RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Tribeca – Heeze

Tribeca – Heeze

Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een 'laagdrempelig' karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog...

De Rozario – Helmond

De Rozario – Helmond

Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De...

Sinne-Amsterdam

Sinne-Amsterdam

Amsterdam heeft veel restaurants en ik vind het altijd moeilijk om te kiezen. Laatst was ik bij Sinne op aanraden van een vriendin die daar al vaker gegeten had. Sinne is Zweeds voor zintuig of humeur en een klein restaurantje op de Centuurbaan vlakbij het Sarfati...

Marres Kitchen-Maastricht

Marres Kitchen-Maastricht

Marres is een oase van rust in de Capucijnenstraat in Maastricht. Je loopt door het poortje en je waant in het buitenland. Nu ben ik natuurlijk zwaar bevooroordeeld en kom wekelijkse in deze prachtige stad. Toch is het nu eenmaal zo dat Maastricht een van de weinige...

Umami by Han-Maastricht

Umami by Han-Maastricht

Umami heeft meerdere restaurants in Nederland en een ligt in de Stationstraat in Maastricht. Direct uit het station loop je er zo naar binnen. Restaurantketen of niet; het is een prima plaats voor Aziatisch eten in hanteerbare porties, goede prijs/kwaliteit en veel...

Hofstede de Blaak – Tilburg

Hofstede de Blaak – Tilburg

In dit restaurant komen we al enkele jaren. Onlangs wonnen ze zeer terecht voor de tweede keer een prijs voor ‘beste prijs-kwaliteit restaurant’, beoordeeld door de 500 beste chefs van Nederland. En dat is ook tevens de reden dat we hier met enige regelmaat...

Vane – Eindhoven

Vane – Eindhoven

Het viel nog niet mee om hier op een zaterdagavond te reserveren. Maar ons wachten werd ruimschoots beloond. Om te beginnen de prachtige locatie op de 13e verdieping met een spectaculair uitzicht over lichtjesstad Eindhoven. Een warme inrichting, fijne stoelen, hippe...

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Nog zo’n fijn adres in de buurt. Vers, kwaliteit en zelfgemaakt zijn de kernwoorden die bij Klinkers horen. Zoveel mogelijk producten uit de nabije omgeving en van een zorgboerderij waar veel van de verse groenten vandaan komen. Wat je hier op je bord krijgt is hoog...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Aubergine-chocoladetruffels

Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met...

Wortel-volkorenbrood

Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist...

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje...

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad...

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel...

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het...

Romaine sla gegrild op de BBQ met 2 dressings (blauwe kaas en mosterd)

Romaine sla is stevige sla die traditioneel gebruikt wordt voor de Ceasar Salad. Je kunt tegenwoordig zowel mini, medium als grote kroppen Romaine sla kopen. De mini varianten zijn erg geschikt voor...

Zelfgemaakte taco’s met garnalen en mango salsa

Zelf taco's maken lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig en zo lekker. Je hebt hiervoor "Harina de maiz" nodig,  dit is bewerkt maismeel. Sommige supermarkten hebben het en het is in ieder geval...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het...

Stamppot a la caesar-salad

Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis,...