RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Hartige courgettecake

Hartige courgettecake

Zo’n snelle hartige cake heb je echt nog nooit gemaakt. Dit recept komt dan ook van Yvette van Boven, waar ik grote fan van ben. Vet je vorm echt goed in of gebruik een vel bakpapier waarmee je je vorm bedekt. Mijn cake kwam niet zo mooi uit de vorm, daarom heb ik nog...

Spinaziesoep met gepocheerd eitje

Spinaziesoep met gepocheerd eitje

Wil je snel een gezonde soep op tafel zetten? Dan is deze spinaziesoep jouw vriend. Je gebruikt natuurlijk verse spinazie en door er wat aardappel in te doen wordt de soep net iet steviger. Voor een koolhydraatarme versie laat je deze gewoon weg. Vergeet niet dat...

Tulbandcake met citroenglazuur en eetbare bloemetjes

Tulbandcake met citroenglazuur en eetbare bloemetjes

Daar is er weer een, een tulbandcake. Deze keer met het thema ‘zonnebloem’. De cake heeft een frisse citroensmaak en is opgevrolijkt met eetbare bloemblaadjes van de zgn. Randjes-Afrikaan. Deze eetbare bloemetjes zijn leuk om zelf in het voorjaar te zaaien. Ik kocht...

Quiche met spinazie, feta en gerookte kip

Quiche met spinazie, feta en gerookte kip

Een quiche doet het altijd goed. Geschikt als hoofdgerecht met wat salade erbij of makkelijk voor te bereiden voor een buffet. Van deze bakte ik er meteen drie omdat het voor een groter gezelschap was. Heb je geen zin om met bladerdeegplakjes te werken, bladerdeeg is...

Groentetortilla

Groentetortilla

Heb je weinig tijd om te koken en wil je toch iets voedzaams binnen krijgen? Maak dan een snelle groentetortilla. Gebruik gewoon de groenten die je in huis hebt. Paprika, broccoli, bloemkool, champignons, aardappel, courgette, sperzieboontjes, erwtjes, wortels, bimi...

Bloemkoolsoep met blauwe kaas, pesto en pecannoten

Bloemkoolsoep met blauwe kaas, pesto en pecannoten

Bloemkoolsoep is een allemansvriend. En bovendien een makkelijke manier om groenten binnen te krijgen. Houd je niet van blauwe kaas of pesto, dan kun je deze natuurlijk gewoon weglaten. De soep kan ook zonder room voor een gezondere, lichtere variant. Wil je een...

Herfsttaart van biscuitdeeg

Herfsttaart van biscuitdeeg

Deze herfsttaart is gemaakt van biscuitdeeg. Biscuitdeeg is niet moeilijk om te maken maar je moet je wel aan een paar spelregels houden. Het is van belang dat je eieren echt op kamertemperatuur zijn, leg ze bij voorkeur eerst nog even op de verwarming. Verder is het...

Rendang (vlees gestoofd in kokosmelk)

Rendang (vlees gestoofd in kokosmelk)

Rendang is een heel oud gerecht (Sumatraans) en werd oorspronkelijk gemaakt van buffelvlees dat heel lang gestoofd werd in kokosmelk met veel pepers ter conservering. Nu zijn er meerdere soorten “rendang” mogelijk. Rendang daging is per definitie met rundvlees en dat...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...