RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Poké bowl
Poké (spreek uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaï. In een Poké bowl zit voornamelijk verse vis, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Je kunt er naar hartenlust mee variëren. Vervang de zalm bijvoorbeeld door tonijn, garnalen of sushimisticks. Ook...
Luikse gehaktballen
Deze gehaktballen in een zoet-zure saus eten wij altijd rond Carnaval bij restaurant Witloof. Bij een bezoekje aan een echt Luiks (eet)café of restaurant staat dit altijd op de kaart. Deze ballen zijn het allerlekkerste met frieten en knapperige sla met een klassieke...
Vrolijke vogeltaart
Een zelfgemaakte, calorierijke vogeltaart is een feest voor vogels in de tuin. Een taart die bovendien ook nog eens uren kijkplezier oplevert door de aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden. In de winter kunnen vogels moeilijk aan voedsel komen. Wat is er...
Vichyssoise: aardappel-preisoep
Een mooie naam voor een soep met weinig ingrediënten: aardappel, prei, bouillon, room en wat kruiden. Er is veel discussie over de naamgeving van de soep. Frans of Amerikaans? Komt de soep uit Vichy? In ieder geval heeft de kok van het Ritz-Carlton in New York deze...
Aubergine gevuld met meerdere soorten kaas en tomatensaus.
Een prachtig vegetarisch recept uit Vegeterranean! Sappige, gevulde aubergines met meerdere soorten kaas, tomaat en Italiaanse kruiden. Natuurlijk kun je variëren in kaassoorten en in plaats van tomaten gele of rode paprika's gebruiken! GEVULDE AUBERGINES 1 kleine...
Tomaat farci met kropsla en airfryer aardappeltjes
Geïnspireerd door een recept van Sergio Herman uit het kookboek: Just Cook It. De tomaatjes worden gevuld met een rauw gehakt-uienmengsel en in de oven gegaard. Van de inhoud van de tomaatjes maak je een heerlijke dressing. Samen met een basilicum olie en wat pittige...
Espuma van bloemkool
Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er zoveel meer mee. Het recept komt uit een van m’n favoriete kookboeken: De...
Burrata met geroosterde druiven en basilicum
Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan de buitenkant uit mozzarella en de binnenkant is heel romig. De...