RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Flavours-Weert

Flavours-Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

Lees meer
O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Lees meer
Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Lees meer
Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Tulbandcake met limoen

De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met...

Salade met bramen en geitenkaas

In augustus en september is het bramentijd. Bovendien zijn bramen één van de meest gezonde fruitsoorten die er zijn. Ze combineren perfect met geitenkaas. Op je bord qua kleur en in je mond qua...

Klassieke Hollandse garnalencocktail

De eeuwige maar altijd nog populaire klassieker. Een eenvoudig gerecht maar met veel trouwe liefhebbers. Gebruik wel echt de Hollandse garnaaltjes. Zelf gepeld zijn ze het allerlekkerst maar dat...

Groentetuintje met yoghurt-dip

Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’...

Romige courgette-maissoep met groene curry

Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel...

Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries

Wraps op een stokje, die doen het altijd goed! Vrolijk, lekker en makkelijk voor te bereiden. Deze keer smeerde ik de wraps in met bieten geitenkaasspread en belegde ik ze verder met  cranberries,...

Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom

Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder...

Bakso soep

Bakso is een kruidige Indonesiche gekookte gehaktbal. Bakso soep is soep met kleine gehaktballen (met of zonder noedels, de laatste: Mie Bakso). De soep bevat ook: groente (paksoi, taugé, kool,...

Wontons, dumplings of pangsit?

"Dumplings" is het alles overkoepelende woord voor deegballetjes of deegflapjes. Deze deegflapjes kunnen ook gevuld zijn en  vervolgens worden ze gebakken, gestoofd, gestoomd of gefrituurd. De...

Auberginedip uit Perzië (Kashk e bademjan)

In de keuken van het nabije oosten (Iran, Irak, Turkije, Israel) wordt de aubergine gebruikt zoals bij ons de aardappel. Er zijn ontzettend veel aubergine recepten. Deze dip staat in al deze landen...