RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Citroen Bastogne taart zonder oven

Citroen Bastogne taart zonder oven

“Er is toch wel Bastogne taart? Anders komen we niet!” Er gaat geen feest voorbij in ons huis zonder de citroen Bastogne taart. Heerlijk dat een eenvoudige taart zo gewaardeerd wordt. Eerlijk is eerlijk; het recept heb ik ergens stiekem uit een Libelle gescheurd. En...

Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Een werkelijk eenvoudig gerecht uit het boek Plenty More van Yotam Ottolenghi dat fantastisch smaakt en er kleurrijk uitziet. De combinatie van de geroosterde pompoen met de kruidensaus en de yoghurt is echt verrukkelijk. Eet er wat vers brood bij en je hebt een...

Coquilles met gebakken chorizo

Coquilles met gebakken chorizo

Dat snel ook heerlijk kan zijn bewijst dit gerecht. Voor coquilles kun je me sowieso altijd wakker maken. De combinatie met chorizo is echt hemels! 3 coquilles flinke hand veldsla of rucola wat dun gesneden plakjes chorizo gedroogde tomaatjes dressing van goede...

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Vroeger toen mijn oma ze kocht vond ik ze niet te eten. Maar als je ze zelf maakt zijn ze superlekker! Krokant van buiten en chewy van binnen, dan zijn ze op hun best. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt! Vanaf nu weet je wat te doen met eiwitten die je over hebt omdat enkel de dooiers in een ander recept gaan!

Panna cotta van knolselderij

Panna cotta van knolselderij

Ik ben dol op hartige panna cotta. Maak het bijvoorbeeld ook van bloemkool, asperges en geitenkaas. Heel handig als voor- of tussengerecht in een diner en makkelijk voor te bereiden. Zorg voor leuke glaasjes of schaaltjes want het oog wil ook wat! Omdat ik hem niet...

Carpaccio van verschillende soorten biet

Carpaccio van verschillende soorten biet

Bietjes zijn weer hip, en bovendien niet duur. Probeer wat verschillende soorten te kopen en maak dit feestelijke gerecht. Chioggiabietjes hebben van die mooie ringen en hebben een zacht-zoete smaak. Ze zijn daardoor juist heel goed rauw te eten. Als je ze kookt...

Amerikaans cornbread

Amerikaans cornbread

Zin in brood maar geen zin om te kneden en geen tijd om het te laten rijzen? Maak dan eens een cornbread. Dit Amerikaanse maisbrood is heel lekker bij winterse soepen en in de zomer bij de barbecue.

Knolselderij-andijviestamppot

Knolselderij-andijviestamppot

Zeg je knolselderij, dan zeg je herfst. Dit eenvoudige maar zeer smaakvolle recept heb je in een handomdraai gemaakt en is nog gezond ook!

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...