RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Carpaccio van komkommer met geitenkaas op bladerdeeg
Soms eet je iets in een restaurant en dan denk je “dat ga ik thuis even namaken”. Dat gebeurde met dit eenvoudige maar lekkere gerechtje. Echt heel makkelijk te maken en het ziet er meteen vrolijk uit. Bladerdeeg, geitenkaas en komkommer. Ik garneerde het met wat...
Hartige wafel met tomatentapenade, geitenkaas en pesto
Heb jij al een wafelijzer? Je koopt er al een voor zo’n €20,- Naast zoete wafels, ontbijtwafels met allerlei soorten fruit, kun je ook hartige wafels maken. Leuk als hapje, tussendoortje, lunch of zelfs als voorgerecht. Je vindt verschillende recepten voor het...
Taartje met gerookte en verse zalm, krab en sperzieboontjes
Gemak dient de mens dus vandaag kiezen we voor kant-en-klaar deeg. Reuze handig als je minder tijd en/of zin hebt om zelf deeg te maken! Dit vis-groentetaartje is een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Heb je toevallig nog wat andere groene groenten zoals...
Watermeloen met feta en sinaasappeldressing
Watermeloen, feta, oregano en sinaasappel: dit is een geweldige en zonnige combinatie. Heerlijk, verfrissend in de zomer bij warm weer. De echte feta wordt gemaakt van schapenmelk (soms aangevuld met wat geitenmelk) en dat is wat smaak betreft compleet anders dan de...
Courgetti met citroenboter, burrata, parmaham en vijgen-dadelazijn
Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, is nog steeds erg populair. Deze slanke variant van pasta is niet alleen erg gezond maar bovendien ook echt lekker. Je kunt tegenwoordig zelfs kant-en-klaar courgette-spaghetti kopen maar zelf slierten maken is met een...
Yoghurt-bosbessentaart met amandelbodem
Ik zag een foto van deze taart voorbijkomen op de website van healthyfoodlove.nl en wilde hem meteen maken! Met wat kleine aanpassingen maakte ik hem dezelfde avond nog omdat ik alle ingrediënten in huis had. Ik was ook getriggerd door het woord ‘ontbijttaart’. Nog...
Citrus-limoncello ijs
Frisser kan niet! IJs van vers sinaasappelsap, citroensap, room en limoncello. Het heeft de structuur van sorbetijs en een licht romige nasmaak. Je kunt de room ook weglaten en vervangen door eenzelfde hoeveelheid extra vruchtensap (dan heb je puur sorbetijs!) of...
Limburgse verse pruimenvlaai
Deze vlaai van verse pruimen is gedurende de zomerperiode te koop bij alle Limburgse warme bakkers. De geur van deze vlaai bij bakkerij Souren (Vijfharingenstraat) in Maastricht is niet te beschrijven. Het leuke is dat ze hier ook mini-vlaaitjes verkopen. Na mijn werk...