RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Limburgse verse pruimenvlaai

Limburgse verse pruimenvlaai

Deze vlaai van verse pruimen is gedurende de zomerperiode te koop bij alle Limburgse warme bakkers. De geur van deze vlaai bij bakkerij Souren (Vijfharingenstraat) in Maastricht is niet te beschrijven. Het leuke is dat ze hier ook mini-vlaaitjes verkopen. Na mijn werk...

Pruimentaart met vanillekwark

Pruimentaart met vanillekwark

Hollandse pruimen zijn er maar betrekkelijk kort, ongeveer van juli tot oktober. Maak er jam of chutney van of eet ze in de yoghurt, taart of salade. Deze pruimentaart met vanillekwark is het lekkerste om te eten als hij helemaal afgekoeld is. Val dus niet meteen aan...

Yoghurtijs (Frozen Yogurt) met vers zomerfruit

Yoghurtijs (Frozen Yogurt) met vers zomerfruit

Simpeler en sneller kan het niet! Zelf yoghurtijs maken betekent dat je alles zelf kunt kiezen: de hoeveelheid suiker, vet en met of zonder fruit. Je kunt kiezen voor een kant en klare yoghurt met fruit(saus) als basis of je stelt het zelf samen. Sinds wij een...

Pittige gazpacho met ham en ei

Pittige gazpacho met ham en ei

Wij krijgen er maar geen genoeg van, van die koele soep! Naast allerlei soorten salades is ijskoude soep toch wel echt héél lekker tijdens (bloed)hete dagen. Met het warme weer is je eetlust minder en ben je veel sneller verzadigd. Met deze smaakvolle soep heb je mooi...

Koude komkommersoep met knoflookgamba’s

Koude komkommersoep met knoflookgamba’s

Nog een variant op de koude komkommersoep. Zo ontzettend lekker bij warm weer! Makkelijk voor te bereiden, ik doe dat altijd de avond van tevoren. De soep is dan de volgende dag echt door en door koud. Je hoeft dan alleen nog wat gamba’s te bakken en de soep staat in...

Lauwwarme rijstsalade met tonijn

Lauwwarme rijstsalade met tonijn

Op zomerse warme dagen wil je graag snel een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel. Deze rijstsalade is daar uitstekend geschikt voor! Je kunt hem zowel (lauw)warm als koud eten dus ook een dag van tevoren te maken. Ook prima als lunch. Het recept komt uit een...

Verse artisjok met knoflookmayonaise

Verse artisjok met knoflookmayonaise

Een artisjok is de bloemknop van de distelplant. Wanneer de plant gaat bloeien, gaan de blaadjes open en ontstaat er een paarse bloem. Een artisjok in bloei is prachtig, maar helaas niet eetbaar. Daarom worden ze nog daarvoor geplukt. Dan liggen de blaadjes nog dicht...

Groene curry met rijst

Groene curry met rijst

Groene curry is een van mijn favoriete Thaise gerechten. De zachtheid van de kokosmelk, de frisheid van limoenblaadjes en sap, dan het zoute van de vissaus en tot slot een zoetje met wat (palm)suiker. Met perfect gestoomde rijst (gebruik een rijstkoker!) gaat het...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...