RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus
Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het yoghurtsausje kun je natuurlijk variëren naar een meer romige versies...
Broccoli couscoussalade
Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en lekker licht wordt. Heel snelle salade als je besluit om kant en klare...
Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla
Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit recept dat zij bijna altijd alles in huis heeft om dit te maken, en dat was...
Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta
Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de koelkast te halen en een beetje op te leuken met bijvoorbeeld wat klein...
Snelle pasta met ‘nduja
Op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. De worst wordt vaak geserveerd bij wat brood of kaas maar kan ook makkelijk...
Gebakken feta met chili-jam en orzo
Deze gebakken feta uit de oven krijgt lekker veel pit door de chili-jam. Samen met de zachte smaken van de orzo en de groene salade met blokjes avocado heb je supersnel een lekker bordje eten op tafel staan. Dus wil jij een dagje zonder vlees, dan is dit een...
Mosterd-sinaasappelsoep
Een soepje dat zeker weten in de smaak zal vallen. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken paddestoelen of oesterzwammer toevoegen. Voor 4 personen: 35 gram...
Koude amandel-komkommersoep
Als de mussen van het dak vallen eet ik het liefste een koude soep. Deze variant met komkommer, amandelen en druiven is ook weer lekker fris en met een beetje room superzacht. Maak hem s ’morgens of de avond van tevoren dan hoef je alleen nog je soep uit de koelkast...