RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Panna cotta van kokosmelk met mango en passievruchten

Panna cotta van kokosmelk met mango en passievruchten

Een fris Aziatisch nagerecht na een heerlijk kopje Vietnamese noedelsoep? Maak dan deze romige panna cotta met oosterse twist door kokos. Voor 4-5 personen:  Panna cotta 600 ml kokosmelk 300 ml slagroom vanillestokje (of tl vanille-essence) 200 gram suiker 7 blaadjes...

Pho Bo (Noedelsoep met rundvlees)

Pho Bo (Noedelsoep met rundvlees)

Dit soepje is heerlijk bij de lunch, maar kan ook, goed gevuld, als een avondmaaltijd gegeten worden. Het is de klassieke, geurige zeer beroemde Vietnamese noedelsoep oftewel Pho. Vietnamezen eten de hele dag soep en beginnen er al mee bij het ontbijt. In Hanoi wordt...

Coquilles met appel, komkommer en serranoham

Coquilles met appel, komkommer en serranoham

Coquilles zijn mijn favoriete zeevruchten. Een èchte delicatesse, zacht van smaak en een tikkeltje zoet. En als je er dan toch voor gaat, koop ze dan bij de visboer of bij een speciaalzaak. Haal er vervolgens niet te veel fratsen mee uit maar ga zoveel mogelijk voor...

‘Crème brûlée’ van wortel met kaascrème

‘Crème brûlée’ van wortel met kaascrème

Ben jij de gelukkige eigenaar van een stoomoven? Dan is dit echt een gerechtje dat je eens moet maken. De combinatie van kruidige wortel met geiten- of kruidenkaas is heerlijk. Het gerecht is makkelijk voor te bereiden als je gasten te eten krijgt. Vorig jaar maakte...

Kardemomcake met hele peren & witte chocolade

Kardemomcake met hele peren & witte chocolade

Deze prachtige herfstcake prijkt op de kaft van 'Home Made Winter' van Yvette van Boven. Een plaatje natuurlijk en bijna zonde om aan te snijden. Toch zou ik het maar doen want deze cake is echt verrukkelijk. Wil jij indruk maken op je gasten? Bak dan deze cake! Voor...

Aardpeer- pastinaaksoep

Aardpeer- pastinaaksoep

De smaak van aardpeer (topinamboer, Jeruzalem-artisjok) is altijd zoet en een beetje nootachtig. Aardperen zijn lastig om te schillen. Als je daar geen zin in hebt kun je ze ook goed schoonborstelen en in de schil koken. De schil kun je na het koken gemakkelijk...

Speculaas

Speculaas

Speculaas is altijd te koop. Gelukkig maar, ik vind het namelijk een van de lekkerste koekjes bij de koffie. Kruidig, knapperig en het verveelt nooit. Er circuleren vele recepten op het internet. Ik heb mij gehouden aan het recept van Cees Holtkamp uit “De...

Panelle: Siciliaanse kikkererwten flapjes

Panelle: Siciliaanse kikkererwten flapjes

Sicilië: prachtige blauwe zee, dorpjes met de namen San Vito lo Capo of Castellammare di Golfo. Het eten is sober, puur en smaakvol. Rond de siësta zijn de dorpjes uitgestorven maar daarna begint het eetfestijn! Panelle is allereenvoudigst straatvoedsel uit Palermo en...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...