RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Asperges sous-vide bereid
Beschik jij over een stoomoven of heb je een sous vide cooker dan raad ik je aan eens asperges sous vide te bereiden. Hierdoor behoud je de maximale smaak want er gaat niets met het kookwater verloren. Ook vergeleken met stomen vind ik ze sous vide bereid nòg...
Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes
Een lekker bijgerecht dat je zo in de oven schuift. Schil de krieltjes niet maar was en boen ze goed schoon. Houd je niet van taleggio of kun je het niet krijgen, dan kun je bijvoorbeeld ook brie, camembert of port salut gebruiken. Deze krieltjes zijn erg lekker bij...
Bruschetta tomaat & basilicum
Eenvoudiger kan niet; smaakvoller ook niet. Met wat (oud) brood, knoflook, rijpe tomaat, goede olijfolie, basilicum, verse peper en zout maak je het heerlijkste borrelhapje of lunch ooit. 3 sneetjes per persoon (4 personen) 12 sneetjes (oud) brood van 1 cm dik...
Zuid-Franse Pissaladière (Provençaalse uientaart of pizza)
De naam klinkt een beetje vreemd (iets met insecten?) maar het is echt de meest verrukkelijke en simpele pizza als het buiten warm is en je zin hebt in iets simpels, hartigs wat perfect past bij een glaasje koele witte wijn en een groene salade. Het zoet van de uien...
Panna cotta van witte asperges
Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat ik overal panna cotta van probeer te maken. En ja, in april is het dan tijd voor panna cotta van asperges! Niet moeilijk, echt niet, en zeker weten dat jij fans hebt aan tafel. En bovendien weer zo’n gerechtje dat...
Tartelettes met geitenkaas, venkel en zeekraal
Het wordt vanzelf mooi weer als je deze tartelettes maakt! Een heerlijk en kleurrijk voor- of lunchgerecht met romige geitenkaas, venkel, zeekraal, druiven en cashewnoten. Je kunt het gerecht makkelijk voorbereiden door de drie onderdelen los van elkaar te maken. Vlak...
Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit
Dit heerlijke dessert is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Ik maakte het zelf toen ik briochebrood over had. Ik had niet voldoende vers fruit in huis dus vulde het aan met wat diepvriesfruit. Dat gaat overigens uitstekend. Het is een machtig nagerecht dus houd...
Druivenclafoutis
Dit traditionele Franse dessert komt oorspronkelijk uit de regio Limousin. Officieel maak je clafoutis met kersen, en mag het geen clafoutis heten als je ander fruit gebruikt maar flaugnarde. Maar daar trekken we ons natuurlijk niets van aan! Zet de clafoutis vlak...