RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Brioche brood

Brioche brood

De brioche kennen we als een zacht, zoet witbrood dat van oorsprong uit Frankrijk komt. In vergelijking met gewoon brood, worden suiker, eieren en roomboter gebruikt. Daardoor is de brioche ook redelijk lang houdbaar. Een briochedeeg moet langer rijpen,  zodat de...

Geroosterd bruinbrood met geitenkaas en kweeperenjam

Geroosterd bruinbrood met geitenkaas en kweeperenjam

De kweepeer is familie van de appel, peer en lijsterbes en komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee. Je kunt deze peer niet eten zonder bereiding; daarvoor is hij veel te hard. De vrucht wordt veel gebruikt in Zuid Europese landen en Japan. In...

Pompoensoep met sinaasappel

Pompoensoep met sinaasappel

Pompoensoep is altijd goed! Rond oktober in ieder geval geen gebrek aan pompoenen van familie, collega’s en vrienden die bergen pompoenen uit hun tuinen aan het oogsten zijn! Buiten het seizoen zijn ze tegenwoordig ook verkrijgbaar maar het leukst is het toch om ze in...

Perentaartjes

Perentaartjes

Perentaartjes zijn natuurlijk heerlijk in de herfst. Maar door het jaar heen smaken ze ook heerlijk! Zelf vind ik het ze het lekkerste als ze nog een beetje lauwwarm zijn. De noten in de taartjes zorgen voor een extra bite. Serveer ze ook eens als nagerecht. Of voor...

Pompoen kruimelvlaai

Pompoen kruimelvlaai

Pompoenen zijn vanaf oktober in vele soorten en maten verkrijgbaar. Ze kunnen verwerkt worden in ovenschotels, curries of stoofschotels, in de soep maar ook in nagerechten! Ik kreeg het recept van deze kruimelvlaai met pompoen bij de Sligro! Het is een heel andere...

Bibimbap (Koreaanse rijstkom)

Bibimbap (Koreaanse rijstkom)

Bibimbap betekent gemengde maaltijd. Het is een Koreaans rijstgerecht waarbij traditioneel groente, ei en vlees wordt geserveerd op warme rijst. Er hoort een pittige saus bij die wordt gemaakt met gochuang (zie foto 2e van rechts: Koreaanse chilipasta van kleefrijst,...

Ovenschotel met gegrilde groente, tomaat en mozzarella

Ovenschotel met gegrilde groente, tomaat en mozzarella

Veel groente, tomaat en kaas. Omdat de groente vooraf gegrild is in de oven, is de smaak extra geconcentreerd en is de ovenschotel niet “waterig”. Een heerlijk gerecht om de avond van tevoren al te maken zodat de smaken nog beter tot zijn recht komen. In deze versie...

Orzo met mozzarella, feta, tomaat en peterselie

Orzo met mozzarella, feta, tomaat en peterselie

Een makkelijke, vegetarische maaltijd met orzo. Orzo is een pastasoort in de vorm van rijst, ook te verkrijgen onder de naam risoni of kritharakis. Je koopt orzo bij de Turkse winkeltjes, Italiaanse delicatessenzaken of in de goed gesorteerde supermarkt. Orzo is heel...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...