RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

Lees meer
O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Lees meer
Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Lees meer
Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de...

Snelle pasta met ‘nduja

Op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. De worst...

Gebakken feta met chili-jam en orzo

Deze gebakken feta uit de oven krijgt lekker veel pit door de chili-jam. Samen met de zachte smaken van de orzo en de groene salade met blokjes avocado heb je supersnel een lekker bordje eten op...

Mosterd-sinaasappelsoep

Een soepje dat zeker weten in de smaak zal vallen. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken...

Koude amandel-komkommersoep

Als de mussen van het dak vallen eet ik het liefste een koude soep. Deze variant met komkommer, amandelen en druiven is ook weer lekker fris en met een beetje room superzacht. Maak hem s ’morgens of...

Panna cotta van erwtjes en bloemkool

Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Ik maakte een restje...

Misozalm met gevuld slablad

Dit is een variatie op een recept dat ik tegenkwam in de Delicious van juli 2020. De zalm heeft bij mij een nachtje in de marinade gestaan waardoor de smaken er extra goed in konden trekken. Heb je...

Uiensoep met gebakken kaasboterham

De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met...

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Soep uit de Delicious....heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend...

Thaise zoet-zure rauwkostsalade

Deze salade wordt traditioneel gemaakt met groene, onrijpe, papaya en kousenband, beide verkrijgbaar bij de toko met een versafdeling. Het is een smaakbom van knapperigheid, pittig, zoet, zuur en...