RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Tribeca – Heeze

Tribeca – Heeze

Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een 'laagdrempelig' karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog...

De Rozario – Helmond

De Rozario – Helmond

Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De...

Sinne-Amsterdam

Sinne-Amsterdam

Amsterdam heeft veel restaurants en ik vind het altijd moeilijk om te kiezen. Laatst was ik bij Sinne op aanraden van een vriendin die daar al vaker gegeten had. Sinne is Zweeds voor zintuig of humeur en een klein restaurantje op de Centuurbaan vlakbij het Sarfati...

Marres Kitchen-Maastricht

Marres Kitchen-Maastricht

Marres is een oase van rust in de Capucijnenstraat in Maastricht. Je loopt door het poortje en je waant in het buitenland. Nu ben ik natuurlijk zwaar bevooroordeeld en kom wekelijkse in deze prachtige stad. Toch is het nu eenmaal zo dat Maastricht een van de weinige...

Umami by Han-Maastricht

Umami by Han-Maastricht

Umami heeft meerdere restaurants in Nederland en een ligt in de Stationstraat in Maastricht. Direct uit het station loop je er zo naar binnen. Restaurantketen of niet; het is een prima plaats voor Aziatisch eten in hanteerbare porties, goede prijs/kwaliteit en veel...

Hofstede de Blaak – Tilburg

Hofstede de Blaak – Tilburg

In dit restaurant komen we al enkele jaren. Onlangs wonnen ze zeer terecht voor de tweede keer een prijs voor ‘beste prijs-kwaliteit restaurant’, beoordeeld door de 500 beste chefs van Nederland. En dat is ook tevens de reden dat we hier met enige regelmaat...

Vane – Eindhoven

Vane – Eindhoven

Het viel nog niet mee om hier op een zaterdagavond te reserveren. Maar ons wachten werd ruimschoots beloond. Om te beginnen de prachtige locatie op de 13e verdieping met een spectaculair uitzicht over lichtjesstad Eindhoven. Een warme inrichting, fijne stoelen, hippe...

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Nog zo’n fijn adres in de buurt. Vers, kwaliteit en zelfgemaakt zijn de kernwoorden die bij Klinkers horen. Zoveel mogelijk producten uit de nabije omgeving en van een zorgboerderij waar veel van de verse groenten vandaan komen. Wat je hier op je bord krijgt is hoog...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Koningsdag-spiesen

Deze spiesen hebben weinig toelichting nodig. Je maakt ze in de kleuren rood-wit-blauw met zo vers mogelijk fruit. Ben jij niet zo Koningsgezind? Maak je er gewoon een andere vrolijke kleurstelling...

Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie

Deze cake, snel tussendoor, gebakken voor een iemand die geen melkproducten mag terwijl ik geen plantaardige margarine in huis had. Daarnaast willen we allemaal een beetje op de suiker inname...

Hartige snelle muffin

Deze supersnelle muffin is zeer geschikt om te maken als je alleen een ei, wat kaas en wat groenten in jouw koelkast hebt liggen. Omdat er geen tarwebloem in verwerkt wordt zijn ze koolhydraatarm....

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...

Gevulde paashaas-eieren

Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de...

Snelle mini eimuffins

Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze...

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea....

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig...