RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Hartige pompoentaart met champignons en walnoten

Hartige pompoentaart met champignons en walnoten

Een echt herfst-taartje met veel groente, kaas en walnoten. De combinatie van pompoen en salieboter is geweldig! Je kunt eindeloos variëren met deze taart: in plaats van walnoten kun je hazelnoten of gepofte kastanjes gebruiken. In plaats van oude kaas: Parmezaanse...

Stoofvlees met pompoen en couscous

Stoofvlees met pompoen en couscous

Dit stoofvlees met kruiden uit het Midden-Oosten en gestoofde pompoen, uien en paprika op een bedje van couscous is een heerlijk herfst- of wintergerecht. In dit stoofvlees gebruiken we “ras el hanout” een belangrijk kruidenmengsel uit de Marokkaanse keuken. Andere...

Snelle lasagne van pompoen, ricotta en pesto

Snelle lasagne van pompoen, ricotta en pesto

Naast bloemkool- en broccolirijst verkoopt Albert Heijn tegenwoordig lasagne bladeren van pompoen. Fijn als je meer groenten en minder koolhydraten wilt eten. Voor de liefhebbers: deze pompoenbladen bevatten 2 gram koolhydraten per 100 gram. Ik heb ze direct in m’n...

Soep van geroosterde tomaten

Soep van geroosterde tomaten

Er gaat niets boven verse tomatensoep. Deze soep heb je in een handomdraai gemaakt, de oven en de blender doen het werk. Koop lekkere smaakvolle tomaten voor het beste resultaat. En voeg ui en voldoende knoflook toe als smaakmakers. Je kunt ook stukken rode paprika,...

Stoofpeertjes in rode port

Stoofpeertjes in rode port

Als de herfst zijn intrede doet is het er weer tijd voor stoofperen. Een heerlijk bijgerecht bij (pittig) draadjesvlees, wild en (rode) kool. Maar ze smaken ook prima in desserts in combinatie met ijs, yoghurt of verstopt in een taart. En wat dacht je van...

Brioche brood

Brioche brood

De brioche kennen we als een zacht, zoet witbrood dat van oorsprong uit Frankrijk komt. In vergelijking met gewoon brood, worden suiker, eieren en roomboter gebruikt. Daardoor is de brioche ook redelijk lang houdbaar. Een briochedeeg moet langer rijpen,  zodat de...

Geroosterd bruinbrood met geitenkaas en kweeperenjam

Geroosterd bruinbrood met geitenkaas en kweeperenjam

De kweepeer is familie van de appel, peer en lijsterbes en komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee. Je kunt deze peer niet eten zonder bereiding; daarvoor is hij veel te hard. De vrucht wordt veel gebruikt in Zuid Europese landen en Japan. In...

Pompoensoep met sinaasappel

Pompoensoep met sinaasappel

Pompoensoep is altijd goed! Rond oktober in ieder geval geen gebrek aan pompoenen van familie, collega’s en vrienden die bergen pompoenen uit hun tuinen aan het oogsten zijn! Buiten het seizoen zijn ze tegenwoordig ook verkrijgbaar maar het leukst is het toch om ze in...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...