RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Nog zo’n fijn adres in de buurt. Vers, kwaliteit en zelfgemaakt zijn de kernwoorden die bij Klinkers horen. Zoveel mogelijk producten uit de nabije omgeving en van een zorgboerderij waar veel van de verse groenten vandaan komen. Wat je hier op je bord krijgt is hoog...

Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Letterlijk aan de Markt in Geertruidenberg zit op een prachtige plek al jaren restaurant ‘Koken aan de Markt’. Al vaker at ik hier uitstekend en volgde er een kookworkshop. Ook met mijn oude kookclub hebben we hier eens een avond onder de enthousiaste leiding van...

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof is een Belgisch restaurant in Maastricht. Ik kom er heel graag; het eten is eenvoudig maar vers, eerlijk en met liefde gemaakt. Alle klassiekers staan op de kaart: garnalen kroketjes, Vlaams stoofvlees, vol-au-vent Paola en alle soorten mosselen met heerlijke...

SamSam-Meerssen

SamSam-Meerssen

Bij SamSam in Meerssen wordt ontzettend vriendelijk gekookt door Gert. Hij maakt (vrijwel) alles zelf en gebruikt ingrediënten en (wilde) kruiden uit de regio Limburg. De aandacht en de liefde voor koken proef je terug in de gerechten.  Het is een gezellig restaurant...

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Vietnamees eten is eenvoudig en wordt altijd vers bereid. De smaken variëren van fris, zuur, zout, tot pittig. Het is eten is echter veel minder scherp gekruid dan in Thailand; de fijngesneden pepertjes worden er meestal los naast geserveerd. In Vietnam kan iedereen...

Mandalin – Maastricht

Mandalin – Maastricht

Mandalin is een Turks familierestaurant (2016), het ligt net achter het Vrijthof. Het is een restaurant met een hartverwarmende bediening. Er wordt aandacht gegeven aan elke tafel, met uitleg en passie. Indien je grote haast hebt moet je hier niet gaan eten; dat doet...

Pauly Saal – Berlijn

Pauly Saal – Berlijn

Je gaat naar Berlijn, wilt op hoog culinair niveau verrast worden en je hebt ervoor gespaard. In dat geval ga je naar Pauly Saal. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige Joodse meisjesschool in Berlin-Mitte. Je eet in de zeven meter hoge gymzaal van de...

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Bij dit favoriete adres bij ons in de buurt zijn we al jaren vaste bezoeker. In dit restaurant tovert Michael Somers (h)eerlijke gerechten op je bord en is de gastvrije en bevlogen Enid Kroot verantwoordelijk voor alles ‘aan de voorkant’. Er wordt uitsluitend gewerkt...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag...

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...