RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Bruschetta vitello tonnato
Een makkelijk maar o zo lekker hapje: bruchetta met vitello tonnato. De broodjes kun je van tevoren in de oven bakken, maar doe de topping er zo laat mogelijk op, anders worden de broodjes zacht, en die wil je juist lekker knapperig. Koop ook goeie tonijn en...
Hartige soesjes met mousse van gerookte kip
Slagroomsoesjes kennen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat je soesjes ook heel goed kunt vullen met een hartige vulling? Heel erg geschikt als borrelhapje en ook heel goed voor te bereiden. Soesjes maken is niet moeilijk, probeer het eens en varieer zelf met de...
Aubergine-chocoladetruffels
Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met groenten’ van Vegamuze. Veel recepten uit dit boek stonden mij aan, en dit...
Wortel-volkorenbrood
Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist tijdens de bereiding. Ik laat het brood altijd rijzen in een mandje met een...
Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark
In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje roomijs of geklopte slagroom is heerlijk bij dit warm gegrilde fruit...
Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen
Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad (je ziet dit goed op de foto). Het is mager vlees en je moet er meer...
BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk
Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel simpel kun je dit nabootsen met een goed BBQ worstje (bijvoorbeeld een...
Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen
Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het mengsel na te maken en met succes! De sesamboontjes samen met de...