RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

Lees meer
O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Lees meer
Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Lees meer
Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus....

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als...

Roggebrood (Tourte de seigle)

Roggebrood kun je makkelijk zelf maken. Het deeg is heel kleverig en hoeft niet lang gekneed te worden omdat het weinig gluten bevat. Ik heb dit recept geleerd bij de Bakery Institute in Zaandam...

Groene mosselcurry met kokos, citroengras & witbier

Mosselen met groene curry en kokos is een heerlijke combinatie. Combineer dit met een fris, stevig witbier en je hebt een "match from heaven". De alcohol van het bier (hoog percentage mag!) wordt...

Bieramisu van witte chocolade met rood fruit

Tiramisu met zoet bier, witte chocolade en rood fruit is een leuke variatie op een klassieker. In dit gerecht zit de smaaksterkte van het bier en gerecht op dezelfde lijn en geeft een heerlijke...

Prinses-op-de-erwt-soep

Nu we allemaal thuis zitten met Woningsdag willen we natuurlijk wel lekker eten! Daarom maakte ik een variant op de Koninginnesoep: de prinses-op-de-erwt-soep 😉 Een fluweelzachte soep voor al die...

Courgette-roggebrood met geitenkaas

De foto van dit recept uit de Delicious van april deed me al watertanden. Maar nu ik het brood zelf, een beetje aangepast, gemaakt heb is hij helemaal met stip binnengekomen in de top 5 van...

Pasta met bonen, hazelnoten en parmezaan

Met deze pasta met bonen spat het voorjaar van je bord! Ik gebruikte snijbonen en verse erwtjes maar je kunt ook sperziebonen of tuinbonen nemen. Het recept komt het boek ‘Evergreen’ van Mikkel...

Affogato

Veel sneller dan dit Italiaanse dessert kun je ze niet maken. Affogato, Italiaans voor verdronken, is een dessert wat maar uit twee ingrediënten bestaat: ijs & sterke espresso. De hete espresso...