RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!“Egg in a hole” stokbroodje
Heel simpel maar heel leuk om te zien. Als ontbijt (neem een boterham) of borrelhapje (gebruik stokbroodjes) en je kunt eindeloos variëren met toppings! Ik heb voor zalm gekozen maar alle soorten ham, salami, ontbijtspek zijn geschikt! Vegetarische versies zijn...
Pastasalade met courgette, pesto en geitenkaas
Een pastasalade lust bijna iedereen. Deze salade met pesto en geitenkaas vind ik zelf erg lekker, maar je kunt natuurlijk variëren met smaken en ingrediënten naar eigen smaak. Houd je niet van geitenkaas, dan kun je deze bijvoorbeeld vervangen door mozzarella. Naast...
Kerstcocktail van gin met rozemarijn en granaatappel
Leuk! Je kerstdiner beginnen met een kerstcocktail! Deze kerstcocktail is gemaakt op basis van gin en gehuld in de kerstkleuren – groen en rood – maar ruikt ook nog eens echt naar kerst door de rozemarijn. Natuurlijk kun je hem ook zonder alcohol maken. Eenvoudigweg...
Soesjestoren met witte chocolade en sprinkles
Dit leuke en makkelijke recept voor een soesjestoren komt uit het kerstboek ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven. Net als Yvette ben ik voorstander van alles zoveel mogelijk zelf maken. Maar tijdens de kerstdrukte geldt ‘gemak dient de mens’. Dus koop je...
Taartje van aardappel, appel en gerookte zalm
Niet veel tijd maar toch snel een lekker voorgerechtje op tafel hebben staan? Kies dan voor dit makkelijke taartje. Koop een goede kant-en-klare aardappelsalade en voeg de overige ingrediënten toe. Sneller kan het niet…. bakje aardappelsalade 1 fris-zure appel, bijv....
Kerstige tulband
Ze blijven leuk hè, die tulbanden! Maak er dus ook gewoon eentje met kerst en versier hem naar hartenlust met zilver- en goudkleurige sterretjes of andere sprinkles. Kun je ze niet in de supermarkt verkrijgen dan vast en zeker wel via internet. Kijk bijvoorbeeld eens...
Snelle blini’s
Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes. Meestal worden ze geserveerd met zalm en zure room, maar je kunt er natuurlijk naar hartelust mee variëren. Ideaal als hapje, amuse of voorgerecht tijdens een diner. Zelf gemaakt zijn ze echt het allerlekkerst. Heb je tijd,...
Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees
Lekker kan soms zo simpel zijn. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Knolselderij door de aardappelpuree is sowieso een heerlijke combinatie. Maak er stoofvlees bij en garneer het met behulp van een kook-, bakring op je bord. Wedden dat jij applaus krijgt?! 1...