RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Lees meer

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Lees meer

Väkst – Kopenhagen

In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de Cofoco-groep. Ik vond dit restaurant op internet en het sprak me meteen...

Lees meer

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse antipasta en pasta. Op de toonbanken staan enorme chocolade paaseieren en...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de...

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de...

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg...

Pannacotta met verse bosvruchtensaus

Geen toelichting nodig! Pannacotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen,...

Zalm Nicoise

Salade Nicoise komt uit Nice, maar wordt aan de hele Côte d'Azur gegeten! Maar eigenlijk staat het op het menu in alle landen van de wereld en iedereen heeft zijn eigen variant! Dat laatste is...

Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta

Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde...

Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta

Watermeloen met vis of schaaldieren is een geweldige combinatie! Je kunt de watermeloen even grillen of bakken en dan serveren met een pittige scampi! In dit gerecht  maken we het af met een ricotta...

Halloumi met aardbeien in balsamico dressing

Halloumi is een bijzonder kaasje. Het komt oorspronkelijk uit Cyprus maar wordt ook veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het bevat veel eiwitten en is hierdoor stevig en kan heel goed gebakken...

Roze ajo blanco

Als de spreekwoordelijke mussen van het dak afvallen eet ik het liefste koude soep. Je vindt al verschillende recepten van koude soepen op onze website zoals de koude komkommersoep met...

Pittige sinaasappel gazpacho

Gazpacho is koude soep! Deze versie komt het uit het 2e kookboek van Alberto en Malu (De easy Vegeterranean). Het is een ijskoude en pittige soep op basis van wortel (gekookt) en vers...