RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Voorjaarsstamppot met restjes groenten

Voorjaarsstamppot met restjes groenten

Waarom zou je alleen stamppot in de winter eten? In het voorjaar net zo lekker! Al je restjes groenten kun je erin verwerken. Dus ik ruimde m’n koelkast op en maakte er een lekker potje van 😉 Zelf vind ik het lekker om er beetje een ‘bite’ aan te geven door er wat...

Risotto met kip en venkel

Risotto met kip en venkel

Risotto eet ik het hele jaar door. In het voorjaar zijn de zachtere smaken lekker, in de winter kies ik voor de pittige varianten. Deze risotto met venkel en kip is lekker smeuïg. De hoeveelheden zijn voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Eet je het als...

Pittige noedels met kool en gehakt

Pittige noedels met kool en gehakt

Eigenlijk at ik nooit noedels tot ik een foto van dit recept in de Foodies tegen kwam. Op de foto zag het er heerlijk uit dus maakte ik hem een dag later meteen. In plaats van half om half gehakt gebruikte ik overigens tartaar en wat meer knoflook. Aangezien je het...

Saffraan-risotto met asperges en eitje

Saffraan-risotto met asperges en eitje

De zachte smaken van dit gerecht passen heel mooi bij het voorjaar. Risotto maken is niet moeilijk, je moet er alleen wel even bijblijven. Ik mengde er ook nog wat gebakken paddestoelen doorheen maar deze kun je ook weglaten. Asperges smaken er heerlijk bij maar deze...

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘troostsoep’. Een stevige soep met pit, maar ook weer niet tè pittig. Gebruik tomatenblokjes van goede kwaliteit, ik gebruikte een blik San Marzano tomaten. Ik serveerde er toast met verschillende pesto’s bij maar stokbrood...

Mais-preisoep met groene curry en kokosmelk

Mais-preisoep met groene curry en kokosmelk

Sommige soepen zijn zo eenvoudig te maken dat je er bijna aan twijfelt of ze wel ècht lekker zijn. Bij deze soep is twijfelen niet nodig: een heerlijke, romige soep. Een beetje zoetig door de mais en de kokosmelk en een beetje pittig door de groene currypasta. De...

Bananentaart met noten, zaden en Griekse Yoghurt

Bananentaart met noten, zaden en Griekse Yoghurt

Nu we toch bijna allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is dat een prima gelegenheid om een verantwoord maar lekker tussendoortje te maken! Mocht hij onverhoopt niet meteen opgaan dan kun je hem een paar dagen bewaren of in stukjes invriezen zodat je altijd snel...

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse gehaktmix, ricotta en kaas. Dit recept is voldoende voor 6 personen,...

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren!

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat...