RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Hartige pompoentaart met champignons en walnoten
Een echt herfst-taartje met veel groente, kaas en walnoten. De combinatie van pompoen en salieboter is geweldig! Je kunt eindeloos variëren met deze taart: in plaats van walnoten kun je hazelnoten of gepofte kastanjes gebruiken. In plaats van oude kaas: Parmezaanse...
Stoofvlees met pompoen en couscous
Dit stoofvlees met kruiden uit het Midden-Oosten en gestoofde pompoen, uien en paprika op een bedje van couscous is een heerlijk herfst- of wintergerecht. In dit stoofvlees gebruiken we “ras el hanout” een belangrijk kruidenmengsel uit de Marokkaanse keuken. Andere...
Snelle lasagne van pompoen, ricotta en pesto
Naast bloemkool- en broccolirijst verkoopt Albert Heijn tegenwoordig lasagne bladeren van pompoen. Fijn als je meer groenten en minder koolhydraten wilt eten. Voor de liefhebbers: deze pompoenbladen bevatten 2 gram koolhydraten per 100 gram. Ik heb ze direct in m’n...
Soep van geroosterde tomaten
Er gaat niets boven verse tomatensoep. Deze soep heb je in een handomdraai gemaakt, de oven en de blender doen het werk. Koop lekkere smaakvolle tomaten voor het beste resultaat. En voeg ui en voldoende knoflook toe als smaakmakers. Je kunt ook stukken rode paprika,...
Stoofpeertjes in rode port
Als de herfst zijn intrede doet is het er weer tijd voor stoofperen. Een heerlijk bijgerecht bij (pittig) draadjesvlees, wild en (rode) kool. Maar ze smaken ook prima in desserts in combinatie met ijs, yoghurt of verstopt in een taart. En wat dacht je van...
Brioche brood
De brioche kennen we als een zacht, zoet witbrood dat van oorsprong uit Frankrijk komt. In vergelijking met gewoon brood, worden suiker, eieren en roomboter gebruikt. Daardoor is de brioche ook redelijk lang houdbaar. Een briochedeeg moet langer rijpen, zodat de...
Geroosterd bruinbrood met geitenkaas en kweeperenjam
De kweepeer is familie van de appel, peer en lijsterbes en komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee. Je kunt deze peer niet eten zonder bereiding; daarvoor is hij veel te hard. De vrucht wordt veel gebruikt in Zuid Europese landen en Japan. In...
Pompoensoep met sinaasappel
Pompoensoep is altijd goed! Rond oktober in ieder geval geen gebrek aan pompoenen van familie, collega’s en vrienden die bergen pompoenen uit hun tuinen aan het oogsten zijn! Buiten het seizoen zijn ze tegenwoordig ook verkrijgbaar maar het leukst is het toch om ze in...