RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven doet de rest. Misstaat niet bij een feestelijk diner toch?  ...

Biscuittaart met chocolademousse

Biscuittaart met chocolademousse

Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De bovenkant versier je helemaal naar keuze. Deze taart maakte ik met...

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Deze kruidige en fruitige tulbandjes doen het heel goed als dessert maar natuurlijk ook als zoet tussendoortje bij de koffie. Maak je ze met kerstmis, dan is het erg leuk om ook de koekgeweien erbij te maken. Je kunt de tulbandjes eventueel van tevoren maken en...

Spruitenstamppot met gebakken rookworst in zoet-pittige saus

Spruitenstamppot met gebakken rookworst in zoet-pittige saus

Dit is de hemel op aarde...als je van stamppot houdt! De gekookte spruiten met gebakken uien zijn grof gestampt door de puree, Een saus met fris-zoet-zure jam, chilisaus en uitgebakken rookworst. Hoe verzin je het? Geen idee maar ik ken iemand dit soort recepten zelf...

Mini tarte tatin van zoete ui

Mini tarte tatin van zoete ui

Deze kleine taartjes (omgekeerd gebakken) zijn heerlijk als voorgerecht of bijgerecht. Grote, zoete uien zijn het meest geschikt omdat een dikke plak precies, groot genoeg is voor een klein taartvormpje (10 cm doorsnede). Door de uien vooraf te bakken, worden ze nog...

Courgetti met scampi en oven-geroosterde tomaat en paprika

Courgetti met scampi en oven-geroosterde tomaat en paprika

Koolhydraat-arm, veel groente en nog meer smaken. In plaats van pasta gebruik je courgette; de tomaten en paprika krijgen een volle smaak door ze te roosteren in de oven. Geinspireerd door het kookboek De Easy Vegeterranean van Malu Simoes en Alberto Musacchio; maar...

Pasta met gorgonzola en spinazie

Pasta met gorgonzola en spinazie

Klassieke combinatie, eenvoudig en snel klaar. Aanpassing op een recept uit het kookboek De Easy Vegeterranean van Malu Simoes en Alberto Musacchio. Het originele recept gebruikt raapstelen i.p.v. spinazie. Heerlijk met een groot glas rode wijn! Elke pasta is mogelijk...

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn die al te lang in je kast staan prima in kwijt kunt. De ingemaakte...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...