RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Hartige wafel met tomatentapenade, geitenkaas en pesto

Hartige wafel met tomatentapenade, geitenkaas en pesto

Heb jij al een wafelijzer? Je koopt er al een voor zo’n €20,- Naast zoete wafels, ontbijtwafels met allerlei soorten fruit, kun je ook hartige wafels maken. Leuk als hapje, tussendoortje, lunch of zelfs als voorgerecht. Je vindt verschillende recepten voor het...

Taartje met gerookte en verse zalm, krab en sperzieboontjes

Taartje met gerookte en verse zalm, krab en sperzieboontjes

Gemak dient de mens dus vandaag kiezen we voor kant-en-klaar deeg. Reuze handig als je minder tijd en/of zin hebt om zelf deeg te maken! Dit vis-groentetaartje is een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Heb je toevallig nog wat andere groene groenten zoals...

Watermeloen met feta en sinaasappeldressing

Watermeloen met feta en sinaasappeldressing

Watermeloen, feta, oregano en sinaasappel: dit is een geweldige en zonnige combinatie. Heerlijk, verfrissend in de zomer bij warm weer. De echte feta wordt gemaakt van schapenmelk (soms aangevuld met wat geitenmelk) en dat is wat smaak betreft compleet anders dan de...

Courgetti met citroenboter, burrata, parmaham en vijgen-dadelazijn

Courgetti met citroenboter, burrata, parmaham en vijgen-dadelazijn

Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, is nog steeds erg populair. Deze slanke variant van pasta is niet alleen erg gezond maar bovendien ook echt lekker. Je kunt tegenwoordig zelfs kant-en-klaar courgette-spaghetti kopen maar zelf slierten maken is met een...

Yoghurt-bosbessentaart met amandelbodem

Yoghurt-bosbessentaart met amandelbodem

Ik zag een foto van deze taart voorbijkomen op de website van healthyfoodlove.nl en wilde hem meteen maken! Met wat kleine aanpassingen maakte ik hem dezelfde avond nog omdat ik alle ingrediënten in huis had. Ik was ook getriggerd door het woord ‘ontbijttaart’. Nog...

Citrus-limoncello ijs

Citrus-limoncello ijs

Frisser kan niet! IJs van vers sinaasappelsap, citroensap, room en limoncello. Het heeft de structuur van sorbetijs en een licht romige nasmaak. Je kunt de room ook weglaten en vervangen door eenzelfde hoeveelheid extra vruchtensap (dan heb je puur sorbetijs!) of...

Limburgse verse pruimenvlaai

Limburgse verse pruimenvlaai

Deze vlaai van verse pruimen is gedurende de zomerperiode te koop bij alle Limburgse warme bakkers. De geur van deze vlaai bij bakkerij Souren (Vijfharingenstraat) in Maastricht is niet te beschrijven. Het leuke is dat ze hier ook mini-vlaaitjes verkopen. Na mijn werk...

Pruimentaart met vanillekwark

Pruimentaart met vanillekwark

Hollandse pruimen zijn er maar betrekkelijk kort, ongeveer van juli tot oktober. Maak er jam of chutney van of eet ze in de yoghurt, taart of salade. Deze pruimentaart met vanillekwark is het lekkerste om te eten als hij helemaal afgekoeld is. Val dus niet meteen aan...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...