RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een mandoline (of snijmachine) hebt om de koolrabi mooi dun te snijden. Kun...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het yoghurtsausje kun je natuurlijk variëren naar een meer romige versies...

Broccoli couscoussalade

Broccoli couscoussalade

Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en lekker licht wordt. Heel snelle salade als je besluit om kant en klare...

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit recept dat zij bijna altijd alles in huis heeft om dit te maken, en dat was...

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de koelkast te halen en een beetje op te leuken met bijvoorbeeld wat klein...

Snelle pasta met ‘nduja

Snelle pasta met ‘nduja

Op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. De worst wordt vaak geserveerd bij wat brood of kaas maar kan ook makkelijk...

Gebakken feta met chili-jam en orzo

Gebakken feta met chili-jam en orzo

Deze gebakken feta uit de oven krijgt lekker veel pit door de chili-jam. Samen met de zachte smaken van de orzo en de groene salade met blokjes avocado heb je supersnel een lekker bordje eten op tafel staan. Dus wil jij een dagje zonder vlees, dan is dit een...

Mosterd-sinaasappelsoep

Mosterd-sinaasappelsoep

Een soepje dat zeker weten in de smaak zal vallen. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken paddestoelen of oesterzwammer toevoegen. Voor 4 personen: 35 gram...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...