RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Dongens Genieten – Dongen

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun restaurant aan de Endsestraat. In precies dertien dagen tijd namen ze de...

Rantree – Maastricht

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter op een winterse avond zie je vooral heel veel lichtjes (in het...

Alma – Oisterwijk

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen een week zelf weer een reservering maakte om ook mijn partner te...

Eetbar De Wagon – Tilburg

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje...

Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Chocolade lava cakeje met olijven, lemoncurd room en geschaafde paddestoelen

Geïnspireerd door Angelique Schmeinck.....een chocolade lava cakeje wordt heel bijzonder door een slagroom kloddertje met lemon curd , olijven en wat geschaafde champignons.... Ja!  Een bijzondere...

Oesterzwammen met doperwten-munt puree en knapperige spekjes

Doperwten met munt is een geweldige duo en de groene kleur is prachtig! Door de combinatie met truffelolie, smaakvol gemarineerde paddenstoelen en knapperige, gerookte spekjes krijgt het geheel een...

Ricotta gnocchi’s met boerenkool, paddestoelen en Parmezaanse kaas

Gnocchi, Italiaanse deegballetjes, worden officieel gemaakt van ei, gepureerde aardappels en tarwebloem. Deze versie is sneller en makkelijker en kan niet mislukken! Een mengsel van ricotta,...

Gyoza’s gevuld met gehakt en witte kool

Gyoza's zijn Japanse, kleine gevulde deegpakketjes die gebakken en tegelijkertijd "gestoomd"  worden. Het deeg kun je kant en klaar kopen bij toko's of groothandel (in de diepvries, van het merk...

Paddenstoelensoep met een bladerdeegdeksel

Een lekkere en geconcentreerde paddenstoelenbouillon maak je door naast verse paddestoelen ook gedroogde te gebruiken. Als je van truffel houdt kun je ook nog wat gedroogd truffelpoeder toevoegen....

Frans bladerdeeg voor croissants, hartige taart of appelflappen

Samen met gediplomeerd bakker Judith van der Reijden heb ik Frans bladerdeeg gemaakt voor croissants (of appelflappen, hartige of zoete taarten...). Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg genoemd en...

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je...

Arancini

Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes, van oorsprong een straatsnack die je vooral in Sicilië tegenkomt. De ballen heten zo omdat de vorm en kleur doet denken aan een sinaasappel (arancia). Ik...

Hartige cake met feta, olijven en gruyère

Dat cake niet altijd zoet hoeft te zijn, bewijst dit recept. Heerlijk op de borreltafel of bij een (maaltijd)soep. Dep de olijven en de feta goed droog met keukenpapier voordat je ze door het beslag...

Kokosmakronen

Vroeger toen mijn oma ze kocht vond ik ze niet te eten. Maar als je ze zelf maakt zijn ze superlekker! Krokant van buiten en chewy van binnen, dan zijn ze op hun best. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt! Vanaf nu weet je wat te doen met eiwitten die je over hebt omdat enkel de dooiers in een ander recept gaan!