RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Zomerse rijstsalade

Zomerse rijstsalade

Een rijstsalade is meestal een allemansvriend. Ideaal voor bij warm weer. Bovendien heel makkelijk voor te bereiden. Maak hem als bijgerecht als je gaat bbq-en of eet hem als (maaltijd)salade in de zomer. Maak lekker veel dan kun je wat over is de volgende dag als...

Ei-pizza

Ei-pizza

Heb je trek in pizza maar wil je een snelle variant zonder koolhydraten en met veel groente en eiwitten, kies dan voor de smaakvolle ei-pizza! Klaar in 10 minuten! Je kunt alle groenten gebruiken die je toevallig in huis hebt. Tomaten, kaas en Italiaanse kruiden zijn...

Zelf piccalilly maken, geen kunst!

Zelf piccalilly maken, geen kunst!

Nog zo’n leuke klus voor het weekend: zelf piccalilly maken. Echt waar, ’t is heel gemakkelijk en o zoveel lekkerder dan die potten uit de supermarkt. En ook erg leuk om als zelfgemaakt cadeautje weg te geven. Gewoon doen dus!

Wafels met vers fruit

Wafels met vers fruit

Heb jij een wafelijzer? Dan weet je al dat je hier supersnel lekkere zoete maar ook hartige wafels mee kunt maken. Heb je er geen? Ik kocht er een van iets meer dan €20, niet echt een diepte-investering dus, en die bevalt uitstekend. Verse, warme wafels zijn zo...

Supersnel bananenijs

Supersnel bananenijs

Jullie kennen dat wel: je koopt nieuwe bananen voordat de oude op zijn en niemand eet de oude bananen. Ze krijgen bruine plekjes en blijven eenzaam achter op de fruitschaal. Gooi ze nooit weg! Snij ze in plakjes en stop ze in een plastic zakje in de diepvries. Maak...

Vegetarische sushi

Vegetarische sushi

Het bereiden van goede vegetarische sushi kost tijd. Ik kan dit recept niet inkorten of vereenvoudigen. Het is samengesteld na het lezen van vele Japanse kookboeken en het bestuderen van YouTube filmpjes. Bij het maken van de vullingen ben ik geïnspireerd door het...

Tulbandcake met lavendel

Tulbandcake met lavendel

Een tulband cake ziet er al snel feestelijk uit. Laat je creativiteit gaan en versier hem naar eigen wens. Voor deze tulband gebruikte ik een topping van witte glazuur van poedersuiker en lavendel uit eigen tuin. Lavendel om mee te koken kun je overigens ook gewoon...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...