RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Eetbar De Wagon – Tilburg

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje...

Lees meer
Flavours-Weert

Flavours-Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

Lees meer
O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Lees meer
Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Kabeljauw in mosterdsaus met bloemkoolpuree

Een lekker stukje vis in de oven bereid onder een dakje van mosterdsaus. Gaat uitstekend samen met de bloemkoolpuree en de smaak van de geroosterde hazelnoten. Alweer zo’n lekker recept uit het boek...

Gehaktballetjes van kip met prei en curry

Dit een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm recept en geschikt als volwaardige maaltijd en komt uit het laatste kookboek ‘Nog eenvoudiger 2’ van Pascale Naessens . De prei laat je lekker lang...

Snelle Indiase dahl met kip Tandoori

Dahl (dal, daal, dhal) is een Indiaas gerecht dat peulvruchten bevat. Linzen, erwten of bonen worden gestoofd met kruiden en specerijen. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met wat rijst of een...

Thaise pompoen-curry-kokos soep

Pompoenen zijn geweldige soepvullers! Deze soep heeft een Oosterse twist door de groene curry pasta, de kokosmelk en de limoen. De zachte pompoen is heerlijk in combinatie met de Thaise kruiden en...

Groente-aardappel lasagne

Lasagne kan heel licht en toch lekker zijn als je het maakt met veel groente, wat aardappelschijfjes, tomatensaus en mozzarella in plaats van lasagne vellen.  Wil je liever vlees: vervang dan de...

Pompoenbrood

De Amerikaanse kookwebsites staan in deze tijd van het jaar vol met pompoenrecepten. In deze recepten wordt vaak verwezen naar "pumpkin spices" die vergelijkbaar zijn met onze speculaaskruiden....

Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes

Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door...

Pittige pinda-bloemkoolrijst

Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet "resetten" maar wel met pit! Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een...

Gele paprikasoep met kaassoesjes

Deze prachtige soep van gele paprika's brengt veel herinneringen boven. Van mijn studententijd in Wageningen waarin het hobby-koken kon groeien en bloeien. Van bladerdeeg-pindakaas taarten tot...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...