RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Indiase curry

Indiase curry

De curries uit India of Sri Lanka variëren in pittigheid van mild tot zeer heet. De basis voor elke curry bestaat uit: bruingebakken uien, gesmoorde verse knoflook en gember; het curry-kruiden mengsel en tot slot iets om de curry te verdikken (yoghurt, kokosmelk,...

Kung pao garnalen met Japanse noodles

Kung pao garnalen met Japanse noodles

Een dampende kom heerlijk Aziatisch kruidig eten. Alleen al voor de geur wil je dit maken. Binnen 20 minuten tover je dit op tafel. Ik combineerde voor dit gerecht twee recepten uit de Foodies tot één. Probeer het maar eens, wedden dat het een blijvertje wordt?!...

Vanille panna cotta-taartjes met mango

Vanille panna cotta-taartjes met mango

‘Eten doe je met je ogen’ hoor je vaak. En daar ben ik het helemaal mee eens. De presentatie van gerechten maakt veel uit van hoe het geheel ervaren wordt. We worden steeds creatiever in het presenteren van ons eten, en gelukkig zijn er veel eenvoudige hulpmiddelen...

Risotto met paddestoelen en venkel

Risotto met paddestoelen en venkel

Heb je even geduld en zin in een heerlijk herfstig bordje eten? Maak dan deze heerlijke risotto. Gebruik wel echte risottorijst, bijvoorbeeld de Riso Carnaroli verkijgbaar bij Foodelicious. Natuurlijk kun je ook de vegetarische variant maken en de spekjes weglaten. En...

KitKat-taart met M&M’s

KitKat-taart met M&M’s

Iedereen heeft hem weleens voorbij zien komen op het internet, de KitKat-taart. Een chocolademoussetaart met een rand van KitKat, bestrooid met M&M's. Ik maakte de bodem van shortbread cookies maar je kunt natuurlijk ook speculaas, bastognekoeken of andere...

Bananenbrood met wortel

Bananenbrood met wortel

Bananenbrood mislukt eigenlijk nooit. Het is een gerecht dat echt iedereen kan maken. Het is gezond, lekker en je kunt er naar eigen smaak mee variëren met noten en gedroogd fruit welke jij lekker vindt. Deze keer voegde ik ook geraspte wortel toe. Sommige mensen...

Oosters gevulde koolrolletjes met sojasaus dip

Oosters gevulde koolrolletjes met sojasaus dip

Dit is een geweldig koolhydraat-arm alternatief voor loempia’s. De koolbladeren zien er prachtig groen uit en samen met de vulling van gehakt en de pittige dipsaus een verrassende combinatie. Ik heb een stoommandje gekocht bij de toko (niet duur) en dat maakt het...

Verse Vietnamese loempia’s

Verse Vietnamese loempia’s

Deze loempia’s zijn ontzettend gezond, vol met verschillende groente en kruiden. Ze kunnen daarnaast gevuld worden met garnalen, gegaarde kip of omelet. De loempia’s worden gerold in dunne rijstvellen (bij de toko of supermarkt) die je vlak van tevoren even...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...