RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus. Lekker en licht en zo klaar! Voor 2 personen: 4 eieren (2 omeletten). 1...

Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met prosecco. De siroop kan ook gebruikt worden in een taart of cake. Klik...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als hoofdgerecht, zeker als je er nog een groene salade bij serveert. Maar...

Roggebrood (Tourte de seigle)

Roggebrood (Tourte de seigle)

Roggebrood kun je makkelijk zelf maken. Het deeg is heel kleverig en hoeft niet lang gekneed te worden omdat het weinig gluten bevat. Ik heb dit recept geleerd bij de Bakery Institute in Zaandam tijdens een geweldige cursus handgemaakt brood. Daarna heb ik het nog...

Groene mosselcurry met kokos, citroengras & witbier

Groene mosselcurry met kokos, citroengras & witbier

Mosselen met groene curry en kokos is een heerlijke combinatie. Combineer dit met een fris, stevig witbier en je hebt een "match from heaven". De alcohol van het bier (hoog percentage mag!) wordt opgevangen door de romige kokostextuur. De curry combineert met de...

Bieramisu van witte chocolade met rood fruit

Bieramisu van witte chocolade met rood fruit

Tiramisu met zoet bier, witte chocolade en rood fruit is een leuke variatie op een klassieker. In dit gerecht zit de smaaksterkte van het bier en gerecht op dezelfde lijn en geeft een heerlijke pairing. Je kunt vers rood fruit gebruiken in de zomer maar in de winter...

Prinses-op-de-erwt-soep

Prinses-op-de-erwt-soep

Nu we allemaal thuis zitten met Woningsdag willen we natuurlijk wel lekker eten! Daarom maakte ik een variant op de Koninginnesoep: de prinses-op-de-erwt-soep 😉 Een fluweelzachte soep voor al die gevoelige keeltjes van de prinsessen na het zingen van alle 15...

Courgette-roggebrood met geitenkaas

Courgette-roggebrood met geitenkaas

De foto van dit recept uit de Delicious van april deed me al watertanden. Maar nu ik het brood zelf, een beetje aangepast, gemaakt heb is hij helemaal met stip binnengekomen in de top 5 van makkelijke en lekkere recepten! Een brood vol met courgette, chorizo en...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...