RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Gazpacho van Nuria

Gazpacho van Nuria

Gazpacho is een ijskoud zomersoepje en MOET bereid worden met tomaten die in de echte zon gerijpt zijn. Mijn Spaanse vriendin Nuria heeft dit nadrukkelijk aangegeven bij haar recept. Gazpacho kun je dus niet maken in de winter OOK niet als je in Spanje woont. Het moet...

Bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes

Voor degene onder ons die koolhydraatarm wil eten is de bloemkoolpizza erg populair. Dit is hier een variatie op. Eet ze met een stukje witvis met zonnebloemkorst en een groen slaatje en je hebt een heerlijk maaltje. Ingrediënten 400 g bloemkool 2 eieren 100 g...

Koude avocado-komkommersoep

Koude avocado-komkommersoep

Deze koude soep wordt zeker weten je favoriet. Als je hem één keer gemaakt hebt wil je nooit meer anders, zeker niet tijdens erg warme dagen. Je kunt hem als je wilt de avond van de tevoren maken, dan is hij de volgende dag lekker koud. Ik eet er vaak Hollandse...

Garnalenbisque & romige rouille van ansjovis

Garnalenbisque & romige rouille van ansjovis

Een fantastisch, feestelijk gerecht wat je helemaal voor kunt bereiden. Daar houden wij van! Als onderdeel van een uitgebreid diner heb je ruim voldoende voor 4 personen. Of eet het als maaltijdsoep met een stuk lekker vers stokbrood. Dit recept komt uit de ‘Home...

Witvis met zonnebloempittenkorst

Witvis met zonnebloempittenkorst

Een lichte en dus verantwoorde keuze; een stukje vis maar dan lekker op smaak gemaakt met limoen, Parmezaan en zonnebloempitjes. Lekker met bloemkoolkoekjes en een groene salade. Ingrediënten 650 g witvis (kabeljauw, koolvis, schelvis) 100 g Parmezaanse kaas, geraspt...

Boerenkool 2.0

Boerenkool 2.0

Een traditioneel gerecht in een hip jasje. Dat sprak kennelijk heel veel mensen aan want nadat ik deze foto van het door mij gemaakte gerecht jaren geleden op Facebook deelde, kom ik mijn foto nog steeds op tal van social media tegen. Ik zie het maar als een...

Tagliatelle met paddenstoelen ragout

Tagliatelle met paddenstoelen ragout

Tagliatelle, maar dan net even anders. Met paddenstoelen en een kleine twist van madeira. Lekker door de combinatie van ingrediënten en zo klaar.Heb je geen madeira in huis gebruik dan sherry of port. Voor 4 personen 100 g cantharellen 100 g oesterzwammen 125 g...

Preiquiche met boterkorst en wortelpuree

Preiquiche met boterkorst en wortelpuree

Dat je met prei ook verfijnde gerechten kunt maken blijkt uit dit recept. Het komt uit één van mijn favoriete kookboeken: de ‘Vegeteranean’ van Alberto Musacchio & Malu Simões. Maak mooie kleine quiches of maak een grote als je dat prettiger vindt. De wortelpuree...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...