RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Sillyfox – Veghel

Sillyfox – Veghel

Enkele maanden geleden waren wij van ontroerendlekker.nl uitgenodigd bij een perslunch in Helmond. Het toeval trof dat ik naast Joppe Sprinkhuizen aan tafel zat, eigenaar en chefkok van restaurant Sillyfox in Veghel. Sillyfox stond al hoog op mijn verlanglijstje dus...

De jongens van Zand & Klei – Breda

De jongens van Zand & Klei – Breda

Spontane acties zijn meestal het leukste, zo bleek weer deze zondag waarop we impulsief besloten te gaan lunchen ergens in de buurt. “Wel iets nieuws proberen” zei mijn lief en googelde er meteen op los. En zo zaten we drie kwartier later bij ‘De jongens van Zand...

Sabero – Roermond

Sabero – Roermond

“Veel beter dan hier wordt het niet”, zei ik tegen mijn tafelgenoten nadat we een avond lang enorm in de watten waren gelegd bij Sabero in Roermond. In alle opzichten een restaurant naar m’n hart: kleinschalig, gemoedelijk, geen poeha, oprechte belangstelling voor de...

Tribeca – Heeze

Tribeca – Heeze

Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een 'laagdrempelig' karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog...

De Rozario – Helmond

De Rozario – Helmond

Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De...

Sinne-Amsterdam

Sinne-Amsterdam

Amsterdam heeft veel restaurants en ik vind het altijd moeilijk om te kiezen. Laatst was ik bij Sinne op aanraden van een vriendin die daar al vaker gegeten had. Sinne is Zweeds voor zintuig of humeur en een klein restaurantje op de Centuurbaan vlakbij het Sarfati...

Marres Kitchen-Maastricht

Marres Kitchen-Maastricht

Marres is een oase van rust in de Capucijnenstraat in Maastricht. Je loopt door het poortje en je waant in het buitenland. Nu ben ik natuurlijk zwaar bevooroordeeld en kom wekelijkse in deze prachtige stad. Toch is het nu eenmaal zo dat Maastricht een van de weinige...

Umami by Han-Maastricht

Umami by Han-Maastricht

Umami heeft meerdere restaurants in Nederland en een ligt in de Stationstraat in Maastricht. Direct uit het station loop je er zo naar binnen. Restaurantketen of niet; het is een prima plaats voor Aziatisch eten in hanteerbare porties, goede prijs/kwaliteit en veel...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Macarons met rode biet, blauwe bes en chocolade

Macarons.....niet zo makkelijk en er zijn verschillende recepten. Dit recept heb ik uitgeprobeerd tijdens onze maandelijkse kookclub en het lukte mij om, zonder problemen, in twee uurtjes (waarvan 1...

Krokante ham rolletjes gevuld met aardappelpuree

Geïnspireerd door een gerechtje van Miljuschka maar dan met wat variatie op dit thema. In Italie noemen ze een rolletje een "rotolo" en dat kan van alles zijn (van omelet tot courgette plakjes, ham...

De geuren van de wereld-Harold McGee

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken! Dit geweldige boek kreeg ik van Myreen voor mijn verjaardag afgelopen jaar. Geen plaatjes en foto’s maar ruim 500 pagina’s tekst welke wordt...

Fusilli met ‘nduja

Hou je van snel en van pittig? Dan is dit recept geschikt voor jou! Fusilli met cherry-tomaatjes en ‘nduja zet je namelijk in een handomdraai op tafel. ‘Nduja is eigenlijk een vleespasta die...

Parelcouscous-salade met Hollandse garnaaltjes en dashibotersaus

Daar is ‘ie weer, de parelcouscous-salade. Al jaren favoriet hier, ook omdat hij zo goed is voor te bereiden en makkelijk in een behoorlijke hoeveelheid te maken is. In te zetten als maaltijdsalade,...

Brosse kokoskoeken met een vleugje limoen

Tja, als je vers roomijs draait heb je veel eiwitten over… 7 om precies te zijn. Dus ik dacht wat zal ik daar eens mee doen? Ik had nog veel geraspte kokos in huis dus ik dacht dat wordt ‘m:...

Marokkaanse kip uit de slowcooker

Ook de slowcooker stond al een poosje tussen de ‘apparaten die ik ooit beslist moest hebben maar bijna niet gebruik’. Heb jij ook zo’n kast? Nou bij mij staan ze in de garage. Vooral ook omdat het...

Luxe vlechtbroodjes

Broodjes bakken wordt nog leuker als je er luxe vlechtbroodjes van maakt. Met zulke mooie witte broodjes wordt een broodje kaas of jam toch nét lekkerder. Ik maakte ze bij de cursus ‘brood 1’ bij de...

Hemelse focaccia

Alleen de geur al…. Deze focaccia is zo ongelooflijk lekker. Het is een ronde focaccia die in een zgn. broodpan wordt gebakken. Hij wordt daardoor wat hoger en luchtiger dan je misschien gewend bent...

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes. Ik vond ze vroeger als kind al lekker. Maar zelf maken dat was eigenlijk niet in me opgekomen. Totdat ik de cursus ‘Brood 1’ volgde bij de B’academie van Robèrt van Beckhoven in...