RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
“Egg in a hole” stokbroodje

“Egg in a hole” stokbroodje

Heel simpel maar heel leuk om te zien. Als ontbijt (neem een boterham) of borrelhapje (gebruik stokbroodjes) en je kunt eindeloos variëren met toppings! Ik heb voor zalm gekozen maar alle soorten ham, salami, ontbijtspek zijn geschikt! Vegetarische versies zijn...

Pastasalade met courgette, pesto en geitenkaas

Pastasalade met courgette, pesto en geitenkaas

Een pastasalade lust bijna iedereen. Deze salade met pesto en geitenkaas vind ik zelf erg lekker, maar je kunt natuurlijk variëren met smaken en ingrediënten naar eigen smaak. Houd je niet van geitenkaas, dan kun je deze bijvoorbeeld vervangen door mozzarella. Naast...

Kerstcocktail van gin met rozemarijn en granaatappel

Kerstcocktail van gin met rozemarijn en granaatappel

Leuk! Je kerstdiner beginnen met een kerstcocktail! Deze kerstcocktail is gemaakt op basis van gin en gehuld in de kerstkleuren – groen en rood – maar ruikt ook nog eens echt naar kerst door de rozemarijn. Natuurlijk kun je hem ook zonder alcohol maken. Eenvoudigweg...

Soesjestoren met witte chocolade en sprinkles

Soesjestoren met witte chocolade en sprinkles

Dit leuke en makkelijke recept voor een soesjestoren komt uit het kerstboek ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven. Net als Yvette ben ik voorstander van alles zoveel mogelijk zelf maken. Maar tijdens de kerstdrukte geldt ‘gemak dient de mens’. Dus koop je...

Taartje van aardappel, appel en gerookte zalm

Taartje van aardappel, appel en gerookte zalm

Niet veel tijd maar toch snel een lekker voorgerechtje op tafel hebben staan? Kies dan voor dit makkelijke taartje. Koop een goede kant-en-klare aardappelsalade en voeg de overige ingrediënten toe. Sneller kan het niet…. bakje aardappelsalade 1 fris-zure appel, bijv....

Kerstige tulband

Kerstige tulband

Ze blijven leuk hè, die tulbanden! Maak er dus ook gewoon eentje met kerst en versier hem naar hartenlust met zilver- en goudkleurige sterretjes of andere sprinkles. Kun je ze niet in de supermarkt verkrijgen dan vast en zeker wel via internet. Kijk bijvoorbeeld eens...

Snelle blini’s

Snelle blini’s

Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes. Meestal worden ze geserveerd met zalm en zure room, maar je kunt er natuurlijk naar hartelust mee variëren. Ideaal als hapje, amuse of voorgerecht tijdens een diner. Zelf gemaakt zijn ze echt het allerlekkerst. Heb je tijd,...

Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees

Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees

Lekker kan soms zo simpel zijn. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Knolselderij door de aardappelpuree is sowieso een heerlijke combinatie. Maak er stoofvlees bij en garneer het met behulp van een kook-, bakring op je bord. Wedden dat jij applaus krijgt?! 1...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

’t Kalkoentje – Rhenen

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Restaurant 't Kalkoentje was ik uitgenodigd voor de jubileumlunch. Vijf jaar geleden viel de uitnodiging voor het 30-jarig bestaan ook op de mat maar...

Groenterestaurant Vannu – Bavel

Gijs Kemmeren volg ik al een tijdje. Toen hij nog werkte als chef-kok van Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht aten we daar regelmatig. In die tijd at ik eigenlijk nergens zulke originele en...

De geuren van de wereld-Harold McGee

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken! Dit geweldige boek kreeg ik van Myreen voor mijn verjaardag afgelopen jaar. Geen plaatjes en foto’s maar ruim 500 pagina’s tekst welke wordt...

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...