RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Letterlijk aan de Markt in Geertruidenberg zit op een prachtige plek al jaren restaurant ‘Koken aan de Markt’. Al vaker at ik hier uitstekend en volgde er een kookworkshop. Ook met mijn oude kookclub hebben we hier eens een avond onder de enthousiaste leiding van...

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof is een Belgisch restaurant in Maastricht. Ik kom er heel graag; het eten is eenvoudig maar vers, eerlijk en met liefde gemaakt. Alle klassiekers staan op de kaart: garnalen kroketjes, Vlaams stoofvlees, vol-au-vent Paola en alle soorten mosselen met heerlijke...

SamSam-Meerssen

SamSam-Meerssen

Bij SamSam in Meerssen wordt ontzettend vriendelijk gekookt door Gert. Hij maakt (vrijwel) alles zelf en gebruikt ingrediënten en (wilde) kruiden uit de regio Limburg. De aandacht en de liefde voor koken proef je terug in de gerechten.  Het is een gezellig restaurant...

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Vietnamees eten is eenvoudig en wordt altijd vers bereid. De smaken variëren van fris, zuur, zout, tot pittig. Het is eten is echter veel minder scherp gekruid dan in Thailand; de fijngesneden pepertjes worden er meestal los naast geserveerd. In Vietnam kan iedereen...

Mandalin – Maastricht

Mandalin – Maastricht

Mandalin is een Turks familierestaurant (2016), het ligt net achter het Vrijthof. Het is een restaurant met een hartverwarmende bediening. Er wordt aandacht gegeven aan elke tafel, met uitleg en passie. Indien je grote haast hebt moet je hier niet gaan eten; dat doet...

Pauly Saal – Berlijn

Pauly Saal – Berlijn

Je gaat naar Berlijn, wilt op hoog culinair niveau verrast worden en je hebt ervoor gespaard. In dat geval ga je naar Pauly Saal. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige Joodse meisjesschool in Berlin-Mitte. Je eet in de zeven meter hoge gymzaal van de...

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Bij dit favoriete adres bij ons in de buurt zijn we al jaren vaste bezoeker. In dit restaurant tovert Michael Somers (h)eerlijke gerechten op je bord en is de gastvrije en bevlogen Enid Kroot verantwoordelijk voor alles ‘aan de voorkant’. Er wordt uitsluitend gewerkt...

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Enige tijd geleden toen ik woonde in Soest en werkte in Almere kwam ik hier regelmatig voor lunch, borrel, snelle hap of uitgebreid diner. Prettige, losse en gastvrije sfeer en belangrijk; al jarenlang een constante kwaliteit. Binnen zit je knus en in de zomer buiten...

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn...

Gebakken gnocchi met pesto, rucola en pecannoten

Deze gnocchi heb je in een handomdraai gemaakt. Heb je veel tijd, dan maak je de pesto natuurlijk zelf, want dat is absoluut lekkerder. Maar voor de snelle maaltijd koop je deze keer een bakje...

Koude komkommersoep met druiven, geitenkaas en cashewnoten

Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die...

‘Carpaccio’ van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème

Oelala… dit is me een lekker gerecht! Uit het boek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet was dit een van de recepten waar ik meteen blij van werd. Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht waar vooral je...

Salade met quinoa, wortel, appel en avocado

Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het...

Broccoli couscoussalade

Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en...

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit...