RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het restaurant officieel overnamen van de zusters van St. Catharinadal....

Dongens Genieten – Dongen

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun restaurant aan de Endsestraat. In precies dertien dagen tijd namen ze de...

Rantree – Maastricht

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter op een winterse avond zie je vooral heel veel lichtjes (in het...

Alma – Oisterwijk

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen een week zelf weer een reservering maakte om ook mijn partner te...

Eetbar De Wagon – Tilburg

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje...

Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...

Geroosterde aubergine met yoghurt en granaatappelpitjes

Fan van Ottolenghi? Dan heb je deze aubergines vast al eens voorbij zien komen of zelfs gegeten. Helemaal niet moeilijk om te maken en geschikt als licht voorgerecht maar ook lekker als lunch....

Pastrami meets tonnato

Wist je dat Pastrami oorspronkelijk uit Roemenië komt? Nou ik ook niet. Ik wilde ‘vitello tonnato’ maken maar omdat ik geen mooie fricandeau kon krijgen kocht ik pastrami. En dat viel verrassend...

Snelle rendang uit de snelkookpan

Dit geweldige recept komt uit het boek ‘Ontdek het geheim van de chef’ van Bart van Berkel. Bart was in 2014 winnaar van Masterchef. In zijn boek vereenvoudigt hij complexe recepten van topchefs tot...