RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Asperges sous-vide bereid

Asperges sous-vide bereid

Beschik jij over een stoomoven of heb je een sous vide cooker dan raad ik je aan eens asperges sous vide te bereiden. Hierdoor behoud je de maximale smaak want er gaat niets met het kookwater verloren. Ook vergeleken met stomen vind ik ze sous vide bereid nòg...

Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Een lekker bijgerecht dat je zo in de oven schuift. Schil de krieltjes niet maar was en boen ze goed schoon. Houd je niet van taleggio of kun je het niet krijgen, dan kun je bijvoorbeeld ook brie, camembert of port salut gebruiken. Deze krieltjes zijn erg lekker bij...

Bruschetta tomaat & basilicum

Bruschetta tomaat & basilicum

Eenvoudiger kan niet; smaakvoller ook niet. Met wat (oud) brood, knoflook, rijpe tomaat, goede olijfolie, basilicum, verse peper en zout maak je het heerlijkste borrelhapje of lunch ooit. 3 sneetjes per persoon (4 personen) 12 sneetjes (oud) brood van 1 cm dik...

Zuid-Franse Pissaladière (Provençaalse uientaart of pizza)

Zuid-Franse Pissaladière (Provençaalse uientaart of pizza)

De naam klinkt een beetje vreemd (iets met insecten?) maar het is echt de meest verrukkelijke en simpele pizza als het buiten warm is en je zin hebt in iets simpels, hartigs wat perfect past bij een glaasje koele witte wijn en een groene salade. Het zoet van de uien...

Panna cotta van witte asperges

Panna cotta van witte asperges

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat ik overal panna cotta van probeer te maken. En ja, in april is het dan tijd voor panna cotta van asperges! Niet moeilijk, echt niet, en zeker weten dat jij fans hebt aan tafel. En bovendien weer zo’n gerechtje dat...

Tartelettes met geitenkaas, venkel en zeekraal

Tartelettes met geitenkaas, venkel en zeekraal

Het wordt vanzelf mooi weer als je deze tartelettes maakt! Een heerlijk en kleurrijk voor- of lunchgerecht met romige geitenkaas, venkel, zeekraal, druiven en cashewnoten. Je kunt het gerecht makkelijk voorbereiden door de drie onderdelen los van elkaar te maken. Vlak...

Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit

Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit

Dit heerlijke dessert is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Ik maakte het zelf toen ik briochebrood over had. Ik had niet voldoende vers fruit in huis dus vulde het aan met wat diepvriesfruit. Dat gaat overigens uitstekend. Het is een machtig nagerecht dus houd...

Druivenclafoutis

Druivenclafoutis

Dit traditionele Franse dessert komt oorspronkelijk uit de regio Limousin. Officieel maak je clafoutis met kersen, en mag het geen clafoutis heten als je ander fruit gebruikt maar flaugnarde. Maar daar trekken we ons natuurlijk niets van aan! Zet de clafoutis vlak...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...