RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Tribeca – Heeze

Tribeca – Heeze

Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een 'laagdrempelig' karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog...

De Rozario – Helmond

De Rozario – Helmond

Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De...

Sinne-Amsterdam

Sinne-Amsterdam

Amsterdam heeft veel restaurants en ik vind het altijd moeilijk om te kiezen. Laatst was ik bij Sinne op aanraden van een vriendin die daar al vaker gegeten had. Sinne is Zweeds voor zintuig of humeur en een klein restaurantje op de Centuurbaan vlakbij het Sarfati...

Marres Kitchen-Maastricht

Marres Kitchen-Maastricht

Marres is een oase van rust in de Capucijnenstraat in Maastricht. Je loopt door het poortje en je waant in het buitenland. Nu ben ik natuurlijk zwaar bevooroordeeld en kom wekelijkse in deze prachtige stad. Toch is het nu eenmaal zo dat Maastricht een van de weinige...

Umami by Han-Maastricht

Umami by Han-Maastricht

Umami heeft meerdere restaurants in Nederland en een ligt in de Stationstraat in Maastricht. Direct uit het station loop je er zo naar binnen. Restaurantketen of niet; het is een prima plaats voor Aziatisch eten in hanteerbare porties, goede prijs/kwaliteit en veel...

Hofstede de Blaak – Tilburg

Hofstede de Blaak – Tilburg

In dit restaurant komen we al enkele jaren. Onlangs wonnen ze zeer terecht voor de tweede keer een prijs voor ‘beste prijs-kwaliteit restaurant’, beoordeeld door de 500 beste chefs van Nederland. En dat is ook tevens de reden dat we hier met enige regelmaat...

Vane – Eindhoven

Vane – Eindhoven

Het viel nog niet mee om hier op een zaterdagavond te reserveren. Maar ons wachten werd ruimschoots beloond. Om te beginnen de prachtige locatie op de 13e verdieping met een spectaculair uitzicht over lichtjesstad Eindhoven. Een warme inrichting, fijne stoelen, hippe...

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Nog zo’n fijn adres in de buurt. Vers, kwaliteit en zelfgemaakt zijn de kernwoorden die bij Klinkers horen. Zoveel mogelijk producten uit de nabije omgeving en van een zorgboerderij waar veel van de verse groenten vandaan komen. Wat je hier op je bord krijgt is hoog...

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn...

Gebakken gnocchi met pesto, rucola en pecannoten

Deze gnocchi heb je in een handomdraai gemaakt. Heb je veel tijd, dan maak je de pesto natuurlijk zelf, want dat is absoluut lekkerder. Maar voor de snelle maaltijd koop je deze keer een bakje...

Koude komkommersoep met druiven, geitenkaas en cashewnoten

Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die...

‘Carpaccio’ van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème

Oelala… dit is me een lekker gerecht! Uit het boek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet was dit een van de recepten waar ik meteen blij van werd. Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht waar vooral je...

Salade met quinoa, wortel, appel en avocado

Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het...

Broccoli couscoussalade

Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en...

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit...