RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Bruschetta vitello tonnato

Bruschetta vitello tonnato

Een makkelijk maar o zo lekker hapje: bruchetta met vitello tonnato. De broodjes kun je van tevoren in de oven bakken, maar doe de topping er zo laat mogelijk op, anders worden de broodjes zacht, en die wil je juist lekker knapperig. Koop ook goeie tonijn en...

Hartige soesjes met mousse van gerookte kip

Hartige soesjes met mousse van gerookte kip

Slagroomsoesjes kennen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat je soesjes ook heel goed kunt vullen met een hartige vulling? Heel erg geschikt als borrelhapje en ook heel goed voor te bereiden. Soesjes maken is niet moeilijk, probeer het eens en varieer zelf met de...

Aubergine-chocoladetruffels

Aubergine-chocoladetruffels

Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met groenten’ van Vegamuze. Veel recepten uit dit boek stonden mij aan, en dit...

Wortel-volkorenbrood

Wortel-volkorenbrood

Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist tijdens de bereiding. Ik laat het brood altijd rijzen in een mandje met een...

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje roomijs of geklopte slagroom is heerlijk bij dit warm gegrilde fruit...

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad (je ziet dit goed op de foto). Het is mager vlees en je moet er meer...

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel simpel kun je dit nabootsen met een goed BBQ worstje (bijvoorbeeld een...

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het mengsel na te maken en met succes! De sesamboontjes samen met de...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...