RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Tribeca – Heeze

Tribeca – Heeze

Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een 'laagdrempelig' karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog...

De Rozario – Helmond

De Rozario – Helmond

Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De...

Sinne-Amsterdam

Sinne-Amsterdam

Amsterdam heeft veel restaurants en ik vind het altijd moeilijk om te kiezen. Laatst was ik bij Sinne op aanraden van een vriendin die daar al vaker gegeten had. Sinne is Zweeds voor zintuig of humeur en een klein restaurantje op de Centuurbaan vlakbij het Sarfati...

Marres Kitchen-Maastricht

Marres Kitchen-Maastricht

Marres is een oase van rust in de Capucijnenstraat in Maastricht. Je loopt door het poortje en je waant in het buitenland. Nu ben ik natuurlijk zwaar bevooroordeeld en kom wekelijkse in deze prachtige stad. Toch is het nu eenmaal zo dat Maastricht een van de weinige...

Umami by Han-Maastricht

Umami by Han-Maastricht

Umami heeft meerdere restaurants in Nederland en een ligt in de Stationstraat in Maastricht. Direct uit het station loop je er zo naar binnen. Restaurantketen of niet; het is een prima plaats voor Aziatisch eten in hanteerbare porties, goede prijs/kwaliteit en veel...

Hofstede de Blaak – Tilburg

Hofstede de Blaak – Tilburg

In dit restaurant komen we al enkele jaren. Onlangs wonnen ze zeer terecht voor de tweede keer een prijs voor ‘beste prijs-kwaliteit restaurant’, beoordeeld door de 500 beste chefs van Nederland. En dat is ook tevens de reden dat we hier met enige regelmaat...

Vane – Eindhoven

Vane – Eindhoven

Het viel nog niet mee om hier op een zaterdagavond te reserveren. Maar ons wachten werd ruimschoots beloond. Om te beginnen de prachtige locatie op de 13e verdieping met een spectaculair uitzicht over lichtjesstad Eindhoven. Een warme inrichting, fijne stoelen, hippe...

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Eetlokaal Klinkers – Oosterhout

Nog zo’n fijn adres in de buurt. Vers, kwaliteit en zelfgemaakt zijn de kernwoorden die bij Klinkers horen. Zoveel mogelijk producten uit de nabije omgeving en van een zorgboerderij waar veel van de verse groenten vandaan komen. Wat je hier op je bord krijgt is hoog...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het...

Stamppot a la caesar-salad

Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis,...

Chocolade lava cakeje met olijven, lemoncurd room en geschaafde paddestoelen

Geïnspireerd door Angelique Schmeinck..... een chocolade lava cakeje wordt heel bijzonder door een kloddertje slagroom met lemon curd, olijven en wat geschaafde champignons....  Ja!  Een bijzondere...

Oesterzwammen met doperwten-munt puree en knapperige spekjes

Doperwten met munt is een geweldig duo en de groene kleur is prachtig! Door de combinatie met truffelolie, smaakvol gemarineerde paddenstoelen en knapperige, gerookte spekjes krijgt het geheel een...

Ricotta gnocchi’s met boerenkool, paddestoelen en Parmezaanse kaas

Gnocchi, Italiaanse deegballetjes, worden officieel gemaakt van ei, gepureerde aardappels en tarwebloem. Deze versie is sneller en makkelijker en kan niet mislukken! Een mengsel van ricotta,...

Gyoza’s gevuld met gehakt en witte kool

Gyoza's zijn Japanse, kleine gevulde deegpakketjes die gebakken en tegelijkertijd "gestoomd"  worden. Het deeg kun je kant en klaar kopen bij toko's of groothandel (in de diepvries, van het merk...

Paddenstoelensoep met een bladerdeegdeksel

Een lekkere en geconcentreerde paddenstoelenbouillon maak je door naast verse paddestoelen ook gedroogde te gebruiken. Als je van truffel houdt kun je ook nog wat gedroogd truffelpoeder toevoegen....

Frans bladerdeeg voor croissants, hartige taart of appelflappen

Samen met gediplomeerd bakker Judith van der Reijden heb ik Frans bladerdeeg gemaakt voor croissants (of appelflappen, hartige of zoete taarten...). Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg genoemd en...

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je...

Arancini

Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes, van oorsprong een straatsnack die je vooral in Sicilië tegenkomt. De ballen heten zo omdat de vorm en kleur doet denken aan een sinaasappel (arancia). Ik...