RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Koken aan de Markt – Geertruidenberg

Letterlijk aan de Markt in Geertruidenberg zit op een prachtige plek al jaren restaurant ‘Koken aan de Markt’. Al vaker at ik hier uitstekend en volgde er een kookworkshop. Ook met mijn oude kookclub hebben we hier eens een avond onder de enthousiaste leiding van...

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof (from Belgium)-Maastricht

Witloof is een Belgisch restaurant in Maastricht. Ik kom er heel graag; het eten is eenvoudig maar vers, eerlijk en met liefde gemaakt. Alle klassiekers staan op de kaart: garnalen kroketjes, Vlaams stoofvlees, vol-au-vent Paola en alle soorten mosselen met heerlijke...

SamSam-Meerssen

SamSam-Meerssen

Bij SamSam in Meerssen wordt ontzettend vriendelijk gekookt door Gert. Hij maakt (vrijwel) alles zelf en gebruikt ingrediënten en (wilde) kruiden uit de regio Limburg. De aandacht en de liefde voor koken proef je terug in de gerechten.  Het is een gezellig restaurant...

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Kimmade Vietnamese Food Village – Utrecht

Vietnamees eten is eenvoudig en wordt altijd vers bereid. De smaken variëren van fris, zuur, zout, tot pittig. Het is eten is echter veel minder scherp gekruid dan in Thailand; de fijngesneden pepertjes worden er meestal los naast geserveerd. In Vietnam kan iedereen...

Mandalin – Maastricht

Mandalin – Maastricht

Mandalin is een Turks familierestaurant (2016), het ligt net achter het Vrijthof. Het is een restaurant met een hartverwarmende bediening. Er wordt aandacht gegeven aan elke tafel, met uitleg en passie. Indien je grote haast hebt moet je hier niet gaan eten; dat doet...

Pauly Saal – Berlijn

Pauly Saal – Berlijn

Je gaat naar Berlijn, wilt op hoog culinair niveau verrast worden en je hebt ervoor gespaard. In dat geval ga je naar Pauly Saal. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige Joodse meisjesschool in Berlin-Mitte. Je eet in de zeven meter hoge gymzaal van de...

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Sfeerlijk – Sprang Capelle

Bij dit favoriete adres bij ons in de buurt zijn we al jaren vaste bezoeker. In dit restaurant tovert Michael Somers (h)eerlijke gerechten op je bord en is de gastvrije en bevlogen Enid Kroot verantwoordelijk voor alles ‘aan de voorkant’. Er wordt uitsluitend gewerkt...

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Greenfield’s Restaurant – Baarn

Enige tijd geleden toen ik woonde in Soest en werkte in Almere kwam ik hier regelmatig voor lunch, borrel, snelle hap of uitgebreid diner. Prettige, losse en gastvrije sfeer en belangrijk; al jarenlang een constante kwaliteit. Binnen zit je knus en in de zomer buiten...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Aubergine-chocoladetruffels

Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met...

Wortel-volkorenbrood

Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist...

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje...

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad...

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel...

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het...

Romaine sla gegrild op de BBQ met 2 dressings (blauwe kaas en mosterd)

Romaine sla is stevige sla die traditioneel gebruikt wordt voor de Ceasar Salad. Je kunt tegenwoordig zowel mini, medium als grote kroppen Romaine sla kopen. De mini varianten zijn erg geschikt voor...

Zelfgemaakte taco’s met garnalen en mango salsa

Zelf taco's maken lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig en zo lekker. Je hebt hiervoor "Harina de maiz" nodig,  dit is bewerkt maismeel. Sommige supermarkten hebben het en het is in ieder geval...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het...

Stamppot a la caesar-salad

Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis,...