RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Vegetarische sushi

Vegetarische sushi

Het bereiden van goede vegetarische sushi kost tijd. Ik kan dit recept niet inkorten of vereenvoudigen. Het is samengesteld na het lezen van vele Japanse kookboeken en het bestuderen van YouTube filmpjes. Bij het maken van de vullingen ben ik geïnspireerd door het...

Tulbandcake met lavendel

Tulbandcake met lavendel

Een tulband cake ziet er al snel feestelijk uit. Laat je creativiteit gaan en versier hem naar eigen wens. Voor deze tulband gebruikte ik een topping van witte glazuur van poedersuiker en lavendel uit eigen tuin. Lavendel om mee te koken kun je overigens ook gewoon...

Gazpacho van Nuria

Gazpacho van Nuria

Gazpacho is een ijskoud zomersoepje en MOET bereid worden met tomaten die in de echte zon gerijpt zijn. Mijn Spaanse vriendin Nuria heeft dit nadrukkelijk aangegeven bij haar recept. Gazpacho kun je dus niet maken in de winter OOK niet als je in Spanje woont. Het moet...

Bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes

Voor degene onder ons die koolhydraatarm wil eten is de bloemkoolpizza erg populair. Dit is hier een variatie op. Eet ze met een stukje witvis met zonnebloemkorst en een groen slaatje en je hebt een heerlijk maaltje. Ingrediënten 400 g bloemkool 2 eieren 100 g...

Koude avocado-komkommersoep

Koude avocado-komkommersoep

Deze koude soep wordt zeker weten je favoriet. Als je hem één keer gemaakt hebt wil je nooit meer anders, zeker niet tijdens erg warme dagen. Je kunt hem als je wilt de avond van de tevoren maken, dan is hij de volgende dag lekker koud. Ik eet er vaak Hollandse...

Garnalenbisque & romige rouille van ansjovis

Garnalenbisque & romige rouille van ansjovis

Een fantastisch, feestelijk gerecht wat je helemaal voor kunt bereiden. Daar houden wij van! Als onderdeel van een uitgebreid diner heb je ruim voldoende voor 4 personen. Of eet het als maaltijdsoep met een stuk lekker vers stokbrood. Dit recept komt uit de ‘Home...

Witvis met zonnebloempittenkorst

Witvis met zonnebloempittenkorst

Een lichte en dus verantwoorde keuze; een stukje vis maar dan lekker op smaak gemaakt met limoen, Parmezaan en zonnebloempitjes. Lekker met bloemkoolkoekjes en een groene salade. Ingrediënten 650 g witvis (kabeljauw, koolvis, schelvis) 100 g Parmezaanse kaas, geraspt...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...