardige margarine in huis had. Daarnaast willen we allemaal een beetje op de suiker inname...

Hartige snelle muffin

Deze supersnelle muffin is zeer geschikt om te maken als je alleen een ei, wat kaas en wat groenten in jouw koelkast hebt liggen. Omdat er geen tarwebloem in verwerkt wordt zijn ze koolhydraatarm....

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...

Gevulde paashaas-eieren

Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de...

Snelle mini eimuffins

Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze...

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea....

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig...