RESTAURANTS

De lekkerste adressen waar wij graag terugkeren!
Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het restaurant officieel overnamen van de zusters van St. Catharinadal....

Dongens Genieten – Dongen

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun restaurant aan de Endsestraat. In precies dertien dagen tijd namen ze de...

Rantree – Maastricht

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter op een winterse avond zie je vooral heel veel lichtjes (in het...

Alma – Oisterwijk

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen een week zelf weer een reservering maakte om ook mijn partner te...

Eetbar De Wagon – Tilburg

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje...

Flavours – Weert

Flavours – Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om...

O Mundo – Wageningen

O Mundo – Wageningen

Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in...

Marv & Ben – Kopenhagen

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes,...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Risotto met vegetarische chorizo

Risotto met chorizo of nduja staat hier vaak op tafel. Een goed vegetarisch alternatief had ik hiervoor nog niet gevonden. Toen ik de vegetarische, volledig plantaardige chorizo van Garden Gourmet...

Labneh met za’atar en medjoul dadels

Bij deze dip lik je je vingers af. Het zoute van de za'atar in combinatie met de zoete dadel, de romige labneh, de umami rode ui en de volle olijfolie: héérlijk. Wij aten het met flatbread tussen...

Voorjaarsstampppotje met gepocheerd eitje

Nu de winter voorbij is wordt het tijd voor een voorjaarsstamppotje. Geen boeren- of zuurkool maar verse spinazie en frisse, fijngeneden romaine-sla. Het gepocheerd eitje maakt het helemaal af....

Banenbrood met miso en pecannoten

Inspiratie voor dit geweldige recept komt van Veggilaine. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze deelt echt fantastische vegetarische recepten. In dit bananenbrood maakt de miso het verschil...

Risotto van bloemkoolrijst, erwtjes, champignons en walnoten

In dit recept is de risottorijst vervangen door bloemkoolrijst. Dat dit prima lukt had ik al vaker vastgesteld. Nu de bloemkool vaak flink duurder is gebruik ik gewoon bloemkoolrijst uit de vriezer....

Bruschetta met champignons, tijm & pistachenootjes

Bruschetta kennen we allemaal uit Italië. De basis bestaat altijd uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. Het wordt vaak vooraf...

Fusilli met mole pipian met feta

Mole pipian is een saus uit de Mexicaanse keuken op basis van pompoenpitten. Men gebruikt hier tomatillo’s voor maar deze zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar. Ik vond in een kookboek een recept met...

Cannelloni gevuld met paddestoelen en ricotta

Deze cannelloni-schotel met champignons en ricotta is weer zo’n heerlijk ‘comfort-food’ gerecht. Een lekkere vegetarische schotel die je van tevoren kunt maken en op het gewenste moment in de oven...

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...