RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse antipasta en pasta. Op de toonbanken staan enorme chocolade paaseieren en...

Lees meer

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en Terblijt, het MVV stadion, alle kerktorens van Maastricht, de...

Lees meer

Comptoir Libanais-Utrecht (Hoog Catharijne)

Ik kom bijna wekelijks op Utrecht CS en soms wil je wel eens goed eten op een station. Omdat je met iemand hebt afgesproken na een vergadering of gewoon omdat er weer eens geen treinen rijden. Dan heb je sinds 2017 heel veel geluk! Er is namelijk een restaurant waar...

Lees meer

Doyy – Eindhoven

In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck, Wollerich, Wiesen en Tribeca. Doyy serveert mooie creaties op een...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken...

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van...

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere...

Aardappelpizza met ei

Een pizza zonder tomatensaus wordt ook wel een “pizza bianca” genoemd, een witte pizza. Dit is een leuke variant met aardappel en een eitje. Je kunt hem ook een keer proberen met een laagje...

Röstikoekjes met een spiegeleitje

Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!...

Lente-stamppot

Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet....

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van...

Aspergetaart met ricotta en basilicum

Dat is weer eens iets anders dan asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt ze namelijk ook heel goed verwerken in een hartige taart! Ik gebruikte kant-en-klaar hartig taartdeeg van Koopmans maar je...

Pindasoep

Het ruikt altijd zo lekker als je pindasoep aan het maken bent. Iedereen krijgt er trek van! Ik eet hem als maaltijdsoep, er zit stiekem ook best wat groenten in verstopt. Bak ook eens wat geraspte...