RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Witlofsoep

Witlofsoep

Ik had vorige week weer witlof in de Boerschappenbox. Mijn lief eet eigenlijk alles maar witlof daar doe ik hem echt geen plezier mee. Dus telkens weer de creativiteit uit de kast halen om het enigszins aantrekkelijk te maken. Vorige keer tarte tatin mee gemaakt en nu...

Geroosterde wortels met curry olie

Geroosterde wortels met curry olie

Heel eenvoudig, prachtig van kleur en een heerlijk bijgerecht bij van alles en nog wat! De zoete smaak van de wortels past heel goed bij het pittige van de curry kruiden. Door de kruiden even te roosteren en vervolgens olijfolie toe te voegen met een teentje knoflook...

Rocky Road fudge Pasen

Rocky Road fudge Pasen

Rocky Road is een lekkernij van chocolade gevuld met diverse ingrediënten. Officieel zijn chocolade en marshmallows de twee hoofdingrediënten die altijd in Rocky Road verwerkt worden. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met vulling die jij lekker vindt: stukjes...

Basbousa oftewel semolinacake

Basbousa oftewel semolinacake

Gebak uit het Midden Oosten of Zuid Europa is vaak heel zoet en vaak gedrenkt in nog zoetere siroop. Er zijn veel varianten op dit thema (bv: baklava met honing uit Griekenland, Palestijnse kanafeh met suiker siroop). Het recept voor Basbousa komt uit een kookboek met...

Ramen: Japanse noedels

Ramen: Japanse noedels

In de categorie “hip” kunnen we er eigenlijk niet om heen. Ramen staat voor een gerecht, een hele maaltijd, namelijk de traditionele Japanse soep met noedels. De enige reden om deze Japanse soep te maken is omdat het gewoon heel erg lekker is. Een kommetje ramen is...

American pancakes

American pancakes

Pannenkoeken of van die fluffy pancakes, voor velen een ‘guilty pleasure’. Eenvoudig te maken als ontbijt of lunch. De truc om je pancakes extra luchtig te maken zit hem in de eieren: het apart kloppen van de eiwitten. Probeer het maar eens, je zult het verschil...

Hartige wafel met spiegeleitje

Hartige wafel met spiegeleitje

We zijn gewend om wafels zoet te eten. Maar hartige wafels zijn ook echt heel lekker en tegenwoordig hartstikke hip! Bovendien koop je voor 2 tientjes een wafelijzer. Je vindt verschillende recepten voor het basisrecept, met deze met gebruik van 'pastameel' (griesmeel...

Champignon-prei-taartje

Champignon-prei-taartje

Dat lekker koken niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze simpele hartige taart. Wil jij het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan kant-en-klaar deeg voor hartige taart of 4-5 plakjes bladerdeeg. Varieer naar eigen smaak door bijvoorbeeld het toevoegen...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...