RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Italiaanse soesjes gevuld met paddenstoelen- crème

Italiaanse soesjes gevuld met paddenstoelen- crème

Dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn bewijst dit gerecht! Deze soesjes zorgen voor een feestje op je bord. Een culinair gerecht dat makkelijk voor te bereiden is dus fijn als je gasten krijgt. Serveer er eventueel wat zure room of crème fraiche bij doorgeroerd met...

Hartige cake met roquefort, spek en walnoten

Hartige cake met roquefort, spek en walnoten

Kaas, spek en noten doen het vaak prima als trio. Ook weer in deze hartige cake! Zelf vind ik hem het lekkerste als hij nog een beetje 'klef' is van binnen. Als je daar niet van houdt, bak de cake dan iets langer. Deze cake misstaat niet op een borreltafel maar is ook...

Zacht geitenkaasje

Zacht geitenkaasje

Je gaat echt voor all the way do it yourself? Mooi! Begin dan met dit geitenkaasje. Stap voor stap nemen we je mee tot aan het eindresultaat. (120 gram per stuk) 1 liter geitenmelk (bij AH te koop in de koeling) 200 ml room 5 takjes verse kruiden naar keuze: bv...

Franse appeltaart met citroen en amandelspijs

Franse appeltaart met citroen en amandelspijs

Deze open Franse appeltaart is anders dan het Hollandse appelgebak. Het grote verschil is het gebruik van de zogenaamde "frangipane" laag op de knapperige bodem. Hierdoor is het een wat luxere taart! Je kunt deze amandelpasta zelf maken maar in dit recept gebruik ik...

Soba noedel salade

Soba noedel salade

Soba noedels met paksoi, radijs, bosui en limoen-soja dressing (2 personen). Soba noedels, Japanse boekweitnoedels, zijn tegenwoordig overal te koop. Bij de toko maar ook bij de supermarkt. Boekweit bevat geen gluten.  Heerlijk in een lauw-warme salade met gewokte...

Zalm met zeewier en togarashi kruiden

Zalm met zeewier en togarashi kruiden

Zalm kennen we wel. Maar nu wordt ie dubbel zo lekker met zeewier en speciale kruiden. Maak je de blits met iets bekends, maar dan toch ff anders. Ingrediënten (4 personen) 500 g zalmfilet met vel 2 el Japanse (lichte) sojasaus 2 el honing 1 el togarashi-kruidenmix...

Risotto met venkel en chorizo

Risotto met venkel en chorizo

Risotto? Mmm, altijd lastig. Nou dat valt reuze mee. Je moet er gewoon een beetje geduld mee hebben. In dit recept nemen we stap voor stap mee hoe je goede risotto maakt. Deze variant, met venkel en chorizo, is echt zalig en daarmee ga je zeker weten indruk maken bij...

Zoete aardappelsoep met Ras el Hanout

Zoete aardappelsoep met Ras el Hanout

Zoete aardappel is een hippe groente tegenwoordig. Gelukkig maar want je maakt er een smakelijke, vullende maaltijdsoep van. Meteen je portie groenten binnen op een ontroerend lekkere manier. Stokbroodje erbij en klaar ben je!Voor 2 personen als maaltijdsoep: 1 el...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...