RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Väkst – Kopenhagen

Väkst – Kopenhagen

In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de Cofoco-groep. Ik vond dit restaurant op internet en het sprak me meteen...

Toscanella Apuana-Maastricht

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse antipasta en pasta. Op de toonbanken staan enorme chocolade paaseieren en...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en Terblijt, het MVV stadion, alle kerktorens van Maastricht, de...

Comptoir Libanais-Utrecht (Hoog Catharijne)

Comptoir Libanais-Utrecht (Hoog Catharijne)

Ik kom bijna wekelijks op Utrecht CS en soms wil je wel eens goed eten op een station. Omdat je met iemand hebt afgesproken na een vergadering of gewoon omdat er weer eens geen treinen rijden. Dan heb je sinds 2017 heel veel geluk! Er is namelijk een restaurant waar...

Doyy – Eindhoven

Doyy – Eindhoven

In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck, Wollerich, Wiesen en Tribeca. Doyy serveert mooie creaties op een...

Sillyfox – Veghel

Sillyfox – Veghel

Enkele maanden geleden waren wij van ontroerendlekker.nl uitgenodigd bij een perslunch in Helmond. Het toeval trof dat ik naast Joppe Sprinkhuizen aan tafel zat, eigenaar en chefkok van restaurant Sillyfox in Veghel. Sillyfox stond al hoog op mijn verlanglijstje dus...

De jongens van Zand & Klei – Breda

De jongens van Zand & Klei – Breda

Spontane acties zijn meestal het leukste, zo bleek weer deze zondag waarop we impulsief besloten te gaan lunchen ergens in de buurt. “Wel iets nieuws proberen” zei mijn lief en googelde er meteen op los. En zo zaten we drie kwartier later bij ‘De jongens van Zand...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag...

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...