RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Vegetarische sushi
Het bereiden van goede vegetarische sushi kost tijd. Ik kan dit recept niet inkorten of vereenvoudigen. Het is samengesteld na het lezen van vele Japanse kookboeken en het bestuderen van YouTube filmpjes. Bij het maken van de vullingen ben ik geïnspireerd door het...
Boule Blanc: een handgemaakt gist- of zuurdesembrood, gebakken in een pan
Brood bakken in een pan? Ja dat kan! Niet ingewikkeld als je het stap-voor-stap volgt en ècht heel erg lekker! Kijk ook even hier voor het verhaal over de gietijzeren braadpan als broodoven. In februari 2017 volgden wij onze eerste training bij Bakery Institute...
Tulbandcake met lavendel
Een tulband cake ziet er al snel feestelijk uit. Laat je creativiteit gaan en versier hem naar eigen wens. Voor deze tulband gebruikte ik een topping van witte glazuur van poedersuiker en lavendel uit eigen tuin. Lavendel om mee te koken kun je overigens ook gewoon...
Gazpacho van Nuria
Gazpacho is een ijskoud zomersoepje en MOET bereid worden met tomaten die in de echte zon gerijpt zijn. Mijn Spaanse vriendin Nuria heeft dit nadrukkelijk aangegeven bij haar recept. Gazpacho kun je dus niet maken in de winter OOK niet als je in Spanje woont. Het moet...
Bloemkoolkoekjes
Voor degene onder ons die koolhydraatarm wil eten is de bloemkoolpizza erg populair. Dit is hier een variatie op. Eet ze met een stukje witvis met zonnebloemkorst en een groen slaatje en je hebt een heerlijk maaltje. Ingrediënten 400 g bloemkool 2 eieren 100 g...
Koude avocado-komkommersoep
Deze koude soep wordt zeker weten je favoriet. Als je hem één keer gemaakt hebt wil je nooit meer anders, zeker niet tijdens erg warme dagen. Je kunt hem als je wilt de avond van de tevoren maken, dan is hij de volgende dag lekker koud. Ik eet er vaak Hollandse...
Garnalenbisque & romige rouille van ansjovis
Een fantastisch, feestelijk gerecht wat je helemaal voor kunt bereiden. Daar houden wij van! Als onderdeel van een uitgebreid diner heb je ruim voldoende voor 4 personen. Of eet het als maaltijdsoep met een stuk lekker vers stokbrood. Dit recept komt uit de ‘Home...
Witvis met zonnebloempittenkorst
Een lichte en dus verantwoorde keuze; een stukje vis maar dan lekker op smaak gemaakt met limoen, Parmezaan en zonnebloempitjes. Lekker met bloemkoolkoekjes en een groene salade. Ingrediënten 650 g witvis (kabeljauw, koolvis, schelvis) 100 g Parmezaanse kaas, geraspt...