RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Sambal goreng telor met boontjes (pittige eieren)

Sambal goreng telor met boontjes (pittige eieren)

In de Indonesische keuken zijn er talrijke en gevarieerde eiergerechten. Een van de bekendste is toch wel de “sambal goreng telor”. Een heerlijke pittige saus met daarin gekookte, gefrituurde eieren.In mijn eerste Indonesische kookboek (1983!) las ik dat eieren in...

Tarte tatin van aardappel, tomaat en geitenkaas

Tarte tatin van aardappel, tomaat en geitenkaas

Deze heerlijke hartige tarte tatin komt uit één van mijn favoriete kookboeken ‘Plenty’ van groentekoning Ottolenghi. De smaak van de zoete, gekarameliseerde aardappeltjes, tomaatjes en de geitenkaas zorgen voor een verrassende combinatie. Eet er een groene salade bij...

Tomatenrisotto met blauwe kaas en broodkruim

Tomatenrisotto met blauwe kaas en broodkruim

Een heerlijk rijstgerecht met tomaat, pittige blauwe kaas en zelfgemaakt broodkruim. Gebaseerd op het recept uit het prachtige en inspirerende nieuwe groente-kookboek van Mari Maris. De witte wijn en extra knoflook heb ik zelf toegevoegd. Ook heb ik meer olijven en...

Pastinaak-appelsoep met kerrie, peterselieolie en gerookte amandelen

Pastinaak-appelsoep met kerrie, peterselieolie en gerookte amandelen

Een heerlijk soepje met een zoetje van appel en kruidige specerijen. De gerookte amandelen geven de soep een knapperige bite. Gebaseerd op Yvette's Home Sweet Home XMAS. Omdat mijn huisgenoten niet van selderij houden heb ik de selderij in het recept vervangen door...

Pittige hutspot

Pittige hutspot

Hutspot hoort bij koude dagen. Deze versie geeft door de nasikruiden en de sambal net dat beetje extra pit. Voor mij hoeft daar niets meer bij maar je kunt er natuurlijk nog een stukje vlees bij serveren. 500 g gesneden uien 800-900 g winterwortels grof gesneden 1 kg...

Kerst-tulband

Kerst-tulband

Goed materiaal doet het halve werk. Dat gaat zeker op voor deze kerstbomen-tulbandvorm van Nordic Ware. Jij hoeft alleen nog de cake te bakken en ‘de ballen’ erin te hangen. Deze leuke vorm is o.a. hier te koop. Laat de kerstman maar komen! Voor de cake: 250 gr suiker...

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Een èchte Brabantse ‘delicatesse’. Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Traditioneel werd het in Brabant vooral gegeten met kerstmis na de nachtmis en met Carnaval. Maar tegenwoordig...

Vietnamese vis in slablaadjes met passievruchten dipsaus

Vietnamese vis in slablaadjes met passievruchten dipsaus

Deze combinatie van knapperige sla met de vis en de fris-zure zoute saus geeft een smaakexplosie in je mond. Het recept is gebaseerd op een recept uit het Sligro magazine. Voor 6 personen:  Vis: witte vis (600 gram) bloem olijfolie  Dipsaus: 50 ml vissaus sap van 4...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...