RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!

Doyy – Eindhoven

In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck, Wollerich, Wiesen en Tribeca. Doyy serveert mooie creaties op een...

Lees meer

Sillyfox – Veghel

Enkele maanden geleden waren wij van ontroerendlekker.nl uitgenodigd bij een perslunch in Helmond. Het toeval trof dat ik naast Joppe Sprinkhuizen aan tafel zat, eigenaar en chefkok van restaurant Sillyfox in Veghel. Sillyfox stond al hoog op mijn verlanglijstje dus...

Lees meer

De jongens van Zand & Klei – Breda

Spontane acties zijn meestal het leukste, zo bleek weer deze zondag waarop we impulsief besloten te gaan lunchen ergens in de buurt. “Wel iets nieuws proberen” zei mijn lief en googelde er meteen op los. En zo zaten we drie kwartier later bij ‘De jongens van Zand...

Lees meer

Sabero – Roermond

“Veel beter dan hier wordt het niet”, zei ik tegen mijn tafelgenoten nadat we een avond lang enorm in de watten waren gelegd bij Sabero in Roermond. In alle opzichten een restaurant naar m’n hart: kleinschalig, gemoedelijk, geen poeha, oprechte belangstelling voor de...

Lees meer

Archief

Instagram

Laat je hier verder inspireren

Knolselderij-bonensoep met chorizo en karamelappel

Een fluweelzachte, vullende soep uit de Delicious van eind 2018. De aardse smaak van knolselderij en de zachte smaak van de cannellini bonen gaan perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete,...

Beschuit met avocado, pijnboompitten en kaasflakes

“Alleen voor beschuit kom ik eruit”. Wie kent die reclame nog? Nou ben ik niet te porren voor een beschuitje met jam hoor, maar wel voor deze variant! Maak hem eens op zondagmorgen of als lunch....

Rodekool taartje met geitenkaas en pijnboompitten

Makkelijk, snel en lekker! Deze taartjes voldoen aan alle drie deze eisen! Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart (altijd in de vriezer op voorraad hebben!), aardappelpuree, rodekool en...

Granola-worteltuintje

Kleine moeite groot plezier! Dit granola-worteltuintje heb je zo gemaakt! Leuk met Pasen maar natuurlijk ook op andere momenten. Ik kocht worteltjes van chocolade, ze zijn ook verkrijgbaar van...

Rode bieten gevuld met gehakt

Rode bieten, geroosterd en daarna uitgehold en gevuld met kruidig (lams)gehakt. Dan opdienen met dikke Griekse yoghurt, radijsjes en verse kruiden (munt, peterselie en koriander) en een rode bieten...

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig...

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken...

Ontbijtpizza met ei

Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant...

Risotto met venkel, tomaat en chorizo

Risotto smaakt eigenlijk altijd, ongeacht de tijd van het jaar. Deze risotto is hoog op smaak door de chorizo. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Gebruik wel rijst...

Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes

Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze...