RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Dongens Genieten – Dongen

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun restaurant aan de Endsestraat. In precies dertien dagen tijd namen ze de...

Rantree – Maastricht

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter op een winterse avond zie je vooral heel veel lichtjes (in het...

Alma – Oisterwijk

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen een week zelf weer een reservering maakte om ook mijn partner te...

Eetbar De Wagon – Tilburg

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje...

Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Formel B – Kopenhagen

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben niet perse in een restaurant te eten met een Michelinster, maar in...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je...

Poké bowl

Poké (spreek uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaï. In een Poké bowl zit voornamelijk verse vis, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Je kunt er naar hartenlust mee variëren....

Luikse gehaktballen

Deze gehaktballen in een zoet-zure saus eten wij altijd rond Carnaval bij restaurant Witloof. Bij een bezoekje aan een echt Luiks (eet)café of restaurant staat dit altijd op de kaart. Deze ballen...

Vrolijke vogeltaart

Een zelfgemaakte, calorierijke vogeltaart is een feest voor vogels in de tuin. Een taart die bovendien ook nog eens uren kijkplezier oplevert door de aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden....

Vichyssoise: aardappel-preisoep

Een mooie naam voor een soep met weinig ingrediënten: aardappel, prei, bouillon, room en wat kruiden. Er is veel discussie over de naamgeving van de soep. Frans of Amerikaans? Komt de soep uit...

Aubergine gevuld met meerdere soorten kaas en tomatensaus.

Een prachtig vegetarisch recept uit Vegeterranean! Sappige, gevulde aubergines met meerdere soorten kaas, tomaat en Italiaanse kruiden. Natuurlijk kun je variëren in kaassoorten en in plaats van...

Tomaat farci met kropsla en airfryer aardappeltjes

Geïnspireerd door een recept van Sergio Herman uit het kookboek: Just Cook It. De tomaatjes worden gevuld met een rauw gehakt-uienmengsel en in de oven gegaard. Van de inhoud van de tomaatjes maak...

Espuma van bloemkool

Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er...

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan...

Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas

Een zacht en smaakvol vegetarisch voorgerecht met aardpeer in de hoofdrol. De tartaar van aardpeer kun je zelf maken door de geschilde aardperen sous vide te garen met beetje beurre noisette...